fbpx Με το βλέμμα στη δεύτερη Κυριακή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Με το βλέμμα στη δεύτερη Κυριακή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Δήμος Κομοτηνής
Δήμος Ιάσμου
Δήμος Μαρωνείας - Σαπών
Δήμος Αρριανών

Οι δηλώσεις των υποψηφίων μετά την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών στους Δήμους Κομοτηνής, Ιάσμου, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών

Απόκλιση για τα τελικά αποτελέσματα στον Δήμο Κομοτηνής μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και Περιφέρειας

Δήμητρα Συμεωνίδου

"Κλείδωσε" το αποτέλεσμα σε όλους τους Δήμους της Ροδόπης, μετά την έκδοση χθες των οριστικών δεδομένων από το σύνολο των εκλογικών τμημάτων. Το σίγουρο είναι ότι όλα θα κριθούν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, αφού κανείς εκ των υποψηφίων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 50% συν.

Απόκλιση για τα τελικά αποτελέσματα στον Δήμο Κομοτηνής μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και Περιφέρειας
"Κλείδωσε" στις 12,5 μονάδες η διαφορά μεταξύ Γιάννη Γκαράνη και Αντώνη Γραβάνη για τον Δήμο Κομοτηνής, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα. Αυτό βέβαια που αξίζει να σημειώσουμε είναι μία μικρή απόκλιση για τα τελικά αποτελέσματα στον Δήμο Κομοτηνής μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και Περιφέρειας. Αυτή η απόκλιση δεν αλλάζει βέβαια το αποτέλεσμα, αλλά σε κάθε περίπτωση διαφοροποιεί τον τελικό αριθμό των ψήφων για όλους τους συνδυασμούς και επίσης την θέση που έχουν οι παρατάξεις Σπάρτακος και Πολη-τική Ανατροπή, χωρίς αυτό να επηρεάζει τις έδρες που καταλαμβάνουν στο δημοτικό συμβούλιο. Το Υπουργείο Εσωτερικών εμφανίζει τρίτη την παράταξη «Σπάρτακος» του Κώστα Καραΐσκου, σε αντίθεση με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ η οποία εμφανίζει ως τρίτη την παράταξη «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» της Ελένης Λαφτσή.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Περιφέρειας ΑΜΘ: Σε 124 εκλογικά κέντρα: Εγγεγραμμένοι 55.351. Ψήφισαν 29.916 54,05%. Έγκυρα 27.758 92,79%. Άκυρα 1.601  5,35%. Λευκά  557 1,86%. Αποχή 25.435 45,95%

 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΓΚΑΡΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ) 44,39% 12.322     (18 έδρες)
 • ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ) 31,95% 8.870 (13 έδρες)
 • ΠΟΛIΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΛΑΦΤΣΗ ΕΛΕΝΗ) 7,12% 1.977 (3 έδρες)
 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ) 7,12% 1.976 (3 έδρες)    
 • ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΒΑΒΑΤΣΙΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ) 6,19% 1.718 (3 έδρες)
 • ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ) 3,22% 895 (1 έδρα)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών: Σε 124 εκλογικά κέντρα: Εγγεγραμμένοι 55.570 Έγκυρα 27.833 Άκυρα 1.598 Συμμετοχή 29.968 Λευκά 537.

 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΓΚΑΡΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ) 44,31% 12.333     (18 έδρες)
 • ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ) 31,96% 8.896 (13 έδρες)
 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ) 7,18% 1.999  (3 έδρες)
 • ΠΟΛIΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΛΑΦΤΣΗ ΕΛΕΝΗ) 7,16% 1994 (3 έδρες)
 • ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΒΑΒΑΤΣΙΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ) 6,23 % 1.735 (3 έδρες)
 • ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ) 3,15% 876 (1 έδρα)

Κώστας Καραΐσκος: Ενισχύθηκε ο γαλαζοπράσινος δικομματισμός
Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Κομοτηνής ο Κώστας Καραΐσκος υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Σπάρτακος, είπε, μεταξύ άλλων "ενισχύθηκε ο γαλαζοπράσινος δικομματισμός, ιδίως με την προοπτική ανόδου της ΝΔ στην εξουσία, γι' αυτό και την μεγάλη άνοδο του συνδυασμού της την πληρώσαμε (κι) εμείς. Ο προεκλογικός αγώνας ήταν και πάλι άθλιος, χωρίς ίχνος πολιτικού διαλόγου και με όλες τις βρωμιές του συστήματος σε βάρος μας: λάσπη, συκοφαντίες, έμμεσες απειλές κατά υποψηφίων, ακόμη και απώλεια εργασίας! Κι από την άλλη μια συντριπτική αδιαφορία της πλειονοτικής κοινωνίας για οποιανδήποτε αξία, ποιότητα ή δημόσιο συμφέρον - για την μειονοτική κοινωνία δεν αναφερόμαστε, είναι δεδομένο το πρόβλημα. Γνωστό το τοπίο, δεν παραπονούμαστε, απλώς καταγράφουμε. Εμείς οφείλουμε ευχαριστίες στον κόσμο αυτόν που μας στήριξε, κόντρα στη λαίλαπα μιας εξαχρείωσης κολομβιανού τύπου που σαρώνει όλη τη χώρα. Δεν είναι λίγοι οι 2.000 άνθρωποι που ψήφισαν Σπάρτακο και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο οι τρεις μας σύμβουλοι θα τους εκπροσωπήσουν επαξίως, όπως συνέβαινε και στην παρελθούσα θητεία". 


Τα τελικά αποτελέσματα στον Δήμο Ιάσμου
Τα τελικά αποτελέσματα στον Δήμο Ιάσμου δόθηκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν ότι πρώτος είναι ο Οντέρ Μουμίν, δεύτερος ο Κυριάκος Αμούτζας, τρίτος ο νυν δήμαρχος Καδή Ισμέτ και τέταρτος ο Παναγιώτης Σπορίκης. Σε 48 εκλογικά κέντρα: Εγγεγραμμένοι 20.553. Ψήφισαν 10.480 50,99%. Έγκυρα 9.614 91,74%. Άκυρα 762 7,27%. Λευκά 104 0,99%. Αποχή 10.073 49,01%

 • ΕΜΠΡΟΣ (ΜΟΥΜΙΝ ΟΝΤΕΡ) 42,96% 4.130 (11 έδρες)
 • ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ (ΑΜΟΥΤΖΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ) 28,50% 2.740 (8 έδρες)
 • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΚΑΔΗ ΙΣΜΕΤ) 25,30% 2.432 (7 έδρες)
 • ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΑΣΜΟΥ (ΣΠΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) 3,25% 312 (1 έδρα)

Ο Οντέρ Μουμίν θέτει στόχο για ιστορικό ποσοστό, 71,50%
Τους χιλιάδες ψηφοφόρους που του εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, ευχαρίστησε ο Οντέρ Μουμίν σε μήνυμά του μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων. Έκανε λόγο για μία μεγάλη νίκη την πρώτη Κυριακή και ενόψει της δεύτερης Κυριακής κάλεσε όλους τους ανθρώπους του συνδυασμού του να εργαστούν για να μεταφέρουν το μήνυμα ελπίδας και αλλαγής στους δημότες. Καταληκτικά δήλωσε "αγκαλιάζω τους συνδυασμούς Δημοκρατική Συνεργασία και Λαϊκή Συσπείρωση, όπως επίσης και όσους συνδημότες μας προτίμησαν αυτούς τους δύο συνδυασμούς, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη, θέτοντας ως εκλογικό στόχο της δεύτερης Κυριακής ένα μεγάλο ποσοστό που θα αποτελέσει ιστορικό ποσοστό για τον Δήμο Ιάσμου, το 71,50%".

Κυριάκος Αμούτζας: Διαψεύσαμε για ακόμη μία φορά τις Κασσάνδρες
Τους υποψήφιους του συνδυασμού, τους αντιπροσώπους, εθελοντές και τις οικογένειες τους για τον αγώνα που δόθηκε, ευχαρίστησε σε μήνυμά του ο Κυριάκος Αμούτζας, αναφέροντας "αγγίζοντας το 30% και διαψεύδοντας για ακόμη μια φορά τις Κασσάνδρες, οδεύουμε με ακόμη μεγαλύτερη ορμή στον δεύτερο γύρο και την τελευταία εβδομάδα αυτού του αγώνα. Δεσμεύομαι ότι η παρουσία των δημοτικών συμβούλων μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο που διαμορφώθηκε, θα είναι ισχυρή, δυναμική και ασφαλώς στα πλαίσια της συνεργασίας και της συναίνεσης".

"Μάχη" δύο δημάρχων στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών
Όπως ήδη γράψαμε από χθες στον Δήμο Μαρώνειας - Σαπών, όπου ήδη από την Δευτέρα 27 Μαΐου έγιναν γνωστά τα οριστικά αποτελέσματα, δυο διατελέσαντες δήμαρχοι, οι Ντίνος Χαριτόπουλος και Γιάννης Σταυρίδης αναμετρώνται την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.  Το τοπίο στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών ξεκαθάρισε νωρίς το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου και έδειξε ότι στη δεύτερη Κυριακή οδηγούνται οι Ντίνος Χαριτόπουλος και Γιάννης Σταυρίδης. Ο Απόστολος Ιωάννου αναδείχθηκε τρίτος στη κάλπη και ο Μιχάλης Βασιλειάδης τέταρτος. Ο κος Βασιλειάδης έδωσε το στίγμα του ενόψει της δεύτερης κάλπης μιλώντας στον "Χ", κάνοντας γνωστό ότι θα υπάρξει συνάντηση των μελών της παράταξης που θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι. Δεσμεύτηκε για γόνιμη αντιπολίτευση από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, οπότε θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Απόστολος Ιωάννου: Θα συζητήσουμε και με τους δύο υποψηφίους της δεύτερης Κυριακής
Ο κος Ιωάννου μιλώντας χθες το μεσημέρι στην εκπομπή του Δήμου Μπακιρτζάκη στο ράδιο Χρόνος 87,5fm έκανε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ως παρακάτω "Ξεκινώντας πριν από 1,5 χρόνο κάναμε μία ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια συγκρότησης ενός ψηφοδελτίου με ανθρώπους νέους και με ανθρώπους που είχαν τη διάθεση να προσφέρουν. Η πορεία μας θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή, το δε αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες". Καθώς το αποτέλεσμα τον αφήνει εκτός της δεύτερης Κυριακής, ο κος Ιωάννου έκανε ήδη μία πρώτη συγκέντρωση με την ομάδα του όπου αναλύθηκε το αποτέλεσμα και έγινε προσπάθεια να καθοριστεί η στάση τους ενόψει της δεύτερης κάλπης. Από τη συνάντηση, σύμφωνα με τον κο Ιωάννου επιβεβαιώθηκε ότι "παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας και στις απόψεις μας για τη λειτουργία και τη διοίκηση του Δήμου και θα συζητήσουμε και με τους δύο υποψηφίους της δεύτερης Κυριακής". Στο μεταξύ τελούν σε αναμονή της έκδοσης των ψήφων των υποψηφίων συμβούλων, δημοτικών και κοινοτικών. Μετά την έκδοση αυτών θα γίνουν περαιτέρω κινήσει, σημειώνει ο κος Ιωάννου "αν δούμε ότι υπάρχει σημείο σύγκλησης όσον αφορά τις προγραμματικές μας θέσεις τότε θα αποφασίσουμε και το πως θα κινηθούμε για το συμφέρον του τόπου". Μέχρι τότε τα πάντα παραμένουν ανοιχτά.

Γιάννης Σταυρίδης: Θα συνεργαστούμε για να πάει ο τόπος μπροστά 
Μεγάλη νίκη χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η παράταξή του πάει στην δεύτερη Κυριακή, ο Γιάννης Σταυρίδης νυν δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης "Μαζί για τον τόπο μας". Σε μήνυμα του, χθες, αναφέρει: "Απευθυνόμαστε σε όλους τους συνδημότες είτε μας ψήφισαν την πρώτη Κυριακή είτε όχι, να προσέλθουν στις κάλπες και με την ψήφο τους να δώσουν σάρκα και οστά στο όραμα για μία νέα αρχή, για ένα νέο ξεκίνημα. Τονίσαμε επανειλημμένα ότι θα συνεργαστούμε για να πάει ο τόπος μπροστά με όλες εκείνους τους ανθρώπους που ζητούν να κλείσουν οριστικά οι λογαριασμοί με το παρελθόν. Χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς ...Που αφήνουν πίσω τους αυτά που διαχωρίζουν και προτάσσουν μόνο το κοινό καλό και συμφέρον. Να θεμελιώσουμε μαζί στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, που ούτως ή άλλως ο νόμος στο γράμμα αλλά και το πνεύμα του επιβάλλει, την επόμενη μέρα για ένα Δήμο πρότυπο σημείο αναφοράς, για ένα Δήμο στον οποίο θέση θα έχουν όλοι, ΣΣγια έναν Δήμο στον οποίο την μοίρα του θα την αποφασίζουν οι πολλοί και όχι ο ένας. Εμπρός λοιπόν για μία νέα νίκη, για μία νέα προοπτική για τον τόπο και τους ανθρώπους του".


Τα τελικά αποτελέσματα στον Δήμο Αρριανών
Πρώτος με διαφορά 7 ποσοστιαίων μονάδων αναδεικνύεται ο νυν δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν, μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τον Δήμο Αρριανών Ροδόπης.  Σε 61 εκλογικά κέντρα:  Εγγεγραμμένοι 20.547. Ψήφισαν 12.597 61,31% Έγκυρα 11.677 92,70% Άκυρα 825 6,55% Λευκά 95 0,75% Αποχή 7.950 38,69%.

 • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (ΑΜΕΤ ΡΙΤΒΑΝ) 47,92% 5.596 (13 έδρες)
 • ΕΝΟΤΗΤΑ (ΧΟΥΣΕΪΝ ΕΡΔΕΜ του ΣΑΛΗ) 40,96% 4.783 (11 έδρες)
 • ΜΕΛΛΟΝ (ΣΕΡΗΦ ΙΜΠΡΑΗΜ) 11,12% 1.298 (3 έδρες)

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να υπάρχει άμεση συνεργασία και ενημέρωση,  του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ,  των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας, αλλά και  των νοσοκομείων,  ώστε να γνωρίζει ξεκάθαρα ο καθένας πο