fbpx Ιστορίες μαθητών στα Εσπερινά Σχολεία της Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Ιστορίες μαθητών στα Εσπερινά Σχολεία της Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εσπερινό Γυμνάσιο
Εσπερινό Λύκειο

Η 17χρονη Αναστασία Παρσαλίδου που ονειρεύεται να γίνει αστυνομικός, ο 34χρoνος Τζουνέτι Χασάν που θέλει να μάθει γράμματα


Τρεις απόφοιτοι του Εσπερινού Λυκείου πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δήμητρα Συμεωνίδου

Το πρώτο κουδούνι σε αυτό το σχολείο χτύπησε το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου. Με τα επαινετικά λόγια του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα προς τους μαθητές, τις ευχές διευθυντών και εκπαιδευτικών, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο της πόλης. 

Στο Εσπερινό Γυμνάσιο θα φοιτήσει για πρώτη χρονιά φέτος ο 34χρονος Τζουνέιτ Χασάν. Το σχολείο έμεινε στη μέση, όπως μας λέει πριν πολλά χρόνια όταν ο ίδιος ήταν μαθητής της ΣΤ΄ Δημοτικού και η οικογένειά του μετακόμισε από την Αθήνα στην Κομοτηνή. "Δεν πήρα και απολυτήριο", μας λέει, ενώ όταν τον ρωτάμε γιατί θέλησε σε αυτήν την ηλικία να πάει ξανά σχολείο απαντά πως "ήταν ανάγκη να πάρω γνώσεις". Ο νεαρός άνδρας ήδη κάνει όνειρα να συνεχίσει και στο Λύκειο. 

Τα δικά της όνειρα μοιράζεται μαζί μας και η Αναστασία Παρσαλίδου από τα Παγούρια. Είναι ήδη δύο χρόνια μαθήτρια στο Εσπερινό Γυμνάσιο και αυτή τη χρονιά θα επιδιώξει να πάρει το απολυτήριο για να συνεχίσει στο Εσπερινό Λύκειο. Για το σχολείο της μιλάει με τα καλύτερα λόγια "είναι τέλεια, οι καθηγητές είναι πολύ καλύτεροι από το άλλο το σχολείο, μας μαθαίνουν, μας μιλάνε πολύ όμορφα, μπορείς να τους δεις σαν φίλους όχι σαν καθηγητές". Η νεαρή Αναστασία βάζει υψηλούς στόχους και σκέφτεται ήδη τη στιγμή που θα εισαχθεί σε σχολή δοκίμων αστυφυλάκων. 

Το ξεκίνημα της χρονιάς γίνεται με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, σύμφωνα με την διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου κα Ευστρατιάδου, "λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα χρόνια. Τις προηγούμενες χρονιές είχαμε θέματα με ουσιαστικές ελλείψεις και μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Φέτος ξεκινάμε με έναν ικανοποιητικό αριθμό συναδέλφων". Σε 114 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι εγγεγραμμένοι μαθητές στο Γυμνάσιο, όμως ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί ο τελικός αριθμός τους, δεδομένου ότι η διαδικασία των μετεγγραφών συνεχίζεται.

Δίνοντας το στίγμα λειτουργίας του σχολείου η κα Ευστρατιάδου λέει "έχουμε μαθητές με διαφορετική θρησκεία, γλώσσα, κουλτούρα, αλλά εμείς κατορθώσαμε να βρούμε μια φόρμα επικοινωνίας και ενότητας, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα, χωρίς αντιπαραθέσεις, χωρίς να έχουμε οξύτητες. Θα μας δείτε να λειτουργούμε σαν μια οικογένεια. Οι υπάρχοντες συνάδελφοι είναι εξαιρετικοί, είναι δοκιμασμένοι στο Εσπερινό σχολείο, αλλά και οι αναπληρωτές που ήρθαν το επέλεξαν γιατί το έχουν βιώσει και τα προηγούμενα χρόνια". 

Η χρονιά ξεκίνησε και στο Εσπερινό Λύκειο με την διευθύντρια κα Κορδοκονίδου να καμαρώνει για τους αποφοίτους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το Λύκειο θυμίζουμε ότι είναι νέα δομή εκπαίδευσης που ιδρύθηκε με ΦΕΚ το περασμένο καλοκαίρι και ξεκίνησε να λειτουργεί τη σχολική χρονιά 2017-2018. Γι' αυτό είναι σημαντικό ότι από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του πέτυχε την εισαγωγή μαθητών του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Φέτος συνεχίζει με νέους εισακτέους και νέους στόχους. 

Στον αγιασμό το απόγευμα της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο του σχολείου ο μητροπολίτης, πλαισιωμένος από ιερείς της μητρόπολης, επαίνεσε τις προσπάθειες των  μαθητών και μαθητριών που δίνουν τον καθημερινό αγώνα σε εργασία και σπίτι, αλλά δεν παρατούν την θέλησή τους για γνώση και ευλόγησε τη νέα χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε