fbpx Με την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη γινόμαστε φτωχότεροι…
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, 2016 - 11:00
ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη γινόμαστε φτωχότεροι…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Γιώργος Παυλίδης

Πάνω από 1000 άτομα τον αποχαιρέτησαν στην Ξάνθη, όπου η σωρός του ήταν τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη


Ένας ευπατρίδης της αυτοδιοίκησης με τη στάση ζωής και στην πολιτική σκηνή, με τις παρακαταθήκες  του, δείχνει το δρόμο

Σταύρος Φανφάνης

Έφυγε ταπεινά και αθόρυβα όπως είχε επιλέξει να ζει, με την οικογένειά του σε πρώτο πλάνο δίπλα του, αλλά και τους αγαπημένους του συνεργάτες τους ανθρώπους που είχε στο πλευρό του δίνοντας τις μάχες για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που ήταν ο αυτοσκοπός της ζωής του να την δει δυναμική, ανθηρή, με πόρους, με πρωτοβουλίες τουριστικής και πολιτιστικής ανάδειξης, με έργα υποδομής….


Ο θάνατός του ήταν ένα άγγελμα πόνου για όσους ήξεραν το πάθος για την δουλειά του Γιώργου Παυλίδη, την αφοσίωσή του στον ιερό σκοπό της αυτοδιοίκησης, την εργατικότητα, το ήθος και την προσπάθεια πάντα για αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και την βαλκανική της διάσταση. Το στερνό αντίο λέχθηκε χθες στην Ξάνθη, στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, όπου  στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν μητροπολίτες της περιφέρειας ο Παντελεήμων Ξάνθης, ο Προκόπιος Καβάλας, ο Δαμασκηνός Διδυμοτείχου, ο Παντελεήμων Μαρωνείας Κομοτηνής, ενώ παρόντες βουλευτές χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δήμαρχοι απ όλους τους νομούς νυν και διατελέσαντες , περιφερειακοί σύμβουλοι, αστυνομικές  και στρατιωτικές αρχές, καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, άνθρωποι κάθε διαστρωματικής  προέλευσης που τον ήξεραν, τον αγαπούσαν, τον ψήφιζαν, και δάκρυσαν από την αναπάντεχη απώλεια. Τόσο γρήγορα και τόσο πρόωρα.


Η μάχη με την επάρατο ήταν άνιση. Ο Γιώργος Παυλίδης που μέχρι τέλους αγωνιζόταν σθεναρά για τα θέματα της περιφέρειας πριν μια εβδομάδα παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του και νοσηλευόταν υποστηριζόμενος μηχανικά στο νοσοκομείο Ξάνθης μέχρι που κατέληξε αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Αφήνοντας την αγαπημένη του σύζυγο, την κόρη και την νύφη του, τα εγγονάκια του που λάτρευε και ένα έργο που θα πρέπει να βρεθεί άξιος διάδοχος να το επωμιστεί με την ίδια όρεξη τιμώντας καθολικά τη μνήμη του και σεβόμενος αυτό το λαό της περιφέρειας που εμπιστεύθηκε πανηγυρικά την παράταξή του υπερψηφίζοντάς την στις εκλογές πριν δύο χρόνια.


Στην εκκλησία παρόντες από την πλευρά της κυβέρνησης η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, Βούλγαροι αυτοδιοικητικοί και περιφερειάρχες που έφεραν και στεφάνια για τον ανεκτίμητο φίλο τους όπως έγραφαν, παλιοί δήμαρχοι όπως η Εύα Τσακίρη των Αβδήρων, ο Μιχάλης Στυλιανίδης, Ξάνθης, ο τέως νομάρχης Θεόδωρος Καλλιοντζής, ο τέως περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, βουλευτές, δήμαρχοι εν ενεργεία από μειονοτικούς και μη δήμους, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου υπεύθυνη τουριστικής ανάπτυξης, ο Μανώλης Τσέπελης από τα ιστορικά στελέχη εδώ και 27 χρόνια στην αυτοδιοίκηση Ξάνθης,  πολιτευτές στελέχη της Ν.Δ. κι άλλων κομμάτων, πρόεδροι συλλόγων, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, ενώ δεκάδες ήταν και τα ολόλευκα στεφάνια. Από τον πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη, από τον δήμαρχο Μύκης, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, το δήμαρχο Δράμας, την ΓΕΣΕΒΕ, το στρατό, μεμονωμένους φίλους της οικογένειας κι άλλους επωνύμους. Ξεχωριστή η παρουσία των μουφτήδων Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, και Διδυμοτείχου Χασάν Δαμάτογλου, ο μουφτής Κομοτηνής ήταν αδιάθετος και απουσίαζε. 


Με παρηγορητικά λόγια προς την οικογένεια απευθύνθηκε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων λέγοντας ότι όχι μόνο η Ξάνθη αλλά όλη η περιφέρεια αποχαιρετά ένα εκλεκτό στέλεχός της. «Είμαστε φτωχότεροι σήμερα. Υπηρέτησες για 3 τετραετίες τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και ως περιφερειάρχης προσπάθησες να αναβαθμίσεις τον τόπο. Εκφράζω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι έκανες. Στην πορεία προς την αιωνιότητα ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου στις κοίτες των δικαίων. Εκεί πάνω θα συναντήσεις κι ένα αγαπημένο πρόσωπο. Το γιο σου. Η σύζυγός σου καλείται να σηκώσει δύο σταυρούς. Να στηρίξει  τα παιδιά κι εγγόνια σου που την έχουν ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Ξάνθης. 


Ο μοναδικός επικήδειος που εκφωνήθηκε ήταν από τον πρόεδρο της Ένωσης περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστό που ανέφερε χαρακτηριστικά: «"Είμαστε σήμερα εδώ από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για να πούμε το τελευταίο αντίο σ' έναν εκλεκτό συνάδελφο, έναν πετυχημένο περιφερειάρχη και νομάρχη, μα πάνω απ' όλα έναν αγαπητό και πολύτιμο φίλο, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, που πραγματικά λάμπρυνε την Αυτοδιοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας. Για τον Γιώργο Παυλίδη δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Φρόντισε ο ίδιος να μιλά γι' αυτόν το έργο και η προσφορά του. Ο Γιώργος υπηρέτησε με συνέπεια, αφοσίωση και αυταπάρνηση ως το τέλος της ζωής του, αρχικά τη νομαρχιακή και στη συνέχεια την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Συνδυάζοντας κατά μοναδικό τρόπο το όραμα με το ρεαλισμό, ανέδειξε την αναπτυξιακή διάσταση της αυτοδιοίκησης, φροντίζοντας παράλληλα με ιδιαίτερη ευαισθησία και το κοινωνικό της πρόσωπο και παρήγαγε μεγάλο και πολύπλευρο έργο στο νομό και την περιφέρειά του.Εμφορούμενος από τις αρχές της μετριοπάθειας, της συναίνεσης και της συνεργασίας, ο Γιώργο είχε διαχρονικά πρωταγωνιστικό ρόλο στα συλλογικά όργανα και τα συνέδρια της νομαρχιακής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας τα μέγιστα με τη νηφαλιότητα, τις ιδέες και τις προτάσεις του.Το κενό που αφήνει ο Γιώργος είναι δυσαναπλήρωτο. Για όλους μας στην ΕΝΠΕ αλλά - επιτρέψτε μου και μια προσωπική αναφορά - για μένα. Θυμάμαι σαν τώρα τις πολύτιμες συμβουλές του όταν πρωτοεξελέγη περιφερειάρχης αλλά και όταν πριν δύο χρόνια τέτοια εποχή εξελέγην πρόεδρος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.


Ο Γιώργος περνά σήμερα στην αιωνιότητα. Αφήνει, όμως, πολύτιμη παρακαταθήκη: το ήθος, τα πιστεύω, τα ιδανικά, το έργο του. Δέσμευση όλων μας είναι να βαδίσουμε στο δρόμο που χάραξες. Με σύμπνοια, με συνεργασία, με όραμα, με διάθεση για σκληρή δουλειά, με αποφασιστικότητα, να παράγουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την πατρίδα και την κοινωνία μας. Όσο περισσότερο ωφέλιμοι είμαστε για τον τόπο και τους συνανθρώπους μας, τόσο πιστεύουμε θα αγαλλιάζεις εκεί από ψηλά που θα μας βλέπεις. Γιατί, Γιώργο, θα ζεις αιώνια στην καρδιά και το μυαλό μας. Εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του και κυρίως στη σύντροφο του Αθηνά και την κόρη του Μαρίνα. Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας θα αποτίσει την προσήκουσα τιμή στο Γιώργο και μεθαύριο στο συνέδριό μας αλλά και με ειδική εκδήλωση - συνέδριο που θα διοργανώσουμε για να αναδείξουμε το έργο και την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση.


Καλό ταξίδι, ακριβέ μου φίλε. Ας είναι ελαφρύ το Ξανθιώτικο χώμα που θα σε σκεπάσει».
Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου  Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε στο βιογραφικό του εκλιπόντος αλλά και στο ψήφισμα που εκδόθηκε εκτάκτως χθες σύμφωνα με το οποίο μεταξύ άλλων, η αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας θα  φέρει το όνομα του Γιώργου Παυλίδη.  Η σωρός τυλιγμένη με την ελληνική σημαία κάτω από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων μεταφέρθηκε στα κοιμητήρια της Ξάνθης όπου ενταφιάσθηκε. Η οδύνη στα πρόσωπα όλων μια κι ένας ευπατρίδης της αυτοδιοίκησης μας αποχαιρέτησε  οριστικά. Κάποιοι θα πρέπει να σεβαστούν τις παρακαταθήκες του και να προχωρήσουν αναλόγως. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μίζερες λογικές,  μικροκομματικές τακτικές,  ή ακόμα ενδεχομένως και διαφορετικές απόψεις επικρατούν για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή μας, που προφανώς δεν είναι αποδεκτές στο σύνολ