fbpx «Μεθοδικά» προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΘΟΔΙΚΟ

«Μεθοδικά» προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεθοδικό
Πανελλήνιες 2019
Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Μετά από μία απαιτητική χρονιά, οι απόφοιτοι ετοιμάζουν βαλίτσες και καταγράφουν συναισθήματα

«Μεθοδικά» προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προχώρησαν όλη την χρονιά οι μαθητές του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «Μεθοδικό». Άλλοι τους είδαν τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά υψηλά κι άλλοι να καταγράφουν ποικίλες επιδόσεις. Πλέον, σχεδιάζουν τα μηχανογραφικά δελτία τους και, καθώς τα θέματα φέτος ήταν αρκετά δύσκολα, ελπίζουν ότι θα υπάρξουν χαμόγελα, όταν ανακοινωθούν οι βάσεις.

Η Εύη Κάλτσου τα κατάφερε περίφημα με 17.175 μόρια στην θετική κατεύθυνση. Σε συνδυασμό με την επιτυχία της σε πανελλήνια πρωτάθλημα κολύμβησης, όπου κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο και άρα μοριοδότηση 8%, κοιτάει τις πιο υψηλές σχολές. «Θέλω να περάσω Χημικό που είναι η πρώτη που επιλογή γιατί η επιστήμη έχει ενδιαφέρον στην έρευνα και στα εργαστήρια», μας λέει. 

Υψηλές σχολές κοιτάει και ο Ναζμή Μεχμέτ από την θετική κατεύθυνση με 15.400 μόρια. Δηλώνει σχετικά ευχαριστημένος από τον βαθμό κι έχει σκεφτεί την Ιατρική, «γιατί μου αρέσει το επάγγελμα», αλλά κρατάει ακόμη τις επιλογές του ανοιχτές. Για τα θέματα λέει ότι σε κάποια μαθήματα ήταν πιο δύσκολα και κάποια πιο εύκολα.

Μαζί τους και ο Νίκος Καλλιγάς δοκίμασε ξανά στις πανελλήνιες στην θετική κατεύθυνση, με βιολογία και μαθηματικά, δηλαδή πέντε μαθήματα. Πέτυχε 17.805 μόρια στο τρίτο πεδίο και στο δεύτερο 17.263, μία υψηλή επίδοση «ειδικά αν αναλογιστούμε τι έγινε φέτος με τα θέματα», όπως μας λέει, βλέποντας Ιατρική, Μοριακή Βιολογία και Αστυνομία ως τις επιλογές του, θέλοντας να βοηθήσει με κάποιο τρόπο την κοινωνία.

Ο Φοίβος Μήτρου δοκιμάστηκε στην θετική κατεύθυνση με μαθηματικά και πέτυχε 11.926 μόρια, στοχεύοντας πλέον στο Μαθηματικό Πάτρας. «Πάντα μου άρεσαν τα μαθηματικά», γνωστοποιεί, εξηγώντας ότι αυτός ήταν ο στόχος του για τις πανελλαδικές.

Μαζί του και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος από την θετική κατεύθυνση, έγραψε 13.927 μόρια. Στόχος του ήταν ο στρατός, αλλά «δύσκολα» όπως μας λέει μπαίνει με αυτή την επίδοση, γι’ αυτό και το πιθανότερο να πάει στην δεύτερη επιλογή του, ήτοι Μαθηματικά.

Με 16.877 μόρια στην θετική κατεύθυνση ο Αφεντούλης Αφεντουλίδης είναι ικανοποιημένος από την επίδοσή του στα περισσότερα μαθήματα, πλην των μαθηματικών. Με χαμόγελο πλέον στοχεύει να μπει στον Στρατό, το οποίο καταφέρνει, χωρίς να κρύβει ότι μπορούσε να πετύχει έναν ακόμη πιο υψηλό βαθμό.

Εκεί και ο Κωνσταντίνος Σμαραγδής έτοιμος να δώσει για δεύτερη χρονιά πανελλήνιες λόγω ενός τραυματισμού. Έγραψε 14.713 στην θετική κατεύθυνση, «δεν είμαι ικανοποιημένος, πιστεύω ότι θα μπορούσα να γράψω παραπάνω, θα ξαναδώσω γιατί ήθελα να περάσω στρατό αλλά είχα ένα ατύχημα με το πόδι μου», μας λέει.

Απολογιστικά το σχόλιό του καταθέτει και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος μας γνωστοποιεί τις διακυμάνσεις που υπήρξαν πανελλαδικά στις βαθμολογίες, βάσει στατιστικών. Λιγότεροι οι καλοί βαθμοί στην Φυσική, πολλοί λιγότεροι οι καλοί βαθμοί της Χημείας σε σχέση με το παρελθόν, ελάχιστα καλύτερους βαθμούς στα Μαθηματικά σε σχέση με πέρσι όπου συγκεκριμένα υπήρξαν και αποκλίσεις σε πολλά γραπτά μεταξύ των δύο διορθωτών, κάτι που δεν έχει συναντηθεί ξανά στο παρελθόν. Επίσης, παρατηρεί σχετικά καλύτερους βαθμούς στο μάθημα της Βιολογίας, στην Θεωρητική κατεύθυνση ελαφρώς καλύτερες βαθμολογίες στο σύνολο, στα Οικονομικά αρκετά πιο χαμηλούς βαθμούς στο ΑΟΘ που παραδοσιακά είναι εύκολο, αλλά πιο καλούς βαθμούς στον Προγραμματισμό.

Εν αναμονή των βάσεων πλέον να ευχηθούμε στους μαθητές καλή επιτυχία και καλή ξεκούραση!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ