fbpx Ηρόδικος: αντισυμβατικά, ανθρώπινα, για όλους!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ηρόδικος: αντισυμβατικά, ανθρώπινα, για όλους!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηρόδικος
Μιχάλης Ραγκούσης
Δημήτρης Καρυπίδης
Καταδύσεις
ΑμΕΑ

Η ομάδα Azure Diving Center έφερε ένα ...καταδυτικό κέντρο από τη Χαλκιδική στην Κομοτηνή, δωρεάν
 

Διονύσης Βοργιάς

Για μία ακόμη φορά, ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία "Ηρόδικος" δίδαξε πως όλα τα αθλήματα απευθύνονται σε όλους τους αθλούμενους.


Όχι πως χρειαζόταν συγκεκριμένη αφορμή, μιας και οι δράσεις του συλλόγου γίνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά η συγκεκριμένη παρουσίαση αθλήματος έγινε επί τη  ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου). Αυτή τη φορά, τα μέλη του Ηρόδικου δοκίμασαν το ξεχωριστό συναίσθημα που προσφέρει η ελεύθερη κατάδυση.


Συγκεκριμένα, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο κολυμβητήριο της Πανεπιστημιούπολης, η ομάδα του Azure Diving Center πραγματοποίησε δοκιμαστική κατάδυση για Α.με.Α. στο πλαίσιο του «No Barrier Tour» ...του ταξιδιού που ξεπερνάει τα εμπόδια! Δέκα μέλη του Ηρόδικου έκαναν καταδύσεις, δωρεάν, και όλοι βγήκαν από την πισίνα ενθουσιασμένοι.


Ηλ. Παπαδόπουλος: "Εντυπωσιακό το έργο του συλλόγου"

Εντυπωσιασμένος από το έργο του Ηρόδικου αλλά και από την Κομοτηνή -ως πόλη προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία, ήταν ο εκπαιδευτής του Azure Diving Center, Ηλίας Παπαδόπουλος. 


"Παρείχαμε τη δραστηριότητα δωρεάν, για να μπορέσουν τα άτομα με αναπηρία να γνωρίσουν κι αυτό το χόμπι" θα μας πει ο εκπαιδευτής, πληροφορώντας μας παράλληλα, για το γεγονός ότι το Κέντρο του είναι μόλις ένα από τα δύο πιστοποιημένα κέντρα καταδύσεων στην Ελλάδα και, ουσιαστικά, μετέφεραν ένα ολόκληρο καταδυτικό κέντρο από την Χαλκιδική στην Κομοτηνή.


"Δυστυχώς, πολλοί θυμούνται τα άτομα με αναπηρία μία φορά το χρόνο. Όμως, όλοι είμαστε ίσοι και όλοι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Ιδίως, η κατάδυση φαίνεται σε κάποιους ως extreme sport όμως δεν είναι, κι αυτό τους δείχνουμε. Γνώρισα τα παιδιά του συλλόγου το Σαββατοκύριακο κι από ό,τι είδα το έργο που παράγουν είναι εντυπωσιακό. Δεν είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους αλλά κάνουν πολλές δραστηριότητες", συμπληρώνει για το μάθημα και το έργο του Ηρόδικου, ενώ για την ανταπόκριση όσων δοκίμασαν διαπιστώνει πως "όλοι έβγαιναν από την πισίνα με χαμόγελα μέχρι τα αφτιά!"


Τέλος, δεν έκρυψε ότι η Κομοτηνή προσφέρεται για όλους, την ίδια στιγμή που μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί, όπως η Χαλκιδική, δεν έχουν ούτε προσβάσιμες παραλίες. "Είναι κάτι που δε βλέπουμε στις άλλες πόλεις", είπε για την προσβασιμότητα της Κομοτηνής. "Στεναχωριέμαι, όταν βλέπω να γίνονται νέοι χώροι και δε γίνονται προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρία. Επίσης, στη Χαλκιδική για παράδειγμα, που θεωρείται τουριστικός "παράδεισος", δεν υπάρχουν παραλίες προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία, ούτε για ηλικιωμένους, εγκύους και άλλους με παροδική "ειδική" ανάγκη", τόνισε.


Μ. Ραγκούσης: "Συνεχίζουμε αντισυμβατικά"
Στο γεγονός ότι ο σύλλογος "Ηρόδικος" διεξάγει ποικιλία δράσεων στάθηκε ο Μιχάλης Ραγκούσης. "Είναι μία από τις δράσεις, τις οποίες αναπτύσσει συνεχώς ο σύλλογος, με την οποία δίνουμε τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της αυτόνομης κατάδυσης. Δέκα άτομα με διαφορετικές αναπηρίες, άντρες και γυναίκες, όλοι δοκιμάσαμε την υπέροχη αίσθηση που δίνει η υποβρύχια κατάδυση", μας είπε για τη δράση, ενώ για τη σύνδεσή της με την Παγκόσμια Ημέρα, ανέδειξε τον εξής ώριμο προβληματισμό: "Όλοι θυμούνται ξαφνικά πως ο κόσμος πρέπει να γιορτάζει την αναπηρία. Εμείς, όμως, παραμένουμε έτσι, αντισυμβατικά, κάθε μέρα. Αυτό που γίνεται σε καθημερινή βάση είναι το σημαντικό και όχι να θυμόμαστε όλοι στις 3 Δεκεμβρίου να βγάζουμε μία ανακοίνωση."

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τα δύο μεγάλα αρδευτικά έργα για τη Θράκη, που τα προτείνουν  οι  περισσότεροι πολιτικοί,  αυτοδιοικητικοί,  φορείς και επιμελητήρια  για τη Διακομματική Επιτροπή, είναι  το Αρδευτικό της Ξάνθης και το Φράγμ