fbpx Κυριακή: "Μύρισε" το νερό του Δήμου Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΘΗΚΗ" ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

Κυριακή: "Μύρισε" το νερό του Δήμου Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΥΑΚ
Δημήτρης Καρασταύρου
Δήμος Κομοτηνής

Πουλιά μπλέχτηκαν στα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα 


Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ Δ. Καρασταύρου: "Το ...ευχάριστο είναι ότι είχαμε φροντίσει να έχουμε απόθεμα ανταλλακτικών στην αποθήκη μας"

 

Διονύσης Βοργιάς

Μία έντονη οσμή στο νερό παρατήρησαν κάτοικοι της Κομοτηνής τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής. Αποδέκτης ερωτήσεων για το γεγονός έγινε ο «Χ» αλλά και η ίδια η ΔΕΥΑΚ, και για αυτό το λόγο επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Καρασταύρου, πρόεδρο της ΔΕΑΚ, για να μας ενημερώσει για το περιστατικό, ο οποίος τη Δευτέρα έκανε και συλλογική ενημέρωση προς όλους.


Όπως σχολίασε ο κ. Καρασταύρου, "Σήμερα (σ.σ. Κυριακή 11/6) νωρίς το μεσημέρι κατά τις 12.30-13.00, πουλιά μπλέχτηκαν στα καλώδια της ΔΕΗ, τα οποία τροφοδοτούν με ρεύμα το κεντρικό αντλιοστάσιο του Ηφαίστου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα και να καούν στοιχεία του ηλεκτρικού πίνακα. 


Ο πίνακας διαχειρίζεται την τροφοδοσία νερού από τις γεωτρήσεις στο υδραγωγείο. Αυτή την περίοδο το υδραγωγείο τροφοδοτείται και από το ποτάμι αλλά και από γεωτρήσεις. Λόγω καλοκαιριού η ζήτηση νερού μόνο από το ποτάμι  δεν είναι αρκετή, και παρόλο το πρόβλημα δεν σημειώθηκαν διακοπές νερού, μέχρι και τις 17:00 όπου και η βλάβη διορθώθηκε. Αυτό που παρατηρήθηκε είναι μία οσμή στο νερό, κάτι το οποίο μας αναφέρθηκε, και είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ποιότητα του νερού και φυσικά δεν συντρέχει κανένας λόγος φόβου της δημόσιας υγείας".
Σύμφωνα με τον κ. Καρασταύρου, η ετοιμότητα της ΔΕΥΑΚ φάνηκε στο ότι υπήρχαν όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά σε στοκ, στις αποθήκες της επιχείρησης ώστε τα συνεργεία να μπορέσουν να σπεύσουν άμεσα για την επιδιόρθωση της βλάβης, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μόλις ώρες το σύστημα να λειτουργεί κανονικά και η ροή των γεωτρήσεων να συνεχίσει την λειτουργία της.


"Τα συνεργεία μας πήγαν έγκαιρα στο σημείο και διαπίστωσαν πως, κάθε φορά που καλύπταμε ένα στοιχείο που ήταν καμένο, η βλάβη είχε μπει και πιο εσωτερικά. Γι' αυτό αντικαταστάθηκαν αρκετά στοιχεία του πίνακα κι ενός βοηθητικού συστήματος που βρίσκεται δίπλα στον πίνακα και χειρίζεται τις γεωτρήσεις" είπε ο κ. Καρασταύρου και σημείωσε πως "το ευχάριστο είναι ότι είχαμε φροντίσει να έχουμε απόθεμα ανταλλακτικών στην αποθήκη μας, γιατί τα ανταλλακτικά που χρειάστηκαν ήταν αρκετά.

Σε διαφορετική περίπτωση, το πρόβλημα θα το είχαμε μέχρι και τη Δευτέρα, γιατί η τοπική μας αγορά δεν έχει τα κατάλληλα υλικά. Παρόλα αυτά, σε μια ανάλογη περίπτωση που θυμάμαι στο Φανάρι, είχαμε συνεννοηθεί με τους παραγωγούς στη Θεσσαλονίκη, ώστε να ανοίξουν έκτακτα το εργοστάσιό τους και να προμηθευτούμε τα υλικά. Και, άρα, μέσα σε τέσσερις ώρες είχαμε τα υλικά".


Όσο για την οσμή χλωρίου που έχει το νερό σε μερικά σημεία της πόλης, ο κ. Καρασταύρου εξήγησε ότι αυτή προκύπτει επειδή αυτές τις ημέρες η πόλη υδροδοτείται από νερό που αντλείται από φράγματα και το οποίο "έχει περισσότερα οργανικά στοιχεία, γι' αυτό το ενισχύουμε με χλώριο, ώστε να διασφαλίζουμε όσο το δυνατό γίνεται την υγιεινή και την καθαριότητά του".


Καταλήγοντας, ο κ. Καρασταύρου ζήτησε την κατανόηση του κόσμου "γι' αυτό το τυχαίο συμβάν" αλλά ζήτησε να "αναγνωρίσουμε ότι η ΔΕΥΑΚ ήταν σε ετοιμότητα και συνεχίζει πάντα να είναι". 


Εν τέλει είναι θέμα χρόνου να εξαλειφθεί τελείως η μυρωδιά από το νερό της πόλης, αν και στα περισσότερα σημεία ή έχει εξαλειφθεί ή ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα, είπε ο κος Καρασταύρου και τόνισε ότι δεν υπήρξε κίνδυνος δηλητηρίασης κι αυτό ήταν κάτι που η ΔΕΥΑΚ φρόντισε να το εξασφαλίσει από την πρώτη στιγμή.  
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;