fbpx Μπήκαν οι βάσεις για να καθιερωθεί ένα διήμερο παιδικό φεστιβάλ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μπήκαν οι βάσεις για να καθιερωθεί ένα διήμερο παιδικό φεστιβάλ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1ο Παιδικό Φεστιβάλ
Σύλλογος Εβριτών Νομού Ροδόπης
Παιδιά
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ζωντάνια στο κεντρικό πάρκο της Κομοτηνής προσέδωσαν οι εκδηλώσεις υπό τον γενικό τίτλο "Καλώς ήρθες Καλοκαίρι", στις 9 και 10 Ιουνίου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Παιχνίδια και χαμόγελα κυριάρχησαν στο άλσος Αγίας Παρασκευής στο διήμερο παιδικό φεστιβάλ "Καλώς ήρθες Καλοκαίρι", στις 9 και 10 Ιουνίου. Ένα φεστιβάλ που προσέδωσε ζωντάνια στο κεντρικό πάρκο της Κομοτηνής. Συνέπραξαν στη διοργάνωσή του ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και ο Δήμος Κομοτηνής. Για δύο μέρες το πάρκο της Αγ. Παρασκευής μεταμορφώθηκε σε ένα πολυθεματικό πάρκο με δράσεις για το παιδί.  Έτσι οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να χορέψουν, να ακούσουν παραμύθια, να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να μαγειρέψουν, να δουν 3D προβολές και πολλά - πολλά ακόμη που τους ενθουσιάσουν. 


Το σημαντικό είναι ότι κάνουμε ένα φεστιβάλ για τα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον, είπε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης. Από θέσης του ο πρόεδρος του συλλόγου Εβριτών Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου έκανε λόγο για ένα πρώτο πείραμα που θα επιδιώξουν να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά. "Αυτό που θέλουμε να κάνουμε με αυτό το φεστιβάλ είναι ένα πείραμα, να συγκεντρώσουμε πολλές και παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά του δημοτικού σχολείου το οποίο θα αναδείξει τις δράσεις που μπορούν να υπάρξουν για παιδιά αποκλειστικά αυτής της ηλικίας" είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Εβριτών και πρόσθεσε  "εκδηλώσεις υπάρχουν αλλά είναι διάσπαρτες μέσα στην πόλη και καλό είναι να προσπαθήσουμε να τις συγκεντρώσουμε για να δώσουμε ένα θεματικό περιεχόμενο και ενιαίο, δηλαδή αντί μεμονωμένα να υπάρχουν δράσεις από διάφορους συλλόγους αν μπορούμε αυτές να τις ενώσουμε θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά τουλάχιστον για τον πολιτισμό της περιοχής μας δίνοντας της ευκαιρία όχι μόνο στους ντόπιους αλλά και σε ανθρώπους από άλλες περιοχές να έρθουν και να τις παρακολουθήσουν".


Ομάδες μαθητών από τα δημοτικά σχολεία του Ν. Ροδόπης, επικουρούμενες από χοροδιδασκάλους του Συλλόγου Εβριτών, της Ομάδας Φυσικής Αγωγής και  γυμναστών των σχολείων παρουσίασαν στο κοινό του φεστιβάλ παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με αναφορά στην παράδοση της Θράκης. Μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική σκηνή έλαβε χώρα το 2ο Παιδικό Αντάμωμα Συλλόγων Εβριτών με τη συμμετοχή των παιδικών τμημάτων των Συλλόγων Εβριτών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών και Ροδόπης. Μουσικοί: Βαγγέλης Δωρόπουλος – γκάιντα - τραγούδι, Θάνος Καρακατσιάνης - ακορντεόν, Γιάννης Κουμής – καβάλι – τραγούδι, Ηλίας Μίσκας – νταούλι. Επίσης το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η 5η Πολιτιστική Μαθητιάδα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, στην οποία συμμετείχαν 14 σχολεία της περιοχής μας, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο και 13ο, το δημοτικό σχολείο Ιάσμου και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής. Μουσικοί:   Γιώργος Αθανασιάδης – κρουστά, Κωνσταντίνος Δεδούσης – κλαρίνο, Ρούλα Κυριακάκη – καβάλι, τραγούδι, Δημήτρης Κυριακάκης – γκάιντα, τραγούδι, Κυριάκος Τσακιράκης - λαγούτο. 


Καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ υπήρχαν παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούσαν τον μοντέρνο χορό από τα γυμναστήρια της πόλης Action Club, Planet Gym και Sport Center και από τα Τμήματα του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής – Πνευματικό Κέντρο, τα παραδοσιακά παιχνίδια, την ζωγραφική, τις παιδικές κατασκευές, την προβολή ταινιών, την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών, το παιδικό θέατρο, την δημιουργική απασχόληση με κλόουν και άλλα. Μελωδίες παραδοσιακές ακούστηκαν και από το εργαστήρι μουσικής Νότα του Χρήστου Χατζόπουλου. 


Η υπόσχεση δόθηκε για επανάληψη του παιδικού φεστιβάλ και την επόμενη χρονιά, με τον κο Χατζηπέμπου να δηλώνει πως "ο θεσμός είναι ανοικτός σε προτάσεις και ενδεχομένως στο ενδιαφέρον που θα προκύψει για την επόμενη χρονιά. Αυτή η πρωτοβουλία του συλλόγου Εβριτών αποτέλεσε ένα πείραμα το οποίο αγκαλιάστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Μακάρι του χρόνου να πάμε πιο δυνατά, πιο μαζικά". Τέλος ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει μία μεγάλη εκδήλωση στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στο πάρκο αυτής το οποίο, είπε "θα πρέπει να φροντίσουμε να αποκτήσει την ζωντάνια που του αξίζει".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαν τους χρησμούς της Πυθίας ερμηνεύονται και ενίοτε παρερμηνεύονται πάντοτε στη χώρα μας, οι δηλώσεις ενός πρωθυπουργού, ειδικά όταν  περιλαμβάνουν ένα γενναίο πακέτο στήριξης για πολλούς.