fbpx Κομοτηνή: Γειτονιές περιμένουν οδοφωτισμό… από το 2007
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, 2020 - 10:00
ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ 2021

Κομοτηνή: Γειτονιές περιμένουν οδοφωτισμό… από το 2007

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτενεπόλ
Οδοφωτισμός

Ο λόγος για οικοδομικά τετράγωνα στην Εκτενεπόλ, που μετά από χρόνια ταλαιπωρίας θα δουν έργο μέσα στο 2021

Διονύσης Βοργιάς

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με τον φωτισμό επικρατεί από το 2007, που έγιναν οι κατοικίες και πλέον μένουν πολλές οικογένειες. Λύση δεν δόθηκε ποτέ, παρόλο που ο Δήμος γνωρίζει το πρόβλημα. Τα δημοτικά τέλη, παρόλα αυτά είναι τα ίδια όπως και για κάθε πολίτη του Δήμου».

Στα παραπάνω συγκεφαλαιώνεται το εύλογο παράπονο δημότη της Κομοτηνής προς τον «Χ». Ο δημότης αναφέρεται στην οδό Πλάτωνος πίσω από το Πανθρακικό Στάδιο, πλην όμως η καταγραφή του φέρνει ξανά στην επιφάνεια ένα χρονίζον πρόβλημα, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην οδό Πλάτωνος, αλλά παρατηρείται σε αρκετά οικοδομικά τετράγωνα της Εκτενεπόλ.

Γιατί δεν έχουν οδοφωτισμό
Το γιατί συνοικίες της Κομοτηνής, εν έτει 2020, δεν έχουν ακόμη οδοφωτισμό, δεν είναι πάντως απλή υπόθεση. Η Εκτενεπόλ όφειλε -μεταξύ άλλων έργων- να μεριμνήσει για την κατασκευή οδοφωτισμού σε όλα τα οικοδομικά τετράγωνα. Παρά τις διαχρονικές οχλήσεις δημοτών, αλλά και της Δημοτικής Αρχής, προς την Εκτενεπόλ, η εταιρία δεν έχει ολοκληρώσει όσα καθορίζονται από τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Αποτέλεσμα είναι κοινόχρηστοι χώροι και γειτονιές να παραμένουν «βυθισμένες» στο σκοτάδι και οι δημότες να βάζουν το χέρι στην τσέπη για δημοτικά τέλη, χωρίς όμως να μπορούν… να δουν έξω από το σπίτι τους τις βραδινές ώρες. Μάλιστα, η περιοχή έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια κι ολοένα και περισσότερες οικογένειες διαβιούν σε αυτές τις γειτονιές χωρίς οδοφωτισμό.

«Έχουν απόλυτο δίκιο οι συμπολίτες μας να διαμαρτύρονται», απάντησε στον «Χ» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου, ο οποίος υπενθύμισε πάντως το εξής: «από την σύμβαση που είχε υπογράψει η Εκτενεπόλ ήταν υποχρέωσή της να κάνει μαζί με τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και τον οδοφωτισμό, που δεν τον υλοποίησε» και πρόσθεσε: «είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της Εκτενεπόλ να υλοποιήσει αυτό το έργο, αλλά σαν Δήμος Κομοτηνής όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο».

Το φως το αληθινό
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καρασταύρου η υπόθεση που ταλαιπωρεί τους δημότες θα αποτελεί παρελθόν το 2021. «Έχουμε πλήρη μελέτη της τάξης των 300.000 ευρώ περίπου. Την έχουμε πλήρη στα χέρια μας. Είμαστε σε μία αλληλογραφία, προκειμένου να κρατήσουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τα χρήματα από την Εκτενεπόλ», δήλωσε, ενώ για το χρονοδιάγραμμα δεσμεύτηκε πως «αυτό το έργο θα ξεκινήσει να γίνεται μέσα στο 2021 - η μελέτη είναι ώριμη και μπαίνει στο Τεχνικό Πρόγραμμα».

Μέσα από το έργο, θα ολοκληρωθούν έργα οδοφωτισμού σε όλες τις γειτονιές της Εκτενεπόλ που είναι «βυθισμένες» στο σκοτάδι, δηλαδή από το «τρίγωνο» του Πανθρακικού Σταδίου-ΟΑΕΔ μέχρι και το Κοσμόπολις περίπου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ