fbpx Νέοι και εργασία - Τι πρέπει να γνωρίζουν
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Νέοι και εργασία - Τι πρέπει να γνωρίζουν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Europe Direct
Europe Direct Κομοτηνής
Νέοι
Εργασία

Τα προνόμια της κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας
 

Διονύσης Βοργιάς

Ανεργία, αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία, ημιαπασχόληση, χαμηλές αποδοχές, συνθέτουν το "μωσαϊκό" της εργασίας νέων στην Ελλάδα του 2017. Γι' αυτό προς ενημέρωση των νέων και τροφοδότησή τους με γνώσεις και εργαλεία αναζήτησης εργασίας, πραγματοποιήθηκε μία σημαντική ημερίδα στην Κομοτηνή, στο κτίριο της πρώην νομαρχίας. 


Πιο συγκεκριμένα, τα τέσσερα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Ξάνθης, Δήμου Θεσσαλονίκης και Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν το 2ο EU Jobs and Mobility Roadshow σε τέσσερις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα) και σε δύο πόλεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη και Σέρρες). 


Στόχος είναι κατά το διάστημα 20 – 25 Νοεμβρίου, να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες τα προνόμια της κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας.  


Δεύτερος σταθμός για το 2ο EU Jobs and Mobility Roadshow ήταν η Κομοτηνή, όπου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και του Δήμου Κομοτηνής, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 με 20:30 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Λεωφόρος Δημοκρατίας 1 – 1ος όροφος), παρατέθηκε ημερίδα προς πλήθος νέων (φοιτητών και εργαζομένων), που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, αναπτύσσοντας διάλογο με τους ομιλητές κι εκφράζοντας πολλές απορίες. Παράλληλα με τις ομιλίες, οι εκπρόσωποι των φορέων και των δικτύων βρίσκονταν στους σταθμούς ενημέρωσης, προκειμένου να επιλύουν απορίες.


Την εκδήλωση προλόγισε η επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου. "Το πρώτο EU Jobs and Mobility Roadshow βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως η καλύτερη δράση του μήνα Οκτωβρίου 2016, μεταξύ 500 κέντρα σε όλη την ΕΕ. Με βάση την περσινή επιτυχία, η εκδήλωση γίνεται και φέτος, προς ενημέρωση των νέων κι όχι μόνο", είπε και υπογράμμισε πως "η ενημέρωση γίνεται με έναν τρόπο διαδραστικό - θεωρούμε ότι μπορεί να συμβάλει σε ένα νέο, ώστε σε μία δύσκολη εποχή να βρει ευκαιρίες και εργασιακές δυνατότητες".


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης. "Όσοι βρίσκεστε σήμερα εδώ θα παρακολουθήσετε ειδικευμένες ομιλίες από καταρτισμένους ομιλητές και θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τη προσφέρει η ΕΕ", είπε μεταξύ άλλων.


Συνολικά, αναλύθηκαν οι εξής θεματικές:
- Το πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της κατάρτισης: Δυνατότητες και ευκαιρίες, Αγάπη Τσίκλη, τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ΙΚΥ


- Εμπειρίες από τη συμμετοχή σε Erasmus+, Μαίρη Τσιρανίδου, Erasmus Students Network
- Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας: Το Eurodesk σε οδηγεί!" Έλενα Σορολιού - χειρίστρια Eurodesk, Τμήμα Πληροφόρησης, Επικοινωνίας και Συμβουλευτικής της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού Erasmus+ για τον Τομέα της Νεολαίας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)


- Soft Skills στη σύγχρονη αγορά εργασίας - ενίσχυσε το βιογραφικό σου! Θεράπων Φάκας, Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας ΔΠΘ.
- Είστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα; Ευκαιρίες εργασίας σε όλη την Ευρώπη! Γιώργος Κυρλής, σύμβουλος EURES.


- Δούλεψε για την Ευρώπη: Εργασία στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. / Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης - για τους νέους που θέλουν να προσφέρουν, Χριστίνα Καραϊτίδη, υπεύθυνη Επικοινωνίας - Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.


- Παρουσίαση του δικτύου EURAXESS και του εθνικού portal - Ευκαιρίες κινητικότητας ερευνητών, Βούλα Δημητριάδου, εκπρόσωπος του EURAXESS Service Center ΔΠΘ.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αν προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει νηφάλια τα τεκταινόμενα  του προχθεσινού διαδικτυακού περιφερειακού συμβουλίου, δεν θα παραμείνει μόνο στα επικοινωνιακά τεχνάσματα της αποχώρησης της περιφερειακής αρχής.