fbpx Και φέτος η εθελοντική δράση "Ο Άη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Και φέτος η εθελοντική δράση "Ο Άη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Άη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα
εθελοντές
Εθελοντισμός

"Στηρίζουμε τις οικογένειες της περιοχής που έχουν ανάγκη", μας λέει το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Άρτεμις Τσολάκη

Διονύσης Βοργιάς

Ο "αργοπορημένος" Άη Βασίλης επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Κομοτηνής παραμένοντας πιστός στην "παράδοση" της συλλογικής προσφοράς προς όσους βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη. 
Μετά τη διοργάνωση του 2ου Santa Run της Κομοτηνής, που είχε ως αποτέλεσμα την συλλογή 1.200 λίτρων λαδιού, σε λίγες ημέρες δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου ως και τις 28 Ιανουαρίου 2018, θα γίνει και φέτος η εθελοντική δράση Κομοτηναίων, που φέρει τον τίτλο "Ο Άη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα". Σκοπός του Άη Βασίλη, είναι να ολοκληρώσει τη συγκομιδή που έκανε το 2017, ώστε να παραδοθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής και, από εκεί, στις οικονομικά ευπαθείς ομάδες της περιοχής. 
Μέλος στην οργανωτική επιτροπή η Άρτεμις Τσολάκη, μας μιλάει για την προσπάθεια που γίνεται για έκτη χρονιά. Αρχικά, μας εξηγεί τι περιλαμβάνει μέχρι στιγμής το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, πως μπορεί κανείς να συμμετέχει σε αυτό, αλλά και πως μπορεί κανείς να προσφέρει τρόφιμα:


"Θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, όπως μία θεατρική παράσταση σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής στην οποία θα συμμετέχουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης μας, μία συναυλία από το ωδείο Κόψα, μία συναυλία από το ωδείο Συκάκη, η Λέσχη Κομοτηναίων μαζί με το Θρακικό ωδείο θα παρουσιάσει μία σειρά δράσεων η οποία θα κορυφωθεί με θεατρική παράσταση στο ΡΕΞ, ο Alma Libre συμμετέχει και φέτος με ένα πάρτι αφιερωμένο στον Άη Βασίλη, ενώ δράσεις θα υπάρχουν στη "Σβούρα" και σάκους θα μπορούμε να βρούμε στο παραδοσιακό καφενέ "Φίλαθλος" και στο φροντιστήριο "Θεώρημα". Επίσης όπως πέρσι έτσι και φέτος θα γίνει ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ των καφετοπώλων, ενώ περιμένουμε κι άλλους επαγγελματίες να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας, ώστε να βάλουν τους σάκους στα καταστήματά τους".


Η ίδια μας ενημερώνει ότι φέτος δεν θα γίνει κάποιο εναρκτήριο δρώμενο, καθώς τα μέλη ήθελαν να διατηρήσουν χαμηλό προφίλ. Στη συνέχεια, η κα Τσολάκη εκφράζει και την πεποίθησή της ότι η δράση έχει πετύχει στους στόχους της: "Πιστεύουμε ότι ο Άη Βασίλης έχει επιτύχει τους στόχους του, ο κυριότερος εκ των οποίων είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα στήριξης οικογενειών της περιοχής που έχουν ανάγκη".


Καταληκτικά, όμως, αναγνωρίζει τη δυσκολία της εποχής και - σε συνάρτηση με τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο Santa Run - δεν θέλει να πιέσει κανέναν ώστε να προσφέρει. "Και το Santa Run που αποτελεί ένα κομμάτι της δράσης, έδειξε την επιθυμία του κόσμου να συμμετάσχει. Απλώς, επειδή είχαμε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή στο Santa Run, είναι λίγο δύσκολο να ζητάς από τους ανθρώπους να προσφέρουν συνεχώς, γι' αυτό και δεν έχουμε τόσες πολλές εκδηλώσεις φέτος", καταλήγει η ίδια.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ