fbpx Το «κόκκινο ποτάμι» του Santa Run κυκλώνει τους «Σαμαρείτες»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2019 - 10:00
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το «κόκκινο ποτάμι» του Santa Run κυκλώνει τους «Σαμαρείτες»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Santa Run
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο ξεχωριστός αγώνας δρόμου φέτος θα γίνει στις 9/12 και έχει καινούργια χαρακτηριστικά και στόχους

Θανάσης Τσολάκης

Με δεδομένο ότι τα προγράμματα ΤΕΒΑ καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του δήμου Κομοτηνής για προσφορά τροφίμων, αλλάζει τρόπον τινά η στόχευση της δράσης του φετινού Santa Run.

Φέτος λοιπόν, οι δρομείς που θα στηρίξουν τη δράση, θα τρέξουν και πάλι για καλό σκοπό, που όμως θα είναι διαφορετικός από τις άλλες χρονιές και αφορά τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, στους οποίους θα προσφερθεί ένα αυτοκίνητο 4x4 που θα αγοραστεί από τα έσοδα της δράσης.

Τα Χριστούγεννα στην Κομοτηνή έρχονται… τρέχοντας
Η ημερομηνία που «κλείδωσε» για το φετινό Santa Run είναι η Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, που είναι ταυτόχρονα και η ημέρα έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Κομοτηνής.

«Είμαστε όλοι εδώ μαζεμένοι οι άνθρωποι που έχουμε ξεκινήσει μια από τις πιο σημαντικές δράσεις στον τόπο μας», είπε στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συνεμπλεκόμενοι στη δράση φορείς, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου.

«Μεγαλύτερη γιορτή της πόλης» χαρακτήρισε το Santa Run και ο Μιχάλης Ραγκούσης από τον σύλλογο «Ηρόδικο», που είχε και την ιδέα να μετατραπεί η δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» σε δρομικό κίνημα, όπως σχολίασε λίγο αργότερα η Άρτεμις Τσολάκη. Ταυτόχρονα ο κος Ραγκούσης εκτίμησε ότι φέτος «θα είναι το καλύτερο Santa Run που θα έχει γίνει μέχρι σήμερα».

«Το κόκκινο ποτάμι» που αγκαλιάζει τους Σαμαρείτες
Οι συμμετέχοντες στο φετινό Santa Run θα φορούν ολόκληρες στολές που θα πωλούνται σε διάφορα σημεία, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες στα social media της δράσης.

Οι στολές θα πωλούνται προς 5 ευρώ οι παιδικές και προς 10 ευρώ των ενηλίκων, είπε η κα Τσολάκη, θα αγοραστούν από τους χορηγούς της δράσης και η πώλησή τους θα αποφέρει 15.000 ευρώ (σ.σ. θα γίνει προμήθεια 2.000 στολών) με τα οποία θα αγοραστεί το όχημα που θα προσφερθεί στους Σαμαρείτες. Αν μαζευτούν περισσότερα χρήματα, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον «αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τον επιπλέον εξοπλισμό του οχήματος» σημείωσε ο κος Ραγκούσης.

Ζητούνται εθελοντές
Χρόνο με τον χρόνο η το Santa Run μεγαλώνει και εξελίσσεται, όμως ταυτόχρονα μεγαλώνουν και οι ανάγκες υποστήριξης της διοργάνωσης «πίσω από τα φώτα». Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνδράμουν αρχικά οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ όπως εξήγησε ο καθηγητής του Τμήματος Γιώργος Κώστα, σημειώνοντας μάλιστα ότι η συμμετοχή του ΤΕΦΑΑ στη δράση «βοηθάει τους φοιτητές του», αλλά σημαίνει και μία έμπρακτη απόδειξη «αυτού που λέμε εδώ και 30-40 χρόνια ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να συνεργάζεται με την κοινωνία».

Παρ’ όλα αυτά όμως και επειδή ο όγκος της δουλειάς είναι μεγάλος, όσοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν τη δράση, μπορούν να στέλνουν μηνύματα για πληροφορίες στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές