fbpx Ινκόγκνιτο στη Βεργίνα ο Αμερικανός πρέσβης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 30 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ινκόγκνιτο στη Βεργίνα ο Αμερικανός πρέσβης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τζέφρι Πάιατ
Αμερικανική Πρεσβεία
Επίσκεψη
Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης

Ο Τζέφρι Πάιατ σε πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική απεύθυνε έκκληση "Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα"

Πραγματοποίησε μία επίσκεψη-αστραπή στη Ροδόπη μόνο για να βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας και Θράκης, όπως πληροφορούμαστε, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Το πρόγραμμα του, μαθαίνουμε, είχε στάση μόνο στη συγκεκριμένη επιχείρηση της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, ενώ κανένας θεσμικός παράγοντας, εκπρόσωπος αυτοδιοίκησης ή πολιτικής δεν ήταν ενήμερος για την επίσκεψη του κου Πάιατ.


Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα επιδεικνύει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το επιχειρείν στην χώρα μας, όπως δείχνουν και οι τελευταίες του κινήσεις. Επέστρεψε μόλις την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Αμερικανο-Ελληνικού Επιμελητηρίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στελέχη 40 ελληνικών εταιρειών, στο πλαίσιο του 6ου Ελληνικού Επενδυτικού Φόρουμ. 


"Ο σκοπός μου στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, πρώτα στην Ουάσιγκτον και τώρα στη Νέα Υόρκη, είναι να συνεχίσουμε πάνω στη δέσμευση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να πράξουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στη διατήρηση αυτής της διαδικασίας ανάκαμψης στην Ελλάδα. Να βοηθηθεί η Ελλάδα να βγει από τα επτά χρόνια δυσκολίας της, σαν ένα ισχυρό μέλος της Ευρωζώνης, ένας ζωτικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια στρατηγικά περίπλοκη σημαντική περιοχή. Και μια χώρα που θα είναι σε θέση να συνεχίσει το ρόλο της ως φάρος δημοκρατίας και σταθερότητας σε μια πολύ περίπλοκη περιοχή» δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε δείπνο με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Απ. Ζουπανιώτη στην GreekNews.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και το Αμερικανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Παραθέτοντας τις εμπειρίες του από τις συναντήσεις της αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, είπε ότι απ' αυτές προέκυψε μια αίσθηση ανανεωμένης εμπιστοσύνης για την κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε.


«Με ενθάρρυναν ιδιαίτερα οι διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον, στις συζητήσεις με γερουσιαστές, βουλευτές, αξιωματούχους της κυβέρνησης - από το Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι πολύ σαφές ότι υπάρχει μεγάλη προσοχή σε αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και στην αναγνώριση των τεράστιων θυσιών που έκαναν οι Έλληνες σ' αυτά τα επτά χρόνια. Υπάρχει επίσης αναγνώριση της σημασίας της συμφωνίας της περασμένης εβδομάδας με την Ευρώπη, ως ελπιδοφόρο σημείο καμπής στη διαδικασία ανάκαμψης», τόνισε.


Ο κ. Πάιατ δήλωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της ήδη εξαιρετικά παραγωγικής συνεργασίας με το Χ.Α. και το Εμπορικό Επιμελητήριο, για να εργαστούν με αμερικανικές εταιρείες και επενδυτές.


Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό τις εγκαταστάσεις της Βεργίνας είχε βρεθεί ο εμπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ, Μπράιαν Λάρσον. Ο κ. Λάρσον είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων στις εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή και να γευτεί τις μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις της Θράκης, ατενίζοντας το Θρακικό Πέλαγος, τη Σαμοθράκη και την Ίμβρο. Ως homebrewer κι ο ίδιος, ο κ. Λάρσον επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τεχνικές πτυχές της ζυθοποίησης και της βυνοποίησης, δοκιμάζοντας παράλληλα τα νέα και ...υπό εξέλιξη προϊόντα της ζυθοποιίας.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης είχε οργανώσει αυτήν την πολύ σημαντική επίσκεψη του κ. Λάρσον στη Ροδόπη και τον Έβρο.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φρονιμότερο και πιο συνετό πολιτικά και διπλωματικά,  είναι να υπάρχουν έστω και αποτυχημένες διερευνητικές επαφές,  αλλά και ανεπιτυχείς προσπάθειες διαλόγου,  παρά εντάσεις,  πολεμικές ιαχές,  καθώς και αδ