fbpx Μπρα-ντε-φερ για τον κοινόχρηστο χώρο και την καθαριότητα στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΜΕΤΑΞΥ Γ. ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΝΤ. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μπρα-ντε-φερ για τον κοινόχρηστο χώρο και την καθαριότητα στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Μαρωνείας Σαπών
Γιάννης Σταυρίδης
Ντίνος Χαριτόπουλος

Κατηγορεί τον δήμαρχο ότι έχει χάσει τη μάχη της καθημερινότητας ο Ντ. Χαριτόπουλος, απαντά δυναμικά και προτάσσει έργο αλλά και υποστελέχωση ο Γ. Σταυρίδης

Διονύσης Βοργιάς

Για θέματα καθημερινότητας, γύρω από την καθαριότητα και την κατάσταση κοινόχρηστων χώρων, με άξονα τις Σάπες αλλά και αναφορές σε όλο τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών, κλήθηκαν να καταθέσουν ένα σχόλιο στον "Χ" ο δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ντίνος Χαριτόπουλος.

Έλλειψη σχεδίου καταγγέλλει ο Ντ. Χαριτόπουλος
"Γενικώς υπάρχει ένα πρόβλημα με τις πλατείες και τις παιδικές χαρές του Δήμου μας, και δεν πρόκειται για μεγάλα κόστη", λέει ο Ντ. Χαριτόπουλος, με το επιχείρημα ότι "δεν είναι τόσο θέμα κόστους, όσο καλού προγραμματισμού, προνοητικότητας και οργάνωσης, για να γίνουν κάποιες συντηρήσεις στις πλατείες μας, όχι μόνο στις Σάπες αλλά σε όλους τους οικισμούς του Δήμου". 

Φέρει ως νούμερο ένα παράδειγμα το κεντρικό πάρκο Σαπών, το οποίο κατά τον ίδιο "χρειάζεται ένα γερό λίφτινγκ" και κατηγορεί ότι "ξηλώθηκε χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση" για παρεμβάσεις. 

"Εκτός από την παιδική χαρά, χρειάζεται ύδρευση, αποχέτευση, πυρασφάλεια, χώρους σκίασης, φωτισμό, παγκάκια, πάρκινγκ, κι άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα με λίγα χρήματα μπορεί να γίνει ένα υπαίθριο θεατράκι ή ένα μικρό γήπεδο", είπε ζητώντας ο χώρος να γίνει ξανά θελκτικός. 

Προτάσσει το παράδειγμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης που μέσω του Πράσινου Ταμείου ανακαίνισε το πάρκο προσκόπων, για να διαπιστώσει ότι "υπάρχουν προγράμματα". 

Τέλος, κατηγορεί τον δήμαρχο ότι "σε μία περίοδο κρίσης, οι πολίτες των Σαπών στερούνται από την καθημερινή, γνωστή, φθηνή ψυχαγωγία που είναι η βόλτα στο πάρκο".

Έργο παρά την υποστελέχωση προτάσσει ο Γ. Σταυρίδης
Το ότι ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών έχει εξυγιανθεί οικονομικά, κι αυτό έγινε με ένα καλό νοικοκύρεμα και αποφυγή των φαινομένων του παρελθόντος, ανέδειξε ο δήμαρχος Γ. Σταυρίδης. Στην κριτική απαντάει ως εξής "τον κο Χαριτόπουλο μπορεί να μην του αρέσουν τα πράγματα που κάνει η δημοτική μας αρχή, αλλά τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Αν δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα ο κος Χαριτόπουλος είναι δικό του θέμα". 

Συγκεκριμένα για το πάρκο Σαπών σημείωσε πως "για την παιδική χαρά έγινε μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών. Στον κόσμο αρέσει αυτή η παιδική χαρά, υπάρχει μεγάλη προσέλευση", κι εξήγησε ότι για λόγους ασφάλειας ξηλώθηκε το πάρκο. 

Ο δήμαρχος φέρει στο προσκήνιο την υποστελέχωση και λέει "όλο το καλοκαίρι τραβήξαμε τα πάνδεινα χωρίς προσωπικό", για να δώσει και την είδηση στον "Χ" ότι από βδομάδα πιάνουν δουλειά οι 22 από τους συνολικά 40 εργαζομένους μέσω οκτάμηνου κοινωφελούς προγράμματος, που θα βοηθήσουν ώστε να γίνουν έργα σε κοινόχρηστους χώρους, όπως πλατείες, που χρήζουν παρεμβάσεων καθαρισμού κι ευπρεπισμού.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές