fbpx Κρέας και οπωροκηπευτικά σε 2.250 οικογένειες
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Κρέας και οπωροκηπευτικά σε 2.250 οικογένειες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νίκος Σωτηρακόπουλος
Διανομή Τροφίμων
Δήμος Κομοτηνής

Ν. Σωτηρακόπουλος: "10,2 τόνοι νωπού κρέατος Α ποιότητας σε όλη τη Ροδόπη, 4,5 τόνοι στον δήμο Κομοτηνής, αλλά και πορτοκάλια, ντομάτες, πιπεριές, χυμοί"

12.000 ευρώ στη δημιουργία σύγχρονου κέντρου διανομής "ρίχνει" ο δήμος Κομοτηνής

Διονύσης Βοργιάς

2.250 οικογένειες Κομοτηναίων δικαιούνται την επισιτιστική βοήθεια που παρέχει ο δήμος Κομοτηνής, μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στο πολυλειτουργικό κέντρο Κομοτηνής και ώρες 9:00-14:00. Παράλληλα, ως μητροπολιτικός, ο δήμος Κομοτηνής φρόντισε ώστε συνολικά 10,2 τόνοι νωπού κρέατος να διαμοιράζονται στους δήμους Μαρώνειας-Σαπών, Ιάσμου, Αρριανών.


Η διανομή ξεκίνησε χθες Τετάρτη 31 Μαΐου, στο πολυλειτουργικό. Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Κομοτηνής το επόμενο διάστημα θα "ρίξει" 12.000 ευρώ, προκειμένου στον χώρο που στεγάζεται η λαϊκή αγορά, να υπάρξει ένα σύγχρονο κέντρο διανομής, με ψυγεία, χώρους φορτοεκφόρτωσης, και ειδικά διαμορφωμένο χώρο.


Για τη διανομή μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος. "Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ και των αδιάθετων οπωροκηπευτικών. Επειδή το πρόγραμμα ΤΕΒΑ τελειώνει και περιελάμβανε μόνο το μοσχαρίσιο κρέας, δεν θέλαμε να φέρουμε τους δημότες μας στη διανομή μόνο για το κρέας. Γι' αυτό βάλαμε μαζί και το δεύτερο πρόγραμμα, από το οποίο μοιράζουμε πορτοκάλια, ντομάτες, πιπεριές και χυμοί", μας πληροφορεί. Έτσι, περίπου 4,5 τόνοι κρέατος Α' ποιότητας αλλά και 18 τόνοι ντομάτες, 22 τόνοι πορτοκάλια και κάποιοι τόνοι πιπεριές, διαμοιράστηκαν στους δικαιούχους.


Μάλιστα, η αναμονή δεν είναι μεγάλη, καθώς οι υπεύθυνοι έχουν προεργαστεί ετοιμάζοντας τα δέματα και οι δικαιούχοι καλούνται απλώς ...να τα κουβαλήσουν. "Θα μπορούσαμε να έχουμε και περισσότερα προϊόντα αλλά λόγω εποχής ήταν δύσκολο, γιατί για παράδειγμα ντομάτες βρήκαμε από την Κρήτη. Μας είπαν ότι σε λίγες ημέρες θα έρθουν και τα καλοκαιρινά φρούτα", προσθέτει ο αντιδήμαρχος.


Στην ταχύτητα της προεργασίας και της διανομής βοήθησε και η καλύτερη στελέχωση του δήμου, λόγω των εργαζομένων που απασχολούνται με οκτάμηνη σύμβαση. Μαζί τους και οι εργαζόμενοι της αντιδημαρχίας και του Κέντρου Μέριμνας δήμου Κομοτηνής, αλλά και εθελοντές. "Σημαντική βοήθεια μας παρέχουν πέντε εθελοντές, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς γιατί έρχονται πάντα στον χώρο. Μια από αυτούς είναι και η κα. Μένια η οποία μας βοηθάει σε όλες τις διανομές", καταλήγει ο Νίκος Σωτηρακόπουλος.


Οι διανομές συνεχίζονται σε όλο το νομό, μέχρι και την Παρασκευή, στα εξής σημεία:
-Για τον δήμο Κομοτηνής - το Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γ. Μαρασλή 1), 


-Για τον δήμο Αρριανών - για τους οικισμούς της Δ.Ε. Φιλλύρας στο Δημοτικό κατάστημα Φιλλύρας, για τους οικισμούς της Δ.Ε. Αρριανών στο δημοτικό κατάστημα Αρριανών, για τους οικισμούς της Δ.Ε. Κέχρου στο Δημοτικό κατάστημα Κέχρου, και για τους οικισμούς της Δ.Ε. Οργάνης αντίστοιχα στο Δημοτικό κατάστημα Οργάνης,


 -Για τον δήμο Μαρωνείας-Σαπών - για τη Δ.Ε. Σαπών ο χώρος του αμαξοστασίου (πρώην ΔΕΑΣ) στις Σάπες, για τη Δ.Ε. Ξυλαγανής ο χώρος του αμαξοστασίου (απέναντι από το στρατόπεδο) στην Ξυλαγανή,
-Για τον δήμο Ιάσμου, στο Κέντρο διανομής τροφίμων Ιάσμου.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ
Αυτή ήταν και η τελευταία διανομή που έγινε, μέσω ΤΕΒΑ, βάσει της υπάρχουσας λίστας δικαιούχων, η οποία αναμένεται να επικαιροποιηθεί. Ως αρνητικό φαίνεται πως μέχρι στιγμής οι δικαιούχοι είναι λιγότεροι, ενώ ως θετικό πως οι καινούργιες λίστες δεν θα είναι "κλειστές". Επομένως, αν ένας δικαιούχος αμελήσει να καταθέσει τα χαρτιά του ή "μεταβληθεί" σε δικαιούχος κατά τη διάρκεια του προγράμματος, για παράδειγμα λόγω ανεργίας, παρέχεται η δυνατότητα λήψης της επισιτιστικής βοήθειας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται,  ή η πενία τέχνες κατεργάζεται, θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αφού  μας κάνει εντύπωση το γεγονός της ηλεκτρονικής προσαρμογής, σε τόσο σύντομο χρόνο.