fbpx Κατασκήνωση και δεύτερη βάρδια φιλοξενίας για τα μέλη των Αγίων Θεοδώρων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΔΙΠΛΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Κατασκήνωση και δεύτερη βάρδια φιλοξενίας για τα μέλη των Αγίων Θεοδώρων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλλογος Άγιοι Θεόδωροι
Κοπή πίτας

Οι νέες κατασκηνώσεις της μητρόπολης θα διατίθενται και για τα παιδιά του συλλόγου, το κέντρο ημερήσιας φροντίδας αποκτά απογευματινή βάρδια με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Διονύσης Βοργιάς

Και πως να μην είναι συγκινημένη η πρόεδρος του συλλόγου μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης "Άγιοι Θεόδωροι" Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία είχε να ανακαλέσει ένα έτος σταθμό για τον σύλλογο, το βράδυ του Σαββάτου 2/2, στο πλαίσιο της ετήσιας κοπής πίτας στο κέντρο διασκέδασης Diamond. Η εκδήλωση μάλιστα είχε και δύο σημαντικές θετικές ειδήσεις.

Τα λόγια της κας Λιβεριάδου: "Σας ευχαριστώ όλους που είστε για μία ακόμη χρονιά κοντά μας. Το έχω ξαναπεί ότι είστε η δύναμη και η στήριξή μας όλα αυτά τα 38 χρόνια που υπάρχουμε. Η χρονιά που πέρασε ήταν καταλυτική για εμάς, φτιάξαμε αυτό που ονειρευόμασταν εδώ και 38 χρόνια, τον δικό μας χώρο. Ίσως είναι η πρώτη φορά που κόβουμε τόσο χαρούμενα την πίτα μας, χωρίς να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα και τι θα γίνει. Αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο και θα είμαστε περήφανοι εμείς οι Ροδοπίτες, γιατί εμείς το φτιάξαμε, όλοι μαζί δραχμή - δραχμή κι ευρώ - ευρώ, φτιάξαμε αυτό το κόσμημα για τον τόπο. Μην σταματήσετε να είστε κοντά μας". Στην εκδήλωση παρέστησαν πλήθος πολιτικών, αυτοδιοικητικών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πάνω από όλα πλήθος κόσμου και ανώνυμων υποστηρικτών του έργου του συλλόγου. 

Κατασκήνωση για τα παιδιά του συλλόγου
Όπως ανακοίνωσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, αφότου ευλόγησε την πίτα "φέτος μετά από μία αρκετά μεγάλη προσπάθεια, τελείωσαν οι κατασκηνώσεις της μητρόπολης και, εάν έχουμε υγεία, θέλω να πιστεύω πως θα λειτουργούν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο όπως κάθε χρόνο. Συνεννοηθήκαμε με την κα Λιβεριάδου, ώστε η μητρόπολη να παραχωρεί τις κατασκηνώσεις για να πηγαίνουν τα παιδιά εκεί να κάνουν να μπάνιο τους, για να μην πηγαίνουν σε άλλους νομούς". Ο ίδιος εξήγησε ότι πάλεψε για να γίνει αυτό το έργο, θέτοντάς το σε προτεραιότητα, για όλα τα παιδιά του τόπου και φάνηκε χαρούμενος για το πως εξελίσσονται τα πράγματα.

Απογευματινή βάρδια απέκτησε το κέντρο διημέρευσης
Ο "Χ" μίλησε και με τον διευθυντή του κέντρου διημέρευσης και ταμία του συλλόγου Ηλία Ποιμενίδη, ο οποίος πληροφόρησε ότι από χθες Δευτέρα 4/2 άρχισε να λειτουργεί και η απογευματινή βάρδια στο κέντρο διημέρευσης. "Μας έχει δώσει η ΠΑΜ-Θ μία χρηματοδότηση με την οποία λειτουργούμε την απογευματινή βάρδια, γιατί όπως γνωρίζετε αυτή την στιγμή απασχολούμε 28 ωφελούμενους στην πρωινή βάρδια, οπότε με αυτή την χρηματοδότηση θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε παιδιά για την απογευματινή βάρδια, άλλα 28 παιδιά - συνήθως είναι μικρά παιδιά τα οποία το πρωί μπορεί να παρακολουθούν το Ειδικό Σχολείο ή το ΕΕΕΕΚ και το απόγευμα έρχονται για επιπλέον δραστηριότητες στον δικό μας σύλλογο", ενημέρωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις και υπάρχουν και καινούργιες προκηρύξεις για ψυχολόγο, εργοθεραπευτή και λογοθεραπευτή.

Εμείς ελπίζουμε ότι, με την κοινωνία συμπαραστάτη, θα έχουμε να καταγράφουμε μόνο θετικές ειδήσεις και το 2019 για τους Αγίους Θεοδώρους!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών  εξετάσεων έλαβε τέλος και πολλοί εστιάζουν τώρα και   σκέφτονται τις επιλογές τους σε σχολές της αρεσκείας τους,  μέσω του μηχανογραφικού.