fbpx Με αγιασμό και Καμμένο η άσκηση Παρμενίων στη Θράκη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Με αγιασμό και Καμμένο η άσκηση Παρμενίων στη Θράκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρμενίων
Πάνος Καμμένος
Ελληνικός Στρατός

Αγιασμός από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής στο πεδίο βολής στα Σύμβολα

"Λείπουν" οι αποζημιώσεις για τα στελέχη του στρατού, δεν διανυκτερεύουν για να μην πληρωθούν, κι αν διανυκτερεύσουν αποζημιώνονται 
με απαλλαγή

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η άσκηση “Παρμενίων 2017” με την τελική φάση της άσκησης να λαμβάνει χώρα στις 6 Οκτωβρίου στον Έβρο. Σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και φυσικά στη Ροδόπη διεξάγεται η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας “Παρμενίων 2017” η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ. Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του πολιτικού τομέα. Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους. δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ). ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής. στ. Η εφαρμογή και ο έλεγχος διαδικασιών σχεδίων επιστράτευσης και επίταξης. 


Στη Ροδόπη στο πεδίο βολής στον χώρο Σύμβολα λίγο έξω από την Κομοτηνή βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, με αφορμή τη διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης. Στην ακολουθία παρέστη ο ταξίαρχος - διοικητής της 21ης Ταξιαρχίας Λάζαρος Καμπουρίδης, καθώς και αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες. Ο μητροπολίτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα στελέχη του στρατού και επικαλέστηκε την άνωθεν βοήθεια και την ενδυνάμωση προς την επιτυχή έκβαση της άσκησης για το καλό της πατρίδας. 


Πάντως από την άσκηση αυτή "λείπουν" οι αποζημιώσεις για τα στελέχη του στρατού. Όπως πληροφορείται ο "Χ" από γνωρίζοντες στη Ροδόπη τα στελέχη του στρατού δεν διανυκτερεύουν για να μην πληρωθούν, κι αν διανυκτερεύσουν αποζημιώνονται με απαλλαγή. Το ωράριο συμμετοχής στην άσκηση, όπως μαθαίνουμε, ξεκινάει από τις 7 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα, με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να διανυκτερεύουν κατ' οίκον για να μη λάβουν την προβλεπόμενη αποζημίωση. 


Η τελική φάση της άσκησης θα λάβει χώρα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στον Έβρο, και πιο συγκεκριμένα στο πεδίο βολών “Ψηλός Στάλος” στην περιοχή των Ασβεστάδων. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, οι προετοιμασίες στην περιοχή με δοκιμαστικές βολές έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες. Στον “Ψηλό Στάλο” για να παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης “Παρμενίων 2017” θα βρεθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος θα βραβεύσει και Εθνοφύλακες από την περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας έχει ανακηρύξει το 2017 ως έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να υπάρχει άμεση συνεργασία και ενημέρωση,  του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ,  των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας, αλλά και  των νοσοκομείων,  ώστε να γνωρίζει ξεκάθαρα ο καθένας πο