fbpx Η σοκολάτα που όλους μας ενώνει
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 21 Ιουνίου, 2018 - 10:00
Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η σοκολάτα που όλους μας ενώνει

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιορτή Σοκολάτας
Σοκολάτα
ΔΚΕΠΠΑΚ
ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Με πολλά κεράσματα, αρκετή δουλειά και πολλή ...γλύκα πραγματοποιήθηκε αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα
 

Διονύσης Βοργιάς

Με σύνθημα "όλοι μαζί μπορούμε στην σοκολάτα να βυθιστούμε" πραγματοποιήθηκε η πρώτη γιορτή σοκολάτας στην πλατεία Ειρήνης, τις βραδινές ώρες της Τρίτης 19 Ιουνίου. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία, προκειμένου να γευτεί κεράσματα και να παρακολουθήσει τη δουλειά εκπαιδευτικών, μαθητών και σωματείων.

Πιο αναλυτικά, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, τα Σωματεία ζαχαροπλαστών-μπουγατσοποιών και καφετοπωλών της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, διοργάνωσαν αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα. Η προαναφερόμενη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της "3ης Μαθησιακής Διδασκαλικής Επιμορφωτικής Συνάντησης Εταίρων", που διοργανώνεται στην Κομοτηνή, κατά το χρονικό διάστημα 18-22 Ιουνίου 2018, και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ "Bringing Europe Home At School (BEHAS)", στο οποίο συμμετέχει η Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, ως συντονίστρια, μαζί με ανάλογες εκπαιδευτικές δομές της Αυστρίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.

"Διανύοντας τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ γιορτάζουμε στην Κομοτηνή μία από τις πέντε ευρωπαϊκές ημέρες, την ημέρα της σοκολάτας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί συμμετέχουν οι έξι εταίροι του προγράμματος από έξι χώρες, 12 σχολεία της Ροδόπης και πάρα πολλά παιδιά", είπε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Μαρίνος Κωνσταντινίδης, και πρόσθεσε: "Στόχος όλων των δράσεων είναι η συμμετοχή των σχολείων, το άνοιγμά τους στην κοινωνία και η επαφή των μαθητών με την κοινωνία και με μαθητές άλλων πολιτισμών".

Η Ιωάννα Κωστενίδου, προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων νομού Ροδόπης και συντονίστρια του εν λόγω ευρωπαϊκού προγράμματος που "έχει πέντε θεματικές ενότητες, μία από αυτές είναι και η ευρωπαϊκή μέρα σοκολάτας", όπως εξήγησε, μας είπε πως "μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και πολυάριθμες δραστηριότητες που έγιναν μέσα στις τάξεις, στα δικά μας σχολεία και σε σχολεία άλλων έξι ευρωπαϊκών χωρών, ήρθαμε σήμερα να προβάλουμε και να ανταλλάξουμε τις καλές μας πρακτικές σε ένα πολυπολιτισμικό επίπεδο. Ελπίζουμε αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός και του χρόνου να την πλαισιώσουν κι άλλα σωματεία".

Στην πλατεία συναντάμε και τον καθηγητή Αγγλικών και εργαζόμενο στο γραφείο Πρωτοβάθμιας Κώστα Ντίνα, για να μας πληροφορήσει ότι "σκοπός μας είναι, μέσα από τον εορτασμό ευρωπαϊκών ημερών στα σχολεία, να φέρουμε πρακτικές στα σχολεία που να φέρουν πιο κοντά τους μαθητές και τους δασκάλους". Δεν κρύβει πως "όταν αποφασίσαμε να στήσουμε αυτή τη γιορτή, σίγουρα δεν φανταζόμασταν κάτι τόσο μεγάλο, γι' αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι".

Από Ρουμανία και Ισπανία στην Κομοτηνή
Μεταξύ των εκπαιδευτικών που ήρθαν από διάφορες χώρες στην Ελλάδα και την Κομοτηνή είναι και η Κλόντια Πρίκοπ. "Είμαστε για πρώτη χρονιά στην Κομοτηνή, σε αυτή την φανταστική δραστηριότητα, για την οποία όλοι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν βάλει τον καλύτερο εαυτό τους, για να μας δεχθούν με φιλοξενία και να συμμετέχουμε σε τόσο καλά διοργανωμένες εκδηλώσεις. Αναμένουμε την επόμενη φορά που θα βρεθούμε στην περιοχή", μας λέει. Δίπλα της και η Ισπανίδα Κόντσα Μίνγκο, να δηλώσει "πολύ χαρούμενη που το σχολείο μας συμμετέχει σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, γιατί όλα τα σχολεία πιστεύω ότι πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα. Η εκδήλωση είναι πολύ όμορφη και πολύ ...γλυκιά, και είναι θετικό που έχει έρθει τόσος κόσμος".

 

Παρούσα η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης που χαρακτήρισε την εκδήλωση "διαφορετική, έξω από τις συνηθισμένες", και συνέχισε: "Οι επαγγελματίες της πόλης - την στιγμή που ζητήθηκε η βοήθειά τους - δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την εκδήλωση. Δύο σωματεία από τη δύναμή μας συμμετέχουν, το σωματείο καφεποτοπωλών που μοιράζει δροσερή σοκολάτα και το σωματείο ζαχαροπλαστών-μπουγατσοποιών μιας που η σοκολάτα είναι συνώνυμη της γλυκιάς γεύσης και μοιράζουν το τοπικό μας τουλουμπάκι μέσα σε σοκολάτα. Επίσης, μία πολύ μικρή συνεισφορά από τους Ζυθεστιάτορες, είναι η σοκολάτα ...στη μαγειρική, δηλαδή φιλέτο μοσχαρίσιο με σος σοκολάτας μαγειρεύεται από τους σεφ των ΙΕΚ Κομοτηνής".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα