fbpx Νέοι αντιστέκονται στην κρίση επενδύουν στον τοπικό αθλητισμό
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2017 - 10:57
ΠΟΛΥΑΝΘΟΣ ΚΟΜΨΑΤΟY: Η ΠΑΡΕΑ- ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Νέοι αντιστέκονται στην κρίση επενδύουν στον τοπικό αθλητισμό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποδόσφαιρο
ΕΠΣ Θράκης
Νέοι
Ροδόπη
Χορός
Πολύανθος

Πρόεδρος Θ. Αγιαννίτης: "Δίνουμε ένα κίνητρο για να έρχεται ο κόσμος στο χωριό"


Σε φιλικό κλίμα ο ετήσιος  χορός του σωματείου

Διονύσης Βοργιάς

Είναι νέοι, αγαπούν το ποδόσφαιρο και πάνω από όλα δεν ξεχνούν τον τόπο τους. Πρόκειται για τους Θανάση Αγιαννίτη, Χαλήλ Λατήφ και Γιάννη Μπάμπουλα, οι οποίοι πριν δυο χρόνια είχαν ένα ποδοσφαιρικό όραμα. Κόντρα στην κρίση, κι ενώ μία-μία οι ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου της Ροδόπης αναστέλλουν τη λειτουργία τους, τα παιδιά αυτά κατάφεραν στα αγωνιστικά να διεκδικούν την άνοδο στην πρώτη τοπική κατηγορία και στα αξωαγωνιστικά να γεμίσουν με χαμόγελα τους κατοίκους του Πολυάνθου για το καμάρι του χωριού.


"Εμείς παίζαμε από μικροί στο χωριό κι εμένα ο πατέρας μου κατάγεται από το χωριό. Πριν δυο χρόνια πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε με την ομάδα, να προσφέρουμε σε αυτή και να κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο", μας λέει ο νεαρός πρόεδρος της ομάδας Θανάσης Αγιαννίτης, ο οποίος θέλει να δει την ομάδα στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία. "Η προσπάθεια ξεκίνησε πέρσι, όμως δεν τα πήγαμε και τόσο καλά, όμως φέτος στοχεύουμε στην άνοδο. Και οι τρεις μας έχουμε αρκετούς φίλους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν. Φέτος αγωνιζόμαστε στη Β' ΕΠΣ Θράκης, όμως ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα είμαστε στην Α'", συμπληρώνει.


Εκτός από καλές αγωνιστικές επιδόσεις, ο ΑΠΣ Πολύανθος Κομψάτου έχει καταφέρει κάτι πιο σημαντικό. Να επαναπροσδιορίσει το δεσμό του με το χωριό και τους φίλους της ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι πως αποτελεί μια από τις πιο αγαπητές ομάδες του νομού, κι ίσως αυτή τη στιγμή έχει τους περισσότερους φίλους, αφού κάθε εντός έδρας αναμέτρηση την παρακολουθούν τουλάχιστον 100 άτομα. "Δεν έχουμε πέσει ποτέ σε κανένα ματς κάτω από 100 άτομα στις κερκίδες. Ακόμη και σε βαθμολογικά αδιάφορους αγώνες, ο κόσμος μας στηρίζει. Οι φίλοι μας ακολουθούν και το χωριό μας βοηθάει και μας συγχαίρουν. Όλοι χαίρονται που η ομάδα πάει τόσο καλά", αναφέρει ο κ. Αγιαννίτης για το δεσμό ομάδας-χωριού. 
Στόχος είναι η ποδοσφαιρική ομάδα να δίνει ένα κίνητρο σε όσους κατάγονται από το χωριό να το επισκέπτονται. "Ο κόσμος μετακομίζει από τα χωριά, κυρίως λόγω δουλειάς, όμως το τοπικό ποδόσφαιρο είναι ένας λόγος για τον οποίο γυρίζουν πίσω στο χωριό. Εμείς δίνουμε την αφορμή για να έρχεται ο κόσμος την Κυριακή στο γήπεδο", συμπληρώνει.


Το success story της ποδοσφαιρικής ομάδας στον Πολύανθο γίνεται ακόμη σημαντικότερο, αν αναλογιστούμε την οικονομική κρίση και τις δυσμενείς τις επιπτώσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. "Η Ροδόπη έχει μείνει με 26 ομάδες, ενώ πριν από κάποια χρόνια είχε 75! Οι ομάδες κρατιούνται πολύ δύσκολα ...με νύχια και με δόντια, καθώς δεν υπάρχει κάποια στήριξη. Επίσης, υπάρχουν πολλά ποδοσφαιρικά ταλέντα στο νομό μας, τα οποία μένουν ανεκμετάλλευτα. Αν δεν υπήρχαν και οι ομάδες στα χωριά, τα παιδιά αυτά θα ήταν στα ίντερνετ καφέ, στις καφετέριες ή στα σπίτια τους", καταλήγει.


Σε φιλικό κλίμα, γιορτάζοντας τα τελευταία αποτελέσματα, η ομάδα πραγματοποίησε και τον ετήσιο χορό της στο bar Square επί της πλατείας Ειρήνης, το βράδυ της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου. Εκεί όλοι οι αθλητές μια "αγκαλιά", αποδεικνύουν ότι το οικογενειακό κλίμα είναι η αρχή, η μέση και το τέλος κάθε επιτυχημένης αθλητικής προσπάθειας!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ