fbpx Κόντρα Βουτσά - Καρύδη για την Ξυλαγανή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021 - 09:00
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Ή ΒΕΛΤΙΩΣΗ;

Κόντρα Βουτσά - Καρύδη για την Ξυλαγανή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παναγιώτης Βουτσάς
Καρύδης Χαράλαμπος
Δήμος Μαρωνείας Σαπών

Τοπικός πρόεδρος και αντιδήμαρχος μεταφέρουν τελείως διαφορετική εικόνα για τον οικισμό

Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα για την κατάσταση στην Ξυλαγανή, μεταφέρουν με ανακοινώσεις τους ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξυλαγανής Παναγιώτης Βουτσάς κι ο αντιδήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Χαράλαμπος Καρύδης. Αφορμή της κόντρας ήταν η ανακοίνωση του πρώτου, με την οποία παρατηρεί «σημάδια εγκατάλειψης» στον οικισμό, με τον αντιδήμαρχο να απαντά σημείο προς σημείο στις κατηγορίες.

Η κριτική Βουτσά
«Είναι γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει χάσει τελείως την επαφή με τους δημότες της περιοχής μας, με αποτέλεσμα να μην λύνονται θέματα καθημερινότητάς τους. Σε πολλά σημεία του οικισμού μας και των γύρω οικισμών έχουν συσσωρευθεί πολλά κομμένα κλαδιά και σκουπίδια, θυμίζοντας σκουπιδότοπο. Εκτός από το αντιαισθητικό του θέματος, προκύπτει και κίνδυνος ατυχήματος.

Ο Δήμαρχος μας παρουσίαζε ως επιτυχία του τις πολλές θέσεις με 8μηνη σύμβαση που εξασφάλισε και αυτή την στιγμή εργάζονται, βέβαια δεν μας ενημέρωσε ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα προοριζόταν για να λύσουν προβλήματα οικισμών της επιρροής του και μόνο. Αγρότες και κτηνοτρόφοι των οικισμών μας δεν μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης στην αγροτική οδοποιία της περιοχής μας, που δημιουργήθηκε κυρίως έπειτα από τις βροχοπτώσεις του προηγούμενου μήνα. Και με έκπληξη διαπίστωσα χθες ότι υλικό, που είναι απαραίτητο στην εργασία της αγροτικής οδοποιίας, που πληρώθηκε για να συλλεχθεί από τον Δήμο μας και βρισκόταν στο αμαξοστάσιο της Ξυλαγανής φορτωνόταν σε φορτηγά με προορισμό συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου μας για πολλοστή και επαναλαμβανόμενη φορά. Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ να μην πηγαίνει υλικό σε οποιαδήποτε περιοχή του Δήμου, αλλά πρέπει να κρατηθεί μία αναλογική σωστή διανομή και μεταχείριση του υλικού και όχι μεροληπτική προς συγκεκριμένους οικισμούς της επιρροής του Δημάρχου.

Και το αποκορύφωμα της εγκατάλειψης είναι ότι ημέρα Τρίτη που ο Δήμαρχος βρίσκεται στην Ξυλαγανή, αποφάσισαν 3 συγχωριανοί μου ως αντιπροσωπία πολλών Δημοτών του οικισμού να τον επισκεφθούν προκείμενου να του μεταφέρουν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, μιας που η πόρτα για τον πρόεδρο του οικισμού είναι κλειστή. Αποτέλεσμα ήταν να μην βρούνε κανένα, ούτε Δήμαρχο ούτε Αντιδημάρχους. 

Πλήρης απαξίωση, ντροπή. Ακολουθούν φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν όλα τα λεγόμενα μου (σ.σ. απέστειλε περισσότερες από τη μία που τυπώνεται στο παρόν».

Η απάντηση Καρύδη
«Κύριε Βουτσά μιλάτε για απαξίωση σε έναν τόπο τον οποίο οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής είναι εμφανείς σε ανθρώπους που θέλουν να δουν πραγματικά και όχι σε ανθρώπους που κρίνουν απλά για να ακούγονται και να κρύβονται πίσω από τον μανδύα του αδικημένου και του απαξιωμένου χωρίς να διεκδικούν πραγματικά.

Για τα λεγόμενα σκουπίδια που μιλάτε πέριξ των κάδων αναρτώντας και φωτογραφία να σας θυμίσω ότι έχουν μαζευτεί 2 φορές στην θητεία της δημοτικής αρχής και μετά από κουβέντα των 2 μας είχατε πει ότι θα βγάζατε ανακοινώσεις και θα το λέγατε στα καφενεία για να σταματήσει αυτή η κατάσταση (κι αν κάνω λάθος διορθώστε με) αλλά ξέχασα εσείς είστε ο καλός αλλά απαξιωμένος από την δημοτική αρχή και εμείς οι κακοί που απαξιώνουμε τον τόπο που τρέχουμε μέρα και νύχτα αλλά εσάς δεν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σας και σας αρκεί το να ακούτε περιστασιακά τα τεχνητά προβλήματα κάποιων κατοίκων του οικισμού που αντιπροσωπεύουν ελάχιστο ποσοστό του οικισμού.

Στις εργασίες των εργατών του κοινωφελούς προγράμματος που αναφερθήκατε τα αποτελέσματα είναι καθημερινά χειροπιαστά με καθαριότητα σε όλο τον οικισμό, στο γήπεδο και στο κλειστό της Ξυλαγανής, στα σχολεία, στην παιδική χαρά και σε άλλους χώρους αλλά και την αποψίλωση και τον καθαρισμό που έγινε στα παλιά νεκροταφεία που είχαν περιέλθει σε μια κατάσταση πλήρης απαξίωσης από τους προηγούμενους αιρετούς άρχοντες του τόπου και μετά από πολλές δεκαετίες και δόθηκε η τιμή που αρμόζει στους προγόνους και στα μνήματα του παλαιού νεκροταφείου του οικισμού.

Όσο για την εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας που αναφέρατε να σας θυμίσω μόνο ότι το γκρέιντερ έχει περάσει 2 φορές από τον κάμπο του οικισμού και έχουν πέσει πάνω από 50 φορτηγά υλικού αλλά η ουσία του θέματος είναι ότι δεν πήγατε ούτε μια ημέρα να υποδείξετε κάποιο πρόβλημα που υπάρχει και στη συνομιλία που είχαμε δεν σας απαγόρεψε κανένας να πάτε να δείξετε κάποια προβλήματα απλά βολευτήκατε και πάλι στα λεγόμενα ότι δεν σας υπολογίζει κaνείς από την δημοτική αρχή και τους αντιδημάρχους. Όσες φορές έχουν γίνει παράπονα από δημότες για προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας έχουν εισακουστεί και λυθεί από τους αντιδημάρχους από όπου και αν προέρχονται.

Επίσης για την μη παρουσία στο δημοτικό κατάστημα της Ξυλαγανής την ημέρα Τρίτη του δημάρχου και των αντιδημάρχων και την επίσκεψη δημοτών για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον οικισμό, επειδή δεν σας πληροφόρησαν ορθά ή κάπου στην διαδρομή διαστρεβλώθηκαν οι πληροφορίες σας, να σας πω ότι υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και εισακούστηκαν και καταγράφηκαν σε ένα εξαιρετικό κλίμα και από τις 2 πλευρές τα προβλήματα από τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου κύριο Ηλία Εμιρζά.

Τα προβλήματα κύριε Βουτσά του κάθε οικισμού είναι γνωστά με σχεδιασμό και υπομονή αλλά λύνονται και άλλα μπαίνουν σε προγραμματισμό για να μπορέσουν να λυθούν ας μην ξεχνάμε βέβαια και από την αρχή της θητείας μας ένα έργο ανάσα για τον οικισμό και εννοώ βεβαίως τον καθαρισμό του ρέματος που περνάει μέσα από τον οικισμό. Αν θέλετε πραγματικά να ασχοληθείτε καθημερινά με το χωριό σας και όχι μόνο όταν το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος σας, είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θα διευκολύνει την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.

Κύριε Βουτσά είναι ότι καλύτερο να διεκδικείτε για τον τόπο σας αλλά να είστε σίγουρος ότι ο κάθε οικισμός έχει την δέουσα προσοχή και δεν υπάρχουν διακρίσεις στις οποίες αναφέρεστε».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία, επιμελητήρια και  τοπική αυτοδιοίκηση,  για να προλάβουν να είναι έτοιμοι  με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποχρεώσεις τους,  ώστε να πάρουν γρήγορα το πράσιν