fbpx Μουσικό οδοιπορικό στα "χακί"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Μουσικό οδοιπορικό στα "χακί"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στρατός
Δ' Σώμα Στρατού
Συναυλία
ΔΗΠΕΘΕ
Μουσική

Οι μουσικοί του Δ' Σώματος Στρατού έκαναν στάση στην Κομοτηνή και παρουσίασαν μελωδικούς ήχους γνωστών και διαχρονικών τραγουδιών

Διονύσης Βοργιάς

Μία διαφορετική δραστηριότητα αναπτύσσει όλο τον Αύγουστο το Δ' Σώμα Στρατού, που προμαχεί στην ακριτική Θράκη. Πιο συγκεκριμένα, οι στρατιωτικοί-μουσικοί, οι οποίοι υπηρετούν στις μουσικές μπάντες των Σχηματισμών του Σώματος, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας του Στρατού Ξηράς, πραγματοποιούν συναυλίες σε πολλά μέρη της Θράκης. Μια από τις στάσεις τους έγινε και στην Κομοτηνή, όταν παρουσίασαν μελωδικούς ήχους γνωστών και διαχρονικών τραγουδιών στο θερινό Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής.


Πιο αναλυτικά, και όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, 62 συνολικά μουσικοί που ανήκουν στις μουσικές μπάντες του Δ’ Σώματος Στρατού, των ΧΙΙ και XVI Μηχανοκινήτων Μεραρχιών Πεζικού και της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, συμμετάσχουν σε αυτή την σειρά υπαίθριων συναυλιών σε θρακικές πόλεις, υπό το γενικό τίτλο: «Οδοιπορικό Μουσικών Εκδηλώσεων στη Θράκη. Κάτω από το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών προγραμματίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν στο σύνολό τους πέντε συναυλίες. Στην Κομοτηνή δόθηκε η προτελευταία, ενώ η αυλαία "έπεσε" το βράδυ της Δευτέρας 21 Αυγούστου στο Σουφλί. Συνολικά, δόθηκαν οι εξής συναυλίες:


-Την Πέμπτη 3 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
-Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στην Αλεξανδρούπολη κάτω από το Φάρο της.
-Την Τετάρτη 9 Αυγούστου στο Διδυμότειχο κάτω από το κάστρο.
-Την Πέμπτη 17 Αυγούστου στο Θερινό Θέατρο της Κομοτηνής.
-Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στο Θέατρο της Τράπεζας Πειραιώς στο Σουφλί.


Όλες οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Σουφλίου, και εξασφάλιζαν δωρεάν είσοδο στο ευρύ κοινό.  Αναφορικά με την συναυλία στην Κομοτηνή, αυτή δόθηκε μπροστά σε πολλούς δημότες, τους οποίους οι στρατιωτικοί μουσικοί ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους. Οι μπάντες όλων των σχηματισμών του Δ΄ΣΣ, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ταξίδεψαν το κοινό τους, με ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα συναποτελούμενο από πολύ γνωστά διαχρονικά και νέα τραγούδια. Χαρακτηριστικό της όλης εκδήλωσης πέραν από την άριστη οργάνωση και φιλοξενία από την 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ, ήταν και το ευρύ "παρών" των κατοίκων της περιοχής. Ελπίζουμε η συναυλία να επαναληφθεί και στο μέλλον, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους έχασαν την πρώτη παράσταση, να παραβρεθούν σε αυτή την ξεχωριστή μουσική εκδήλωση σε δεύτερο χρόνο. 


Παρόντες στη συναυλία, μεταξύ άλλων, ήταν ο μητροπολίτης Μαρωνείας-Κομοτηνής κκ. Παντελεήμων, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού δήμου Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, πλήθος εκπροσώπων του στρατού και της αστυνομίας. Παρών και ο διοικητής της 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, που ανέλαβε τα καθήκοντα του τον φετινό Μάρτιο.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το γαϊτανάκι της τουρκικής προπαγάνδας συνεχίζεται, με τη νέα κινηματογραφική ταινία  που ετοιμάζει η τουρκική τηλεόραση,  για τη ζωή του Σαδίκ Αχμέτ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του καναλιού, λίγες ημέρες