fbpx Μαθητές γέμισαν μελωδίες τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μαθητές γέμισαν μελωδίες τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Συναυλία

«Τα μουσικά τετράδια άνοιξαν» και πλέον των 100 μαθητών ανέβηκαν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και χειροκροτήθηκαν θερμά

Δήμητρα Συμεωνίδου

«Τα μουσικά τετράδια άνοιξαν» και πλέον των 100 μαθητών ανέβηκαν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής. Στο κατάμεστο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου η μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εξέφρασε το ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου και πρόσθεσε "ήταν μεγάλη ευκαιρία και αποδείξαμε ότι μέσα στις τάξεις γίνεται ένα μεγαλειώδες έργο και προέκυψε μόλις με δέκα εργάσιμες ημέρες συντονισμού και εργασίας".

«Τα μουσικά τετράδια άνοιξαν» συγκεκριμένα από τα γυμνάσια της Κομοτηνής 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, από το Μειονοτικό Γυμνάσιο/Λύκειο και από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Κομοτηνής. Οι μαθητές και μαθήτριες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης άνοιξαν τα μουσικά τους τετράδια, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν. Η αίθουσα του Μεγάρου φιλοξένησε μουσικές των Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Σαββόπουλου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Χατζηνάσιου, Λεοντή, Παπακωνσταντίνου, Αρβανιτάκη, Βαρελά και άλλων συνθετών, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συντόνιζαν οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Πενέτης, Ζαχαρίας Ζαχούλης, Χρήστος Ναλμπάντης, Άννα Γακίδου, Μεχμέτ Μουσταφά και Ηλίας Ιωαννάκης. Ο Ιωάννης Σιγούρος υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης επιμελήθηκε την αφίσα της εκδήλωσης και Αικατερίνη Σχοινά υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης συνέβαλε στην αρτιότητα της διοργάνωσης.

Οι μαθητές έδειξαν την υπέροχη δουλειά που γίνεται μέσα στα σχολεία και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων των παρισταμένων. Τη μεγάλη συγκίνηση, τον ενθουσιασμό των παιδιών και την αγάπη με την οποία η τοπική κοινότητα αγκάλιασε την μουσική βραδιά, ανέδειξε περαιτέρω η κα Κοσμίδου, κάνοντας γνωστό ότι αυτή η συναυλία ήταν μία ιδέα που ξεκίνησε πριν από 15 μέρες "καταφέραμε το ακατόρθωτο και αξίζουν συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς".

Παρούσα στην συναυλία η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Ζωή Κοσμίδου για να πει "τι καλύτερο να συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε στο Μέγαρο Μουσικής από μία βραδιά γεμάτη από νεανικά όνειρα και στόχους για ένα καλύτερο αύριο".

Μετέφερε τις ευχαριστίες του περιφερειάρχη για την συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αυτήν την εκδήλωση και τόνισε επίσης "στόχος να βοηθήσουμε να προαχθεί ο πολιτισμός μέσα από την παιδεία και όλο αυτό να προάγει τον τουρισμό που είναι ο κλάδος της ανάπτυξης". Το σχόλιό του κατέθεσε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης που παρακολούθησε στην συναυλία "στη συναυλία των Γυμνασίων στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, αισθάνθηκα μεγάλη ικανοποίηση και χαρά. Ικανοποίηση γιατί είδα να ξανανοίγει στην πόλη μου ένα σημαντικό έργο, που έχει μεταξύ άλλων και τη δική μου πολιτική σφραγίδα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Κομοτηνή είναι η 3η πόλη στην Ελλάδα που απέκτησε μετά το 2009 Μέγαρο Μουσικής. Χαρά γιατί το έργο αυτό ζωντάνεψε από το ταλέντο της νέας γενιάς του τόπου μας, που μας κάνει περήφανους. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, τους δασκάλους τους και όλους τους αφανείς ήρωες της επαναλειτουργίας του Μεγάρου".

Κάποιες τεχνικές  αδυναμίες υπήρξαν, όπως η έλλειψη φωτισμού στη σκηνή, όμως οι μαθητές και οι μαθήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χάρισαν υπέροχες μελωδίες στο κοινό. Την συναυλία έκλεισαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με εμπειρία στις συναυλίες και στην παρουσίαση άρτιων μουσικών αποτελεσμάτων. Μετά την λήξη της συναυλίας η Περιφέρεια ΑΜ-Θ βράβευσε τους καθηγητές μουσικής των γυμνασίων που έλαβαν μέρος, αναδεικνύοντας έτσι και το έργο που παράγουν εντός του σχολείου. Στους συμμετέχοντες μαθητές θα δοθεί ένας έπαινος, ιδιαίτερο χρήσιμος στο βιογραφικό τους ειδικά για όσους ασχοληθούν επαγγελματικά με την μουσική.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαν τους χρησμούς της Πυθίας ερμηνεύονται και ενίοτε παρερμηνεύονται πάντοτε στη χώρα μας, οι δηλώσεις ενός πρωθυπουργού, ειδικά όταν  περιλαμβάνουν ένα γενναίο πακέτο στήριξης για πολλούς.