fbpx ΤΟ ΚΔΑΠ Δήμου Κομοτηνής φιλοξενεί και δημιουργεί
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΤΟ ΚΔΑΠ Δήμου Κομοτηνής φιλοξενεί και δημιουργεί

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΔΑΠ Κομοτηνής
ΔΚΕΠΠΑΚ
Νατάσα Λιβεριάδου
Σχολεία
Μαθητές

150 οι ωφελούμενοι γονείς για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-17, οι αιτήσεις για την ερχόμενη χρονιά κλείνουν στις 9 Ιουνίου με ενδεχόμενη παράταση


Μουσική, χορός, ψυχαγωγικά και ακαδημαϊκά παιχνίδια

Πριν μερικά χρόνια η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής ανέλαβε τα "ηνία" του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής. Τότε με μία δασκάλα και μόλις πέντε παιδιά, με μεθοδική δουλειά όμως ο αριθμός αυξήθηκε γρήγορα σε τριψήφιο και οι δάσκαλοι σχεδόν σε διψήφιο αριθμό!


Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 6-12 ετών. Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι η ενασχόληση των παιδιών για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα, η καλλιέργεια και διεύρυνση των κλίσεων, των δεξιοτήτων, η δημιουργικότητα και η αυτοέκφραση τους και τέλος η εξυπηρέτηση των γονέων.

Τα κέντρα αυτά δύναται να διασυνδέονται με τις εκπαιδευτικές μονάδες, τις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τους φορείς και τις υπηρεσίες πολιτιστικής, αθλητικής, περιβαλλοντικής κ.α. τοπικής παρέμβασης και ανάπτυξης. Στο Δήμο Κομοτηνής λειτουργούν δύο δημοτικά ΚΔΑΠ, ένα στην Κομοτηνή και ένα στη Μελέτη, και εξυπηρετούνται περίπου διακόσια πενήντα παιδιά. 


Επομένως, οι γονείς που είναι δικαιούχοι του προγράμματος, δικαιούνται να αφήνουν τα παιδιά τους κάθε απόγευμα στα ΚΔΑΠ. Στο παραπάνω πλαίσιο, στο ΚΔΑΠ Κομοτηνής, που φιλοξενείται στο μουσικό σχολείο Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε γιορτή, ώστε οι γονείς να αντιληφθούν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τα παιδιά να παρουσιάσουν όσα δημιούργησαν!


Χειροποίητες κατασκευές, τραγούδια, χορός, μουσική, παιχνίδια ψυχαγωγίας και εκπαιδευτικά δρώμενα, είχαν την τιμητική τους και, μαζί με τα παιδιά, χειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους οι οκτώ εκπαιδευτικοί (δύο μουσικοί, δύο γυμναστές, τρεις δασκάλες, μία νηπιαγωγός), αλλά και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία τα τελευταία χρόνια έκανε επαφές με το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου το ΚΔΑΠ Κομοτηνής να μετεγκατασταθεί στο μουσικό σχολείο και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το πρόγραμμα να γίνει ευρέως γνωστό και να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους όλοι οι δικαιούχοι. 


Όπως κι αν έχει, το απόγευμα της Παρασκευή 2 Ιουνίου, οι γονείς και κηδεμόνες αντιλήφθηκαν πως αφήνουν τα παιδιά τους σε καλά "χέρια". Φυσικά, οι παροχές, για τους δικαιούχους, είναι εντελώς δωρεάν, και δίνονται καθημερινά, ακόμη και καλοκαιρινούς μήνες. Τα χαμόγελα "ζωγραφισμένα" στα πρόσωπα των παιδιών, αποδεικνύουν πως αυτά ψυχαγωγούνται κι εκπαιδεύονται ταυτόχρονα!


Υπενθυμίζουμε πως οι αιτήσεις για τους δικαιούχους γονείς λήγουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18. Βεβαίως, ενδέχεται να πάρουν παράταση, καθότι προαπαιτούμενη είναι η κατάθεση εκκαθαριστικού σημειώματος, κάτι που είναι ανέφικτο για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τη φορολογική τους δήλωση. 


Όπως κι αν έχει, μην ξεχάσετε να ξαναεγγραφείτε ...για το καλό των παιδιών σας!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πάνω από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας,  βιώνουμε πρωτόγνωρες  καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα, με  παγκόσμιες διαστάσεις, αρκετούς πειραματισμούς, λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, αλλά δυστυχώς και αλληλοσυγκρ