fbpx Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει δωρεάν γνώση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΔΠΘ

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει δωρεάν γνώση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινωνικό Φροντιστήριο Κομοτηνής
Δήμος Κομοτηνής
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Νίκος Σωτηρακόπουλος

Νίκος Σωτηρακόπουλος: "Το φροντιστήριο αυτό δεν ανταγωνίζεται σε καμιά περίπτωση τα ιδιωτικά φροντιστήρια"

Λειτούργησε πέρσι με 20 καθηγητές και 53 μαθητές, εισαγωγή μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δήμος Μπακιρτζάκης

Έκκληση προς τους γονείς μαθητών γυμνασίου και λυκείου των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, έκανε μέσα από την συχνότητα του "Χ" ο αντιδήμαρχος Νίκος Σωτηρακόπουλος, με αφορμή τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. 

Είπε χαρακτηριστικά ότι "όταν μια οικογένεια παίρνει το επίδομα αλληλεγγύης ή το επίδομα ενοικίου και συντηρείται μόνο από εκεί, δεν έχει να πληρώσει φροντιστήρια και βιβλία". "Ο Δήμος Κομοτηνής έχει αναλάβει την ευθύνη του φροντιστηρίου με τις αίθουσες, την υλικοτεχνική υποδομή, την θέρμανση και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχει την επιστημονική ευθύνη", ανέφερε σχετικά καλώντας με αυτόν τον τρόπο τους γονείς να κάνουν την εγγραφή των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου. Η αντιπρύτανης ΔΠΘ Ζωή Γαβριηλίδου και το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Σπύρος Κιοσσές είναι αυτοί που έχουν αναλάβει το επιστημονικό κομμάτι που αφορά στην γνώση που θα πάρουν τα παιδιά για να διακριθούν στον στίβο της γνώσης. 

Οι επιτυχίες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου άμεσα συνδεδεμένες με το ΔΠΘ 
Η συμμετοχή ενός παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής, εξασφαλίζεται όπως και πέρσι, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια της οικογένειας. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτούργησε πέρσι με 53 μαθητές, κάποιοι εκ των οποίων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στην αντίπερα όχθη το Πανεπιστήμιο κερδίζει διότι εκεί εκπαιδεύονται οι φοιτητές του μέσω της πρακτικής άσκησης και μαθαίνουν σε περιβάλλον σχολικής αίθουσας. "Πέρσι είχαμε 20 καθηγητές που πρόσφεραν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς  και τους ευχαριστούμε θερμά" αναφέρει ο Νίκος Σωτηρακόπουλος, προσθέτοντας ότι τα μαθήματα θα γίνονται στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Τέλος ο αντιδήμαρχος υπογραμμίζει ότι το φροντιστήριο αυτό δεν ανταγωνίζεται σε καμιά περίπτωση τα ιδιωτικά φροντιστήρια και ότι όλο αυτό είναι η έμπρακτη μορφή της αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής. 

Οδηγίες για την συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο
Οι γονείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα παιδιά τους στον χώρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής, στον 1ο όροφο στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών και συγκεκριμένα στην Μαρία Κυριαλάνη, τις καθημερινές Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:30 μέχρι 14:30 ξεκινώντας από αύριο Τετάρτη 28/08/2019.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα αυτά οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας φορολογικού έτους 2018
  2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  3. Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα
  4. Αίτηση (συμπληρώνεται στην υπηρεσία) 

Κατά την εγγραφή οι γονείς καλούνται να δηλώνουν τηλέφωνο επικοινωνίας, email, και τμήματα στα οποία επιθυμεί να φοιτήσει ο μαθητής. Για περεταίρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 25310-83344.

Ανοιχτές οι αιτήσεις και για τους εκπαιδευτικούς
Για τις ανάγκες λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κομοτηνής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να διδάξουν εθελοντικά, να υποβάλλουν την αίτησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στην Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών (τηλ. επικοινωνίας: 2531083344, email: kpkomotinis@gmail.com).

Στην αίτηση πρέπει να αναγράφεται η ειδικότητα, το τηλέφωνο και το email του ενδιαφερόμενου. 

Απαιτούμενες ειδικότητες είναι: οι μαθηματικοί, οι φυσικοί, οι βιολόγοι, οι χημικοί και οι φιλόλογοι.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.