fbpx Με την ευχή να αναπαυτεί η ψυχή του και το όραμα του να βρει άξιους συνεχιστές...
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, 2016 - 11:00
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΛΙΠΟΝΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΙΔΗ

Με την ευχή να αναπαυτεί η ψυχή του και το όραμα του να βρει άξιους συνεχιστές...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Παυλίδης
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι έπραξαν το θλιβερό καθήκον να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόωρα θανόντα ηγέτη της Περιφέρειας ΑΜΘ


«Στην τελευταία συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης μας είχε πει να είμαστε ενωμένοι, γιατί εάν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από το αθηνοκεντρικό κράτος, προς όφελος της Περιφέρειας μας», θύμισε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης

 

 

Όλγα Τσιούλφα

«Στην τελευταία συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης μας είχε πει να είμαστε ενωμένοι, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από το αθηνοκεντρικό κράτος, προς όφελος της Περιφέρειάς μας». Τα παραπάνω είπε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης, στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του οργάνου, υπενθυμίζοντας σε όλους τα λόγια του Γιώργου Παυλίδη. 


Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Αντωνιάδης συντόνισε τη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων όλων των παρατάξεων, πλην του Χρήστου Τρέλλη επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν το θλιβερό καθήκον να αποτίσουν φόρο τιμής στον ηγέτη της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ο Γιώργος Παυλίδης έφυγε τα ξημερώματα της Πέμπτης χτυπημένος από την επάρατη νόσο και αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.  


ΑΙΘΟΥΣΑ «ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ»
Στην ειδική συνεδρίαση, το περιφερειακό συμβούλιο εξέδωσε το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο ανέγνωσε ο πρόεδρος του οργάνου Κώστας Αντωνιάδης. Το περιφερειακό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε: την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος και τις ακόλουθες ενέργειες σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής για τον αδόκητο θάνατο του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεωργίου Παυλίδη, ως εξής:  Να τεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα, συνοδεία καθ’ όλη τη διάρκειά του Περιφερειακών Συμβούλων της ΑΜΘ, από τις 15:00 το μεσημέρι σήμερα έως τις 16:00 όπου και θα ακολουθήσει η νεκρώσιμος ακολουθία. Να παραστεί σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του.  Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των αντιπεριφερειαρχών, των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματέως της ΠΑΜΘ, στους οικείους του εκλιπόντος.

Οι σημαίες σε όλα τα κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες από την 8η πρωινή της 20ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ τη 21ης Οκτωβρίου. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και στη μνήμη του να κατατεθούν χρήματα σε ένα κοινωφελές ίδρυμα ανά Π.Ε. Να τηρηθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο ναό και στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ. Να δοθεί το όνομά του στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή και σε αντίστοιχους συνεδριακούς χώρους των Περιφερειακών Ενοτήτων. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος». 

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ
Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ανέφερε περαιτέρω πως ο Γιώργος Παυλίδης κατά τη διετή θητεία του ξεχώρισε για το πρωτοποριακό του έργο. «Έθεσε υψηλούς στόχους για την ανάπτυξη και δρομολόγησε σημαντικά έργα στον πρωτογενή τομέα αξιοποιώντας το δυναμικό του κομμάτι στην υπηρεσία της οικονομίας του πολιτισμού και του τουρισμού. Ενεργοποίησε την πολιτιστική κληρονομιά και τους θησαυρούς της ιστορίας και της φύσης για την ανάπτυξη του τουρισμού. Υποστήριξε, δρομολόγησε και κατασκεύασε τα απαραίτητα, εδώ και δεκαετίες, έργα υποδομών. Αντιμετώπισε με επιτυχία τις φυσικές και επιδημιολογικές απειλές με πρώτιστο και βασικό ενδιαφέρον την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Δρομολόγησε έργα που θα ανακουφίσουν την τοπική οικονομία και θα αναχαιτίσουν την ανεργία, όπως τα δίκτυα του φυσικού αερίου που θα κατασκευαστούν στις 6 μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας.

 

Οραματίστηκε και σχεδίασε την ανάπτυξη κοινής ταυτότητας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με κύριο σημείο αναφοράς την Αρχαία Εγνατία Οδό, θεσπίζοντας το Φεστιβάλ VIA EGNATIA και την ΟΧΕ Πολιτισμού. Κατήρτισε το μοναδικό περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο, όπως και το πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας, όχι μόνο δεν δρομολογούν αντιθέσεις αλλά και καθοδηγούν την Περιφέρεια σε μια πορεία ανάπτυξης. Το έργο του είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη για την Περιφέρεια, ώστε να οδηγηθεί ο τόπος στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, κατέληξε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου. 


ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ 
Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι αντιπεριφερειάρχες. «Η απώλεια του Γιώργου Παυλίδη, είναι πλήγμα για την Περιφέρειάα μας», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος. «Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται μεγαλύτερη η απώλεια του, θα πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να τον φτάσουμε», τόνισε από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης. Ιδιαίτερα συγκινημένος, αλλά συνειδητοποιημένος για τις δυσκολίες που έρχονται, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Γιώργου Παυλίδη. «Ένας ηγέτης κύρους και βεληνεκούς, ένας άνθρωπος που αγαπούσε αυτό τον τόπο. Η Περιφέρεια είναι ορφανή και περισσότερο η παράταξή μας», είπε. Περαιτέρω τόνισε πως «το 2010 πίστεψα στο όραμά του, το 2014 πίστεψαν περισσότεροι στο όραμά του. Δυστυχώς η ίδια η ζωή επεφύλασσε πολύ σκληρή αντιμετώπιση απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο. Έχασε πρώτα το παιδί του και χτυπήθηκε σκληρότερα από την ασθένειά του. Λέω ότι είμαστε ορφανοί, γιατί το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο». «Ήταν ένας ωραίος άνθρωπος, μία σημαντική προσωπικότητα, με μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερες ικανότητες στη διαχείριση των κοινών. Οραματίστηκε και δημιούργησε. Με το πολύτιμο έργο του προσέφερε πολλά στην περιοχή μας και μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνιζόταν για το καλό του τόπου», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος. «Ήταν άνθρωπος που είχε όραμα και έλεγε ότι τα οράματα αξίζουν όταν γίνονται έργα», τόνισε ο Αργύρης Πατακάκης, αντιπεριφερειάρχης Δράμας. 


ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ 
Ήταν «αντίπαλοι», ωστόσο μόνο πολιτικά. Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, οι οποίοι μίλησαν στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης που έγινε στην Κομοτηνή. Αναγνώρισαν τη σκληρή του δουλειά, το όραμα, αλλά και το γεγονός ότι εργάστηκε μέχρι και τις τελευταίες του ημέρες. «Με τον Γιώργο Παυλίδη αν και υπήρξαμε διαχρονικά πολιτικά αντίπαλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, εντούτοις θεωρώ ότι ήταν άνθρωπος που ενδιαφερόταν για τον τόπο και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Φώτης Καραλίδης. Μέσω επιστολής, λόγω απουσίας του επικεφαλής της παράταξης στο εξωτερικό, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ. «Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με ήπιους τόπους αλλά με πολλές συναινετικές διαδικασίες οι οποίες πολλές φορές εμένα με έβρισκαν σύμφωνο», είπε ο Βασίλης Τραϊφόρος της παράταξης Γνώση και Συνεργασία. «Η Οικολογία-Αλληλεγγύη εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος με συνέπεια και πίστη υπηρέτησε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ήταν μία παρουσία στο περιφερειακό συμβούλιο που μπορούσε να αμβλύνει τις συγκρούσεις και να φέρει την συναίνεση», είπε η επικεφαλής της παράταξης Κατερίνα Γεροστεργίου. «Στα δύο χρόνια συνεργασίας αποδείχθηκε ότι ήταν ένας άνθρωπος καθαρός, τίμιος, με οράματα», είπε ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, από την παράταξη «Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας». «Ασκήσαμε την κριτική μας, ταυτόχρονα όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε έναν άνθρωπο εργατικό και αποφασιστικό που αγωνίστηκε με συνέπεια για τους στόχους που είχε θέσει», είπε ο Σπύρος Τουρτούρης εκ μέρους της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜΘ.  


ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ
Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Α. Δημοσχάκης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπάκης ήταν οι φορείς που συμμετείχαν στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στην Κομοτηνή. Μίλησαν για την άψογη συνεργασία τους, τα δύο χρόνια της θητείας του, αλλά και το όραμα του για την Περιφέρεια, για το οποίο ζήτησαν να υπάρχει συνέχεια και ενότητα. «Σήμερα η ΑΜΘ έχασε τον ηγέτη της, έναν αρχηγό που ηγούνταν αξίων συναδέλφων του, οι οποίοι κατά γράμμα υλοποιούσαν ένα σχέδιο το οποίο ήταν Ευαγγέλιο για όλους. Είχα την τύχη και την τιμή τον Γιώργο Παυλίδη να τον γνωρίσω στην εφηβική του ηλικία», είπε ο κ. Δημοσχάκης. «Πολιτική ηθική, σοβαρότητα και βαθειά γνώση των θεμάτων μαζί με την αλήθεια, διέκριναν τον άνθρωπο που έφυγε. Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν άνθρωπος που μέσα στη σοβαρότητά του ήξερε να διεκδικήσει, να εφαρμόσει και να υλοποιήσει προγράμματα και πάνω από όλα ήταν δίκαιος», δήλωσε ο κ. Λαμπάκης. «Στη σύντομη θεσμική μας συνεργασία γνώρισα έναν άνθρωπο δίκαιο και έντιμο, ένα άνθρωπο εργατικό και δυναμικό, έναν ηγέτη. Μπορεί να έχουν μεγάλη αξία αυτά που σήμερα λέγονται εδώ, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι αυτό που λέει η κοινωνία, αλλά και αυτά που λένε τα έργα του», τόνισε ο κ. Πετρίδης. 


Πριν την ειδική συνεδρίαση, επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής ο οποίος ζήτησε από τους παρευρισκόμενος να συνεργαστούν για το καλό της Περιφέρειας και για την ολοκλήρωση των έργων και των σχεδιασμών του περιφερειάρχη. «Να συνεργαστείτε για το καλό και της Περιφέρειας αλλά και για την ολοκλήρωση των έργων και των σχεδιασμών που κάνατε μαζί», είπε ο μητροπολίτης ευχόμενος ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.  


Αμέσως μετά την ειδική συνεδρίαση, σε κλίμα οδύνης οι παραβρισκόμενοι αναχώρησαν για την Ξάνθη, όπου συνόδευσαν τον Γιώργο Παυλίδη στην τελευταία του κατοικία. Με την ευχή να αναπαυτεί η ψυχή του και το όραμα του να βρει άξιους συνεχιστές. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε