fbpx Νέες εξελίξεις στον τραγικό θάνατο του 6χρονου που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2017 - 11:09
ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ

Νέες εξελίξεις στον τραγικό θάνατο του 6χρονου που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κομοτηνή
Τραγωδία
Θάνατος

Μητέρα Καρδιέ Αμέτ Ογλού: «Έκαψαν την ψυχή μου. Αν τον αφήσουν ελεύθερο θα τον μαχαιρώσω»


Στραγγαλισμό και βιασμό έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή. Σήμερα η κηδεία του μικρού του Μεχμεταλή Σεζάλ


Φερόμενος ως δράστης 15χρονος κωφάλαλος ανακρίνεται σήμερα από τον εισαγγελέα

 

Διονύσης Βοργιάς

Νέες εξελίξεις παρουσιάζονται καθημερινά στην τραγωδία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Αλάν Κουγιού Κομοτηνής κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου. Η τραγωδία έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα και ο «Χ» σας μεταφέρει με ψυχραιμία τη σειρά των γεγονότων.

Ο φερόμενος ως δράστης 15χρονος Ρομά, ομολόγησε τον βιασμό του 6χρονου αγοριού και σήμερα βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, προκειμένου να διεξαχθεί η ανάκριση. Θύμα και φερόμενος ως δράστης, και οι δυο κωφάλαλοι, συνθέτουν το περιστατικό που κρατάει όλη την κοινωνία της Ροδόπης υπ’ ατμόν.

ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΟΨΙΑΣ-ΝΕΚΡΟΤΟΜΗΣ
Τη νεκροψία-νεκροτομή διενήργησε τις πρωινές ώρες της Τρίτης 24 Ιανουαρίου ο ιατροδικαστής Θράκης Νικόλαος Κιφνίδης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ίδιο, μας εξήγησε τα πορίσματα της νεκροτομής, η οποία υποδεικνύει ως αίτιο θανάτου τον στραγγαλισμό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στο σώμα του 6χρονου εντοπίστηκαν εκδορές στην τραχηλική χώρα (:περιοχή του λαιμού) και στο πρόσωπο, που προδίδουν ότι ο φερόμενος ως δράστης με το ένα χέρι έπνιξε τον 6χρονο και με το άλλο έκλεισε το στόμα και τη μύτη του, προκειμένου να σιγάσει.

Επίσης, τα ευρήματα αποδεικνύουν άγρια παρά φύση συνουσία, ρήξη βλεννογόνου και πρωκτού, ενώ εντοπίστηκε και αίμα. Τα παραπάνω στοιχεία υποδεικνύουν, σε πρώτη εικόνα, άγριο και βάναυσο βιασμό εις βάρος του 6χρονου από τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος φαίνεται να έδεσε χειροπόδαρα το θύμα, πριν και κατά τη διάρκεια της πράξης. 

Ο στραγγαλισμός συντελέστηκε μετά τον βιασμό, ενώ ως ώρα θανάτου υπολογίζεται μεταξύ 20:00 και 22:00 της Κυριακής 22 Ιανουαρίου, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η οικογένεια είχε δηλώσει την εξαφάνιση του ανηλίκου.

ΒΙΑΣΜΟΣ, ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ
Ο 15χρονος φερόμενος ως δράστης μεταφέρθηκε χθες, περί τις 9:30 στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες. 

Συγκεκριμένα 15χρονος ομολόγησε και τον βιασμό του 6χρονου αγοριού και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, αποπλάνηση και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Τα εγκλήματα αυτά αντιμετωπίζουν πλαίσιο ισόβιας ποινής, όμως το νομικό καθεστώς για τον 15χρονο περιλαμβάνει ελαφρυντικά αναφορικά με την ηλικία και με την κωφαλαλία του.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ
Ο 15χρονος μπορεί να βρέθηκε χθες στα δικαστήρια, όμως η ανάκριση θα διενεργηθεί σήμερα 25 Ιανουαρίου. Ο λόγος είναι πως, επειδή το παιδί είναι κωφάλαλο, χρήζει ειδικής μεταχείρισης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 227 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η εξέταση ως μάρτυρα ή κατηγορούμενου ενός προσώπου που είναι κωφό, άλαλο ή κωφάλαλο γίνεται ως έξης:

«Όλες οι ερωτήσεις και οι τυχόν παρατηρήσεις καταγράφονται από το γραμματέα της ανάκρισης του δικαστηρίου, οι δε απαντήσεις δίδονται προφορικά. 

Στον άλαλο, οι ερωτήσεις και παρατηρήσεις γίνονται προφορικά, αυτός δε απαντά γραπτά. Στον κωφάλαλο, οι ερωτήσεις και παρατηρήσεις δίδονται εγγράφως και αυτός απαντά εγγράφως. 

Εάν ο κωφός ή άλαλος ή κωφάλαλος είναι άπειρος να διαβάζει ή να γράφει, ο ανακρίνων ή ο διευθύνων τη συζήτηση διορίζει έναν ή δύο διερμηνείς, που επιλέγονται κατά προτίμηση μεταξύ εκείνων που έχουν την ικανότητα να συνεννοούνται με αυτόν.
Στο ακροατήριο, οι γραπτές απαντήσεις του άλαλου ή κωφάλαλου, αφού μόνο γραφούν από τον πρόεδρο και τον γραμματέα, αντιγράφονται στα πρακτικά και επισυνάπτονται στη δικογραφία».

Γι’ αυτό στην προκειμένη περίπτωση αναμένουμε τον κατάλληλα ειδικευμένο διερμηνέα από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διενεργηθεί η ανάκριση.

Ο «Χ» ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Στο σπίτι του παιδιού βρέθηκε κατά τις τελευταίες μεσημβρινές ώρες της Τρίτης ο «Χ». Εκεί οι άνθρωποι είναι δικαίως συγκλονισμένοι από το αποτρόπαιο έγκλημα. Στο σπίτι της οικογένειας συγγενείς, φίλοι και γείτονες μοιρολογούν, αλλού οι άντρες και αλλού οι γυναίκες, τηρώντας τα ισλαμικά θρησκευτικά έθιμα, ενώ το παιδί το διαβάζει ο χότζας. Έχουν ανάψει φωτιές κι έχει στηθεί μια τέντα, προκειμένου να υπάρχει μια υποδομή.

Το άψυχο κορμί του 6χρονου θύματος βρίσκεται στο δωμάτιο των αντρών, όπου δεν επιτρέπεται να μπει γυναίκα, καλυμμένο κάτω από ένα λευκό σεντόνι. Πάνω στο σεντόνι ένας μεγάλος σουγιάς ακουμπημένος, σε ένα σκηνικό που ίσως να προδίδει εκδίκηση, αν και ο συμβολισμός του δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος.

Η 27χρονη μητέρα του Μεχμεταλή Σεζάλ, Καδριέ Αμέτ Ογλού, είδε το παιδί της να χάνεται μοιραία. Στην οικογένεια άλλα δυο παιδιά θρηνούν τον αδικοχαμένο αδερφό τους. «Αυτό το παιδί, αν το αφήσουν οι αστυνόμοι, θα το μαχαιρώσω! Και θα το φέρω στην αστυνομία. Με τα χέρια μου. Έκαψαν την ψυχή μου. Να φάει ισόβια μέσα θέλω. Τα έκανε όλα μόνος του», είναι τα λόγια της και κάθε σχόλιο περιττεύει.
Η κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό και στο σπίτι διάφοροι συγγενείς καταγγέλλουν ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει επιτεθεί άλλες δυο φορές, με παρόμοιο τρόπο, σε μια ανήλικη κι έναν ανήλικο. Όλη η γειτονιά απειλεί με λιντσάρισμα του φερόμενου ως δράστη, αν αυτός για οποιοδήποτε λόγο επιστρέψει πίσω στη γειτονιά.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν ελάχιστες φωνές, που υποστηρίζουν ότι το έγκλημα δεν πραγματοποιήθηκε από τον φερόμενο ως δράστη ή, έστω, δεν πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνο από αυτόν, αλλά «κρύβεται» κι ενήλικος δράστης πίσω από αυτό.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ
Ο φερόμενος ως δράστης διέμενε με τη μεγάλη αδερφή του Μπινάρ, η οποία, μαζί με την οικογένειά της, έχει εξαφανιστεί από τη γειτονιά. Οι ίδιοι είναι πλέον ανεπιθύμητοι στο Αλάν Κουγιού και δε γνωρίζουμε προς τα που έχουν τραπεί, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν συγκρούσεις και διαπληκτισμούς, που μπορεί να αποδειχθούν μοιραίοι.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΚΗΔΕΙΑ
Σήμερα Τετάρτη στο τέρμα Αδριανουπόλεως περί τις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ. Σύσσωμη η τοπική κοινωνία θα δώσει το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο μικρό, με την ευχή να αναπαυτεί η ψυχή του.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.