fbpx "Κραυγή" αγωνίας για την παράλληλη στήριξη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

"Κραυγή" αγωνίας για την παράλληλη στήριξη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Τρεις Ιεράρχες
Διαδήλωση

Παραμένουν πολλά κενά στην παράλληλη στήριξη - αίτημα για υποχρεωτική δίχρονη εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία

Διονύσης Βοργιάς

Οι εκπαιδευτικοί ήταν λίγοι, τα αιτήματά τους όμως πολλά, στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ - με αποδέκτη των αιτημάτων τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Παναγιώτη Κεραμάρη - πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από τον σύλλογο εκπαιδευτικών Ροδόπης "Οι Τρεις Ιεράρχες". Στην κινητοποίηση είχαν κληθεί να συμμετάσχουν και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.


ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τα αιτήματα της διαμαρτυρίας, μας γνωστοποίησε ο πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου, Στέφανος Μακρυγιάννης. "Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται σε όλη την χώρα - είναι μία πρωτοβουλία που προχωράει με βάση τις αποφάσεις της διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδας. Στον πυρήνα της είναι το πάγιο αίτημα, για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή-εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, στο νηπιαγωγείο. 


Το αίτημα ξεκινάει από πολύ παλιά και ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα της μεγάλης απεργίας του 2006, όταν καταφέραμε η προσχολική αγωγή να γίνει υποχρεωτική, έστω και για ένα έτος. Τώρα, διεκδικούμε και το δεύτερο", λέει. 


Η αλήθεια είναι πως το υπουργείο έχει εξαγγείλει ότι σε βάθος τριετία θα γίνει ανωτέρω επέκταση. "Αναγνωρίζουμε το κόστος, όμως η εκπαίδευση είναι επένδυση για την ελληνική κοινωνία", προσθέτει ο κος Μακρυγιάννης κι αναδεικνύει ως επικουρικό αίτημα τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.


"ΚΡΑΥΓΗ" ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
"Έχουμε ακόμη πάρα πολλά κενά στην περιοχή μας στην παράλληλη στήριξη. Στην αρχή τα κενά ήταν 35, μετά έγιναν 24, και τώρα παραμένουν 19 κενά. 


Το υπουργείο έχει μοιράσει τους εκπαιδευτικούς που έχει προσλάβει σε δύο και τρία παιδιά, αντί σε ένα που λέει η αξιολόγηση του σχετικού ιατροπαιδαγωγικού κέντρου, με αποτέλεσμα ο μαθητής να μην υποστηρίζεται σωστά", μας ενημερώνει ο Στέφανος Μακρυγιάννης για τα κενά στην παράλληλη στήριξη και συμπληρώνει: "Κενά υπάρχουν και στα τμήματα υποδοχής, δηλαδή στα τμήματα υποβοήθησης της ελληνομάθειας". 


Ακόμη πιο δυναμικός παρουσιάζεται ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ροδόπης, Βαγγέλης Λαφτσής. Εξηγεί ότι "δεν είμαστε εχθροί κανενός" αλλά ζητάει από την Πολιτεία να μην έχει κλειστά τα "αυτιά" της και - το κυριότερο - να μην τους κοροϊδεύει.


"Στη φετινή χρονιά, έγινε η μεγαλύτερη κοροϊδία. Όντως από την πρώτη μέρα υπήρξε η παράλληλη στήριξη σε όλα τα σχολεία, όμως σε ποσοστό 5%! Με αυτό τον τρόπο, οι δάσκαλοι δε μπορούν να προσφέρουν στο κάθε παιδί αυτό που χρειάζεται. Στα γυμνάσια υπάρχουν καθηγήτριες που είναι περιφερόμενες ακόμη και σε δέκα σχολεία! Είναι η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο, γιατί στην ουσία δεν υπάρχει καθόλου παράλληλη στήριξη", μας γνωστοποιεί ο κος Λαφτσής.


Καταληκτικά, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή θα είναι μία ακόμη χαμένη χρονιά: "Τα πράγματα δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθούν. Πέρσι βελτιώθηκαν μετά το Πάσχα. Αυτό σημαίνει άλλη μία χαμένη χρονιά".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ