fbpx "Μουσική" διαμαρτυρία πραγματικών αιτημάτων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

"Μουσική" διαμαρτυρία πραγματικών αιτημάτων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μουσικό Σχολείο
Διαμαρτυρία
Ελλείψεις

"Έχουμε χάσει πολλές ώρες μαθημάτων κατεύθυνσης" μας λέει ο μαθητής και πρόεδρος του συμβουλίου μαθητών Άγγελος Κιουρτζίδης

Σίτιση και μεταφορά, έχουν καλυφθεί από Δήμο και Περιφέρεια αντίστοιχα

Διονύσης Βοργιάς

Στους δρόμους της Κομοτηνής βγήκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και μερικοί γονείς, από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για μια ατζέντα αιτημάτων, με κύριο αυτό της έλλειψης καθηγητών. 


Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής απαντώντας στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Ελλάδας, συμμετείχε στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που αφορά τα χρόνια προβλήματα των σχολείων τέτοιου τύπου.


Η κινητοποίηση πήρε τη μορφή πορείας, σε κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, αρχής γενομένης από τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου. Η πορεία ολοκληρώθηκε τις μεσημεριανές ώρες. 


Την έλλειψη καθηγητών, μας αναδεικνύει μέσα από το προσωπικό του βίωμα ως μαθητής, ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου μαθητών του Μουσικού, Άγγελος Κιουρτζίδης."Εγώ προσωπικά έχω να πω ένα πράγμα, ότι είμαι στην Τρίτη Λυκείου, κι έχω κάνει μόλις δέκα ώρες μαθηματικά από την αρχή της χρονιάς. Έχω χάσει δεκάδες ώρες μαθηματικών και αρκετές ώρες στα υπόλοιπα μαθήματα κατεύθυνσης", εξηγεί. 


Μαζί του και ο αντιπρόεδρος του εν λόγω συμβουλίου Μάνος Πέτρος, προσθέτει ότι "θέλαμε να κάνουμε αυτή την κινητοποίηση για να ακουστούμε και να κοινοποιήσουμε τα προβλήματα που έχουμε στα σχολεία και ιδιαίτερα στα μουσικά".


Μια πιο αναλυτική απεικόνιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο, ζητήσαμε από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Χρύσα Παπαδοπούλου. "Γίνονται πανελλαδικά κινητοποιήσεις λόγω των χρόνιων προβλημάτων, τα οποία λιμνάζουν και δεν έχουν λυθεί ακόμη", μας λέει -αρχικά- για την κινητοποίηση.


Απαριθμώντας τα προβλήματα, αναδεικνύει ότι "πρώτον, υπάρχει έλλειψη καθηγητών από την αρχή της χρονιάς. Καθηγητές έρχονται σιγά-σιγά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αυτή τη στιγμή, στα τέλη Οκτώβρη, έχουμε ακόμη έλλειψη φιλολόγου. Οι κενές θέσεις καλύπτονται ή με ωρομίσθιους ή με αναπληρωτές. Δεύτερον, το μεγάλο μας πρόβλημα, είναι πως δεν υπάρχουν μουσικοί. Τα μουσικά μαθήματα πρέπει να γίνονται ατομικά, ενώ γίνονται ομαδικά, γιατί δεν έχουμε καθηγητές".


Η κα Παπαδοπούλου ανακαλεί την περσινή επίσκεψη Τσίπρα στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. "Πέρσι, ο υπουργός Παιδείας είχε έρθει στο σχολείο μας, μαζί με τον πρωθυπουργό. Μας διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για μόνιμο προσωπικό, όμως τους ζητήσαμε, έστω οι αναπληρωτές, να έρχονται κανονικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς", αναφέρει και συμπληρώνει ότι το σχολείο τυγχάνει της στήριξης των τοπικών θεσμικών φορέων και πολιτικών. 


"Έχουμε μιλήσει με όλους τους θεσμικούς της περιοχής και όλοι είναι στο πλευρό μας και προσπαθούν για το καλύτερο. Ζητήματα όπως η σίτιση -μέσω του Δήμου Κομοτηνής- και η μεταφορά -μέσω της Περιφέρειας ΑΜ-Θ- είναι πλέον λυμένα", συμπληρώνει η πρόεδρος.


Σύμφωνα με την ίδια, "το πιο μεγάλο πρόβλημά μας είναι το κτιριακό, για το οποίο είμαστε σε επαγρύπνηση και μιλάμε καθημερινά με τον δήμαρχο ο οποίος στέκεται στο πλευρό μας", ενώ -καταληκτικά- χαρακτηρίζει ως "μεγάλο αγκάθι από τον ιδρυτικό νόμο για τα μουσικά σχολεία, είναι η πιστοποίηση σπουδών η οποία πρέπει να παίρνουν οι μαθητές που αποφοιτούν από τα μουσικά σχολεία. Από την ίδρυση των μουσικών σχολείων το '89 αυτό έγινε μόνο μία φορά".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η επιστροφή στην κανονικότητα όπως την φαντάζονται βέβαια στην κυβέρνηση, η  ακόμα και με την αισιοδοξία που υπάρχει σε πολλούς,  με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και καφέ μπαρ, δεν θα είναι μια εύκολ