fbpx Κοπανατζήδες δημοτικοί σύμβουλοι με απουσίες ...2 ετών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κοπανατζήδες δημοτικοί σύμβουλοι με απουσίες ...2 ετών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Δημοτικό Συμβούλιο
Σπάρτακος

Σε πρώην αντιδήμαρχο επικεντρώνεται η επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης Σπάρτακος Κώστας Καραΐσκος, καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι απουσιάζουν για σχεδόν δύο χρόνια

Δήμος Μπακιρτζάκης

Σε πρώην αντιδήμαρχο επικεντρώνεται η επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης Σπάρτακος Κώστας Καραΐσκος, καταγγέλλοντας τους κοπανατζήδες δημοτικούς συμβούλους. Μάλιστα όπως είπε μιλώντας στη ραδιοφωνική συχνότητα Χρόνος 87,5 fm ορισμένοι απουσιάζουν για σχεδόν δύο χρόνια. 


Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 εστάλη από τον Σπάρτακο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Π. Χαραλαμπίδη η κάτωθι επιστολή για ένα θέμα που μένει «κάτω από το χαλί» επί μακρόν:


Μετά και την προφορική μας επικοινωνία για το θέμα των μακρόχρονων απουσιών από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, επικοινωνώ μαζί σας και γραπτώς ώστε να τεθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Μεταξύ της άτεγκτης, κατά γράμμα εφαρμογής του Κανονισμού και της απόλυτης αγνόησής του θεωρούμε ότι υπάρχει και μία μέση οδός με ανθρώπινη κατανόηση και πολιτική ευπρέπεια. Επειδή όμως γνωρίζουμε και παραδείγματα που πραγματικά προσβάλλουν την ψήφο των δημοτών και την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από πρόσωπα που άσκησαν στο παρελθόν καθήκοντα αντιδημάρχου, σας καλούμε να προβείτε σε εφαρμογή όσων προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μας. Όποιος δεν θέλει να εμφανιστεί ξανά στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας είναι ελεύθερος να το πράξει, απλώς ας αφήσει τη θέση σε κάποιον που θα ενδιαφέρεται να προσφέρει κάτι μέσω αυτής».


Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στο ράδιο Χρόνος ο κ. Καραΐσκος «Στον δήμο Κομοτηνής, μετά τις εκλογές, τουλάχιστον ένας δεν έχει εμφανιστεί ποτέ. Το να είσαι στους πρώτους ψηφοσυλλέκτες και να μην εμφανίζεσαι καθόλου, τι νόημα έχει να διατηρείς την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου;». Επισημαίνει πως «δεν ζητάμε μια αυστηρή εφαρμογή του νόμου, γιατί είναι κατανοητό ότι καθένας μπορεί να έχει κάποια ζητήματα σε μια περίοδο της ζωής του, αλλά όταν αυτό έχει να κάνει με χρόνια ολόκληρα τότε το πράγμα αλλάζει. 
Είναι δεδομένο ότι κατά καιρούς θα λείπει κάποιος και εγώ ο ίδιος θα τύχει να λείπω και υπάρχουν περίοδοι όπου η απουσία μπορεί να δικαιολογηθεί, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί κάποιος όταν απουσιάζει από τις συνεδριάσεις για 2 χρόνια».


Προγενέστερα της επιστολής είχε γίνει συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης Σπάρτακος με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όπου είχε λάβει την προφορική διαβεβαίωσε ότι θα το ελέγξουν. Όμως, όπως είπε ο κ. Καραΐσκος «επειδή το προφορικό έχει άλλη βαρύτητα από το γραπτό είπαμε ας υπάρχει και εγγράφως έτσι ώστε να πιεστεί και η διοίκηση να κάνει αυτό το οποίο πρέπει». Την καλύτερη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, επιδιώκει η παρέμβαση του Σπάρτακου.  
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τα των πολιτικών στους πολιτικούς και τα των καθηγητών στους καθηγητές,  θα μπορούσαμε να πούμε παραφράζοντας βέβαια τη γνωστή ρήση,  αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις αποφάσεις κάποιων σχολών του