fbpx Μία γιορτή τέχνης και τεχνολογίας!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΓΙΑ ΠΛΗΘΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Μία γιορτή τέχνης και τεχνολογίας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Robotexnia
Εργαστήρι Καλλιτεχνία
Χριστούγεννα

Κάθε χρόνο πρωτότυπα και δημιουργικά τα εργαστήρια Καλλιτεχνία και Robotexnia


Πιστοποίηση για να λειτουργήσει ως ΚΔΑΠ πήρε το εκπαιδευτικό εργαστήριο ρομποτικής Robotexnia

Πάνω από 200 παιδικά χαμόγελα καταγράψαμε στη Λέσχη Κομοτηναίων, στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής των εργαστηρίων ζωγραφικής ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΑ και εκπαιδευτικής ρομποτικής ROBOTEXNIA. Η γιορτή έγινε το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου, ενώ τα παιδιά περίμενε πλήθος εκπλήξεων και δώρων!


Εκεί η Ηλιάνα και ο Βασίλης Καλεντερίδης, φρόντισαν για το άρτιο της διοργάνωσης, αλλά και οι Αγησίλαος Βεσεξίδης, Βιβή Πετμεζά, Ανδρέας Αμανατίδης, για την ψυχαγωγία αλλά και ενημέρωση των μικρών.


"Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη των γονέων και την αγάπη που μας έχετε δείξει ως τώρα. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα, σεβασμό και ακόμη περισσότερους στόχους", ήταν τα λόγια που απηύθυναν η Ηλιάνα και ο Βασίλης Καλεντερίδης, προς τους γονείς που συνεχίζουν κάθε χρόνο να επιλέγουν τα δύο εργαστήρια για την ψυχαγωγία και τη μόρφωση των παιδιών τους. Και οι δύο τους, έδωσαν την υπόσχεση ότι η δραστηριότητα των εργαστηρίων θα είναι ακόμη πιο μεγάλη το 2018, αλλά και το μήνυμα πως τέχνη και τεχνολογία ...ίσον αγάπη για τα παιδιά!


Μάλιστα, ο κος Καλεντερίδης επεφύλαξε και μία μεγάλη έκπληξη προς όλους, ότι δηλαδή το εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής Robotexnia πήρε πιστοποίηση και θα λειτουργήσει και ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και κάλεσε όλα τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της ρομποτικής. Με τη σειρά της η κα Καλεντερίδου, εκπροσωπώντας το εργαστήρι ζωγραφικής, μίλησε για την αξία της τέχνης στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της φαντασίας του κάθε παιδιού.


Την εκδήλωση "έντυσαν" δύο ομιλητές που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον των μικρών ακροατών και των γονέων της. Ο πρόεδρος συλλόγου ερασιτεχνικής αστρονομίας Θράκης Ανδρέας Αμανατίδης μίλησε για "το  Άστρο των Χριστουγέννων" και "τα ρομπότ του πλανήτη Άρη". 


Η ψυχολόγος Βιβή Πετμεζά στάθηκε στον προσδιορισμό των στόχων που πρέπει να έχουμε για το 2018 και διευκρίνισε ότι καθένας μας είναι διαφορετικός, το ίδιο και οι στόχοι του, οι οποίοι μάλιστα μπορεί να διαφοροποιηθούν όσο μεγαλώνουμε. "Τα παιδάκια είναι τόσο πηγαία σε όλα τα συναισθήματά τους", διαπίστωσε συγκινημένη σε ομιλία μας μετά την εκδήλωση. Μάλιστα, η κα Πετμεζά δεν ήταν απλή ...επισκέπτης, μιας που ανακοινώθηκε η μόνιμη συνεργασία της με τα δύο εργαστήρια, στον τομέα τέχνης και ψυχολογίας.


Τη δική του "νότα" στη βραδιά έδωσε ο Αγησίλαος Βεσεξίδης, καθώς ο ρέκορντμαν παρουσίασε ένα θέαμα που άφησε τους μικρούς - δικαίως - με το στόμα ανοιχτό. 


Στη βραδιά συμμετείχε, ως παρουσιαστής, ο ταλαντούχος 17χρονος Κομοτηναίος Χρήστος Δαλκυριάδης, ο οποίος με το χιούμορ του διασκέδασε άπαντες και κράτησε μικρούς και μεγάλους χωρίς να βαρεθούν λεπτό.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προσπαθούμε όπως όλοι οι εχέφρονες Έλληνες με τη στοιχειώδη νοημοσύνη, να αντιληφθούμε τους πραγματικούς  λόγους, που οδήγησαν  στην απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις