fbpx Να "αγκαλιάσει" και η μειονότητα το φιλανθρωπικό Santa Run
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
1.200 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΛΑΔΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΡΟΥΣ

Να "αγκαλιάσει" και η μειονότητα το φιλανθρωπικό Santa Run

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Santa Run
ΔΚΕΠΠΑΚ
Περπατώ
Ηρόδικος
Φιλανθρωπικός σκοπός

Ν. Σωτηρακόπουλος: Να αγκαλιάσουν και οι μειονοτικοί -  η αλληλεγγύη δεν κοιτάει "πιστεύω"

Διονύσης Βοργιάς

Συγκομιδή 1.200 μπουκάλια λάδι έκανε το φιλανθρωπικό Santa Run, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή. Ο σκοπός του; Διπλός: Αφενός να σημάνει την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Κομοτηνής - Αφετέρου να συγκεντρωθεί λάδι το οποίο θα δοθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής και, κατόπιν, να παραδοθεί σε οικονομικά απόρους δημότες.


Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, ο πρόεδρος του Ηρόδικου και διευθυντής του Περπατώ Μιχάλης Ραγκούσης, η Άρτεμις Τσολάκη εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Santa Run και της εθελοντικής δράσης Κομοτηναίων ο Άη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα, ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ Αντώνης Καμπάς, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος, ανακοινώθηκε ότι συγκεντρώθηκαν 1.200 λίτρα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και - κατά πολύ - την περσινή συγκομιδή των περίπου 800 λίτρων. Υπενθυμίζουμε ότι πέρα των παραπάνω φορέων - συλλόγων, την εκδήλωση στήριξαν και τα δύο δρομικά κινήματα της πόλης: Το Komorun και ο Ορεινός Μαραθώνιος Νυμφαίας.


Ως εντυπωσιακή χαρακτήρισε την προσέλευση του κόσμου η κα Λιβεριάδου, ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν το φιλανθρωπικό δρώμενο. "Η πόλη έχει ευαισθησίες κι αγαπά τον συνάνθρωπο", είπε μεταξύ πολλών, δίνοντας την εγγύησή της ότι η ΔΚΕΠΠΑΚ θα στηρίξει και του χρόνου την εκδήλωση, το ίδιο κι εκείνη προσωπικά.


"Το πιο ζεστό απόγευμα της χρονιάς – ο κόσμος αγκάλιασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δράση", είπε ο κος Ραγκούσης, προσθέτοντας - με χιούμορ - ότι φέτος τα μπουκάλια ήταν τόσα που δε μπόρεσαν να τα τοποθετήσουν ώστε να σχηματίζουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Την αποκάλυψη της συγκεντρωθείσας ποσότητας έκανε η κα Τσολάκη, χαρακτηρίζοντας ως εκπληκτική την συμμετοχή. "Μία πόλη, ένας σκοπός", ήταν το μήνυμά της, ενώ η πεποίθηση που εξέφρασε ήταν πως "ετοιμάζουμε ακόμη περισσότερα πράγματα του χρόνου".
Τα εύσημα στη Νατάσα Λιβεριάδου έδωσε ο κος Καμπάς, ο οποίος υπενθύμισε στον κόσμο ότι το ραντεβού δεν ανανεώνεται για το τρίτο κατά σειρά Santa Run, αλλά για το Komorun τον Μάιο. 


"ΑΝΟΙΓΜΑ" ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
"Άνοιγμα" στη μειονότητα έκανε ο Νίκος Σωτηρακόπουλος, αναδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη και η κοινωνική πολιτική του δήμου δεν κοιτά θρησκεία. "Είμαστε μία καλή ομάδα, την οποία και πρέπει να διευρύνουμε", διαπίστωσε και απαρίθμησε τα τρία στοιχεία που συνθέτουν το Santa Run: "Υγεία, αθλητισμός, αγάπη στον συνάνθρωπο",


Κατόπιν, μίλησε για το δικό του ρόλο στο εγχείρημα. "Ως αντιδήμαρχος παραλαμβάνω το λάδι, το οποίο θα δοθεί σε όλους τους συμπολίτες μας, χριστιανούς και μουσουλμάνους", είπε και έκανε το κάλεσμά του: "Πρέπει να έρθουν και οι μειονοτικοί -και καλώ πρώτα τους δημοτικούς συμβούλους να συμμετάσχουν, γιατί η αλληλεγγύη δεν ξεχωρίζει τον άνθρωπο και δεν κοιτάει τα πιστεύω του καθενός".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε