fbpx Μία ιδιωτική εταιρία βοήθησε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ

Μία ιδιωτική εταιρία βοήθησε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Συνεργασία
Interlife
Διανομή Τροφίμων

Πρόκειται για την ασφαλιστική Interlife, με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ν. Σωτηρακόπουλο να εξηγεί το πώς θα διανεμηθούν τα προσφερθέντα

Διονύσης Βοργιάς

Με κίνητρο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο στην εορταστική περίοδο που μας πέρασε η INTERLIFE Ασφαλιστική προχώρησε, για άλλη μια φορά, στη δωρεά τριών τόνων τροφίμων σε κοινωνικά Παντοπωλεία και συσσίτια ανά την χώρα, ενώ η συνολική προσφορά της εταιρίας το 2018 ανέρχεται σε έξι τόνους.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων της κοινωνίας που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης "προσφέρω …αλλιώς" που υλοποιεί η εταιρία. Με χαρά μας πληροφορούμαστε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμπεριέλαβε και τον Δήμο Κομοτηνής, με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρίας Ελένη Τοπάλη να καταγράφει στον "Χ" τους αποδέκτες: "Συγκεκριμένα, αποδέκτες της προσφοράς ήταν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Τρικκαίων, Ηγουμενίτσας, καθώς και η Δομή Παροχών Αγαθών του Ναού Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Αμυνταίου".

Κατά την ίδια "όταν υπάρχουν συνέργειες μεταξύ φορέων και εταιριών βγαίνουν σπουδαία αποτελέσματα (...). Θέλουμε να επιστρέφουμε μέρη των κερδών μας στην ίδια την κοινωνία". Αξιοποιώντας την πείρα της η κα Τοπάλη, μεταφέρει το σχόλιο  "η ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και κάθε χρόνο - κάτι που λέω μετά λύπης μου - αυξάνονται οι απαιτήσεις της κοινωνίας". Διηγείται, μάλιστα, χαρακτηριστικά τα εξής: "Το 2012 εστιάζαμε στην Αθήνα, γιατί η κρίση χτυπάει πρώτα τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά πλέον ενισχύουμε κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Φέτος, εστιάσαμε στην Βόρεια Ελλάδα για τα Χριστούγεννα, γιατί κάθε χρόνο κάνουμε τουλάχιστον δύο παροχές. Είναι λυπηρό, αλλά υπάρχουν ανάγκες. Κοινωνική υπευθυνότητα δεν είναι για μία εταιρία να είναι μόνο σύννομη, αλλά να προσφέρει και στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται".

Πως θα αξιοποιηθεί η βοήθεια
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος εξηγεί στον "Χ" τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιείται η εν λόγω βοήθεια, όπως και οι πολλές ακόμη που προσφέρουν ιδιώτες και εταιρίες, στις κοινωνικές υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής.

"Ο Δήμος Κομοτηνής είναι μέσα στους Δήμους που τους βοηθάει η εταιρία, μας έδωσαν γάλα διαρκείας και δημητριακά που βάζουν στο γάλα. Θα μοιραστούν σε οικογένειες που δεν δικαιούνται το ΤΕΒΑ - καθώς το χάνουν για λίγα κριτήρια. Αυτούς τους έχει αναλάβει ο Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία πάντα με εθελοντές και δράσεις, όπως το Santa Run ή το Άη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα. Αυτές τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες τις αγκαλιάζει ο Δήμος. Υπάρχει η αλληλεγγύη στους Κομοτηναίους", δηλώνει σχετικά ο αντιδήμαρχος, ο οποίος στο πλαίσιο της συζήτησης θυμίζει ότι ο Δήμος Κομοτηνής έχει εξασφαλίσει έκπτωση 400.000 ευρώ από τις εκπτώσεις του προγράμματος ΤΕΒΑ και με αυτό τον τρόπο συνεχίζει τις διανομές, μέχρι να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταλόγισαν βιαστικά ρατσιστικές διαθέσεις και πνεύμα διακρίσεων, στην ανακοίνωση της διοικήτριας του νοσοκομείου Ξάνθης, για τα κρούσματα στον Εχίνο, το μειονοτικό κόμμα και διάφοροι προστάτες της μειονότητ