fbpx ΜΕΘΟΔΙΚΟ: Ο αλγόριθμος της επιτυχίας και το 2018
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2018 - 10:00
"ΜΕΘΟΔΙΚΟ" ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΜΕΘΟΔΙΚΟ: Ο αλγόριθμος της επιτυχίας και το 2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεθοδικό
Πανελλήνιες 2018

Στο τέλος του μαραθωνίου, πέντε μαθητές μιλούν στον "Χ" για την προσπάθεια τους

Παραδοσιακά το τέλος Αυγούστου σημαίνει το τέλος του καλοκαιριού, όμως για όλους τους μαθητές που τελειώνουν το Λύκειο σημαίνει ταυτόχρονα και την έναρξη μίας νέας περιόδου ή καλύτερα την έναρξη μίας νέας ζωής. Είναι η λεγόμενη φοιτητική ζωή, η οποία όμως δεν χαρίζεται σε κανέναν και η είσοδος σε αυτήν ακολουθεί πιστά το ρητό "τα αγαθά κόποις κτώνται". 

Σχεδόν για όλους τους μαθητές πια, η ενίσχυση της προσπάθειας τους από κάποιο φροντιστήριο είναι σχεδόν επιβεβλημένη και παρακάτω, πέντε φοιτητές που εμπιστεύτηκαν το Φροντιστήριο "Μεθοδικό" σε αυτόν τον αγώνα μιλούν για την προσπάθεια τους, αλλά κυρίως για το πώς φαντάζονται τις αλλαγές που τους περιμένουν από Σεπτέμβρη. Γι' αυτό και, βλέποντας τους μαθητές του να έχουν κατακτήσει τα όνειρά τους, ο Νίκος Νικολαΐδης, ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου, δεν θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος. Όπως κάθε χρόνο, μας υποδέχεται στα φιλόξενα γραφεία του φροντιστηρίου, το οποίο διατηρεί το οικογενειακό κλίμα, και μας προσφέρει γλυκά, απαριθμώντας τις αμέτρητες επιτυχίες που κατέγραψε και φέτος το φροντιστήριο.

Οι μαθητές στον "Χ"
Επειδή, όμως, ασφαλέστερος κριτής δεν είναι άλλος από τα παιδιά, ο λόγος πάει κατευθείαν σε αυτά. Απαλλαγμένη από το χτυποκάρδι του κουδουνιού και του απουσιολογίου, η Κατερίνα Λαζαρίδου ετοιμάζεται να ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα στη ΣΜΥΝ, στην οποία πέρασε με 16260 μόρια. "Ξεκινώντας τη χρονιά το είχα βάλει στο μυαλό μου ως επιλογή. Δεν πολυκοίταξα τις βάσεις, απλώς προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα", λέει χαρακτηριστικά και δηλώνει ότι δεν την αγχώνει η στρατιωτική φύση της επιλογής της. "Είναι λίγο διαφορετική η σχολή σε σχέση με άλλες, αλλά εγώ είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί το ήθελα πάρα πολύ. Θα το ζήσω και νομίζω ότι θα μου αρέσει. Πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της δουλειάς", σημειώνει με χαμόγελο.  

Ο Ερέν Μολλά Αχμέτ πέρασε στη Φαρμακευτική Αθήνας στο ΕΚΠΑ, στο οποίο όμως δεν σκοπεύει να μείνει για πολύ. Θέλει να πάρει μεταγραφή για τη Θεσσαλονίκη όπου ο αδερφός του σπουδάζει στην Ιατρική, παραμένοντας όμως στον κλάδο της Φαρμακευτικής. Αυτός άλλωστε ήταν και ένας παράγοντας που επηρέασε την επιλογή του, καθώς και το επάγγελμα του πατέρα του, ο οποίος είναι γυναικολόγος. Αναφορικά με το τελικό αποτέλεσμα πάντως, ο Ερέν, λέει: "Αισθάνομαι καλά. Δεν το περίμενα. Περίμενα λίγο πιο χαμηλά. Η προετοιμασία της Γ' Λυκείου είναι πάντα δύσκολη και έχει πολύ άγχος. Και ο στόχος είναι να το πιάσεις από την αρχή καλά".

Ο Ερέν έχει στο μυαλό του και το εξωτερικό ως ενίσχυση των σπουδών του, κάτι που σκέφτεται έντονα και η Ιρέμ Μολλά Μουσταφά, η οποία πέρασε στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο. "Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι στον τομέα της Υγείας με τον οποίο ήθελα να ασχοληθώ από μικρή. Ειδικά η Φυσικοθεραπεία σώζει ανθρώπους από τους πόνους", λέει στον "Χ" ενώ για την απόσταση της Σχολής από την Κομοτηνή, δηλώνει ότι αυτή δεν την ενοχλεί καθώς ήθελε "λίγο να απομακρυνθεί από την πόλη". Όσο για την Σχολή, είναι λίγο μακριά, αλλά δεν με πειράζει αυτό γιατί θέλω να απομακρυνθώ από την Κομοτηνή. Σκέφτομαι και το εξωτερικό".

Ο Καμπάκ Χαλήλ Αμέτ με 16183 και προσπάθεια που ανταπέδωσε, κέρδισε μία θέση στην Ιατρική Αθήνας. "Γενικά δεν ήταν και πολύ εύκολο αλλά επειδή είχα την ποσόστωση ήμουν πιο άνετος σε σχέση με τους υπόλοιπους", λέει ο ίδιος που αποφάσισε να γίνει γιατρός όχι λόγω πολλών συγγενών του, αλλά για να προσφέρει στην κοινωνία, έχοντας κι ο ίδιος δεχθεί την προσφορά από ιατρούς όταν την χρειάστηκε μικρός. "Ήθελα ιατρική κυρίως λόγω διάφορων ασθενειών που έχω περάσει ως παιδί, με τις οποίες είχα συχνή επαφή με γιατρούς και την προσφορά τους", όπως λέει χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ο Νίκος Καλλιγάς ανήκει στη μερίδα των μαθητών που θα ξανακαθίσουν στο θρανίο καθώς θέλει να "δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στο όνειρο του"

Τα 17801 μόρια που συγκέντρωσε είναι μία επίδοση που οι περισσότεροι μαθητές - υποψήφιοι θα ζήλευαν, και τον βάζουν στη Μοριακή Βιολογία της Αλεξανδρούπολης, όμως ο ίδιος θέλει να γίνει γιατρός. 

Οπότε -και χωρίς να μειώνει την επιτυχία του, έχοντας επίγνωση της αξίας της, έχει ήδη αποφασίσει να ξαναδώσει εξετάσεις γιατί "ο στόχος μου είναι η Ιατρική και έχει παραμείνει", όπως επισημαίνει και παρακινεί όλους μας "να ακολουθάμε τα όνειρά μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε