fbpx Λιλιπούτειοι ηθοποιοί πατούν σανίδι
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 14 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Λιλιπούτειοι ηθοποιοί πατούν σανίδι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Σοφία Μενεσελίδου

Σ. Μενεσελίδου: "Καινοτομία ότι μικροί και μεγάλοι συνδράμουν σε θεατρικές παραστάσεις"

Στις 25 Ιουνίου ανακοινώνεται το πρόγραμμα παραστάσεων του θερινού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής

Διονύσης Βοργιάς

Μήνα θεατρικής δημιουργίας διανύει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, όπως λέει στον "Χ" η πρόεδρός του Σοφία Μενεσελίδου. Η ίδια παρουσιάζεται χαρούμενη που βλέπει τη νέα γενιά του θεάτρου, τα μέλη του παιδικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, όπως κάθε χρόνο να ανεβάζουν στο τέλος της χρονιάς μία θεατρική παράσταση, με την θεατρική σύμπραξη μάλιστα και μελών από τις υπόλοιπες θεατρικές ομάδες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ..

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου παρουσιάστηκε στην σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής η θεατρική παράσταση του παιδικού τμήματος του εργαστηρίου θεατρικής παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. "Ο γιατρός Ντουλίτλ" του Χιου Λόφτινγκ απέδειξε ότι το θέατρο έχει μέλλον στην Κομοτηνή, χάρη στους μικρούς του θεατρικού εργαστηρίου, οι οποίοι - μαζί με μέλη των τμημάτων εφήβων κι ενηλίκων - πάτησαν σανίδι και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η παράσταση είχε και μηνύματα μιας που, όταν ο γιατρός Ντουλίτλ ανακάλυψε ότι έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει τη γλώσσα των ζώων, αυτό το γεγονός άλλαξε τη ζωή του, κι άρχισε να βοηθάει τα ζώα, όπως τον κροκόδειλο που ήταν εγκλωβισμένος σε ένα τσίρκο για όλη του τη ζωή, ώστε να μπορέσει να ελευθερωθεί και να σμίξει ξανά με την χαμένη του οικογένεια. 

Επί σκηνής εμφανίστηκαν οι μαθητές του παιδικού τμήματος του εργαστηρίου Νεκτάριος Ιωαννίδης, Άγγελος Καλλιγάς, Κωνσταντίνος Καλλιγάς, Ραφαηλία Κούντα, Δανάη Μανίτσα, Θανάσης Μολλάς, Κατερίνα Ντίνου, Μαρία Πουρσανίδου, Άρτεμις Σιούλα, Κάρολος Σόφτα, Χλόη Σόφτα, Χρύσα Φιλιππίδου, Μαρία Βασιλική Φραγκούλη, Τζιχάν Χασάν, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Λαμπρινή Χριστοδούλου. Ενώ επίσης συμμετείχαν και από το τμήμα ενηλίκων οι Γιώργος Κουκαλιώτης, Δημήτρης Οικονομίδης, Γεωργία Ριζογαλά,  Εύα Σκότη. Και από το εφηβικό τμήμα οι Χριστίνα Αθανασιάδου, και Μένη Σμαραγδά. Η είσοδος φυσικά ήταν ελεύθερη για όλους. 

Σ. Μενεσελίδου: "Η κατάληξη της δουλειάς μίας χρονιάς"
"Μετά τις δύο παραστάσεις από τα δύο τμήματα ενηλίκων μας, ανέβηκε και η θεατρική παράσταση από το παιδικό εργαστήριο, και τώρα συνέχεια έχει η θεατρική παράσταση 21-22 Ιουνίου του εφηβικού τμήματος 'Ο βασιλιάς κι εγώ' από την περίφημη ταινία", θα μας πει η Σοφία Μενεσελίδου, για να συμπεράνει πως "αυτές οι τέσσερις παραστάσεις αποτελούν την κατάληξη της δουλειάς που γίνεται όλη την χρονιά στα θεατρικά μας εργαστήρια. Σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε και αυτή την παράσταση". Η ίδια στέκεται και στην "καινοτομία που έχει εγκαθιδρύσει η Άννυ Μαχαιρούπολου", όπως αναφέρει, "να συμπράττουν θεατρικά μικροί και μεγάλοι: Είμαστε γύρω στα 80 ενεργά μέλη στα τμήματα του εργαστηρίου και κάποιοι πηγαινοέρχονται ανάλογα με τα προγράμματά τους. Οι παραστάσεις μας αποδεικνύουν ότι τα τμήματά μας έχουν αγαστή συνεργασία και συνεργάζονται θεατρικά".

Καλοκαιρινές παραστάσεις στο θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Και αυτό το καλοκαίρι γίνεται προετοιμασία, ώστε να ανεβούν παραστάσεις στο θερινό Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής. Η κα Μενεσελίδου μας πληροφορεί: "Στο τέλος του μήνα θα κυκλοφορήσουμε έντυπα το πρόγραμμα των θερινών παραστάσεων που θα ανεβούν στο θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Ήδη αυτές τις ημέρες υπογράφουμε συμβόλαια και μέχρι τις 25 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουμε έντυπα το πρόγραμμα".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας.