fbpx Μαθητές έτοιμοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Μαθητές έτοιμοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδικές
Πανελλήνιες 2018
Μαθητές

Μαθητές και μαθήτριες μοιράστηκαν μαζί μας τα συναισθήματα μίας ομολογουμένως δύσκολης χρονιάς αλλά και τις σκέψεις τους για την επομένη μέρα, τους στόχους και τα όνειρα 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Έτοιμοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις δηλώνουν μαθητές και μαθήτριες που συνάντησε ο "Χ" στην εκπνοή αυτής της δοκιμασίας για χιλιάδες νέους ανά την Ελλάδα. Χαμογελαστοί, χωρίς ιδιαίτερο άγχος, με επίγνωση της προετοιμασίας που έχουν κάνει και με προσμονή για τέλος των εξετάσεων, μαθητές και μαθήτριες μοιράστηκαν μαζί μας τα συναισθήματα μίας ομολογουμένως δύσκολης χρονιάς αλλά και τις σκέψεις τους για την επομένη μέρα, τους στόχους και τα όνειρα για την ενήλικη ζωή τους. 

Το καλύτερο που μπορεί θα κάνει στις εξετάσεις η νεαρή μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής Ειρήνη Μοσχούλια. Έχει καλή ψυχολογία και το διαπιστώνουμε κι εμείς συζητώντας μαζί της. Είναι ευδιάθετη και μοιράζεται μαζί μας τα όνειρά της που είναι οι σπουδές στην ειδική αγωγή ή εναλλακτικά στην ψυχολογία. "Ό,τι και να περάσω θα είμαι ευχαριστημένη" μας λέει, ενώ έχει επιλέξει ήδη την πόλη που θέλει να σπουδάσει, που δεν είναι άλλη από την Θεσσαλονίκη. Με το μάθημα της έκθεσης ξεκινάει τις εξετάσεις της και συστήνει ψυχραιμία σε όλους τους υποψήφιους. 

Συμμαθήτρια με την Ειρήνη και επίσης υποψήφια στις πανελλαδικές είναι η Μαρία Ρόιδου, που δίνει πρώτη φορά εξετάσεις. Η τελευταία χρονιά κύλησε ήρεμα για την νεαρή κοπέλα με διάβασμα και προετοιμασία. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις η Μαρία επιδιώκει να είναι ψύχραιμη για να μπορέσει να αποδώσει και να επιτύχει στην σχολή αρεσκείας της. Φυσιοθεραπεία θέλει να σπουδάσει σε σχολή στην Θεσσαλονίκη. 

Σε μία παρέα αγοριών, συμμαθητών στο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής, συνομιλούμε με τον Λευτέρη, τον Κωνσταντίνο, τον Ιάσονα και τον Γιώργο.  
Πρώτη φορά υποψήφιος στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι ο μαθητής του 2ου Λυκείου Κομοτηνής Λευτέρης Κραβαρίτης. Παραδέχεται ότι η χρονιά που αφήνει πίσω του ήταν μία δύσκολη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας όμως προσπάθησε για το καλύτερο. Όσο πλησιάζουν οι εξετάσεις το άγχος του αυξάνεται, όμως αισθάνεται καλά προετοιμασμένος για να επιτύχει την εισαγωγή του σε κάποια αστυνομική ή στρατιωτική σχολή.

Δίπλα του ο συμμαθητής του Ιάσονας Δανογλίδης μας μιλάει για μία χρονιά που κύλησε με περισσότερο διάβασμα, αλλά πέρασε γρήγορα "ευτυχώς", λέει χαρακτηριστικά. Με το μάθημα της έκθεσης ξεκινάει τις εξετάσεις του και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα γράψει καλά. Όσον αφορά τις επιλογές του θέλει να περάσει σε κάποιο Πολυτεχνείο, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του και την επαγγελματική αποκατάσταση. 

"Μου άρεσε πολύ αυτή η χρόνια, θέλω να την ξαναζήσω" μας λέει ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης επίσης μαθητής στο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής. Ενόψει της δοκιμασίας των εξετάσεων ο νεαρός μαθητής χαμογελάει και συστήνει "καλή τύχη" σε όλους τους υποψήφιους μαθητές. Στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Οικονομικό Τμήμα του ΔΠΘ θέλει να σπουδάσει ο Κωνσταντίνος και με αυτήν την σκέψη πηγαίνει στις εξετάσεις. 

"Είμαστε ένα βήμα πριν, δεν έχω άγχος, μας λέει ο Γιώργος Μαρκόπουλος μαθητής της θεωρητικής κατεύθυνσης στο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής. "Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει" τονίζει και σκέφτεται τις επιλογές τους για μετά το τέλος των εξετάσεων. "Ακόμα κι αν δεν περάσω πουθενά σκέφτομαι να πάω για κομμωτής" αναφέρει απόλυτα συνειδητοποιημένα ο νεαρός μαθητής. "Έχω τους φίλους μου για υποστήριξη" μας λέει για να εισπράξει τα χαμόγελα των συμμαθητών του. 

Το μήνυμα μητροπολίτη σε μαθητές και γονείς 
Το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουνίου αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι μαθητές και γονείς αυτών που παρακολούθησαν τη λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Ο μητροπολίτης κος Παντελεήμων κάλεσε τους μαθητές να αποβάλλουν το άγχος των εξετάσεων, καθώς όπως είπε ο άνθρωπος δίνει καθημερινά εξετάσεις στη ζωή του. Επισήμανε δε ότι η πατρίδα έχει ανάγκη από μορφωμένους και ικανούς νέους που με το δυναμισμό και τη διάθεσή τους μπορούν τα αλλάξουν τα παρόντα και να εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο. Τέλος κάλεσε τους γονείς να συμπαρίστανται διαρκώς, ιδιαιτέρως αυτό το διάστημα στα παιδιά τους, χωρίς όμως να τους μεταδίδουν την αγωνία τους. 

Πανελλήνιες 2018: Πρεμιέρα με το θέμα έκθεσης σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
«Πρεμιέρα» σήμερα Πέμπτη κάνουν οι Πανελλήνιες 2018 στα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή στα Γενικά Λύκεια με το θέμα της έκθεσης και μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ενόψει της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων 2018, το υπουργείο ενημέρωσε ότι «ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας (858 για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ) έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και, όπως κάθε χρονιά, το Υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».

104.040 μαθητές θα διεκδικήσουν 74.692 θέσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Συνολικά 104.040 θα είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. 
Αναλυτικά, οι δηλώσεις - αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ανέρχονται στις 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ, που εξετάζονται μαζί με το ημερήσιο.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε