fbpx Η Ροδόπη παρούσα στην εθελοντική αιμοδοσία για τους πληγέντες
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 26 Ιουλίου, 2018 - 10:00
ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Η Ροδόπη παρούσα στην εθελοντική αιμοδοσία για τους πληγέντες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθελοντισμός
Αιμοδοσία
Πυρόπληκτοι

Οργανωμένες αιμοδοσίες από τον αγροτικό σύλλογο Κομοτηνής και την Μητρόπολη Μαρωνείας- Κομοτηνής, πλήθος κόσμου έσπευσε ατομικά

"Το καλό είναι πως υπάρχει ακόμη ανθρωπιά", θα μας πει ο αγρότης Ν. Κυριαζής

Διονύσης Βοργιάς

Κατά πολλές εκατοντάδες έσπευσαν οι Έλληνες, τα περασμένα εικοσιτετράωρα, να δώσουν αίμα, για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές συμπολίτες μας. Οι άνθρωποι της Ροδόπης δεν θα μπορούσαν να γυρίσουν την πλάτη τους, κι έτσι κατά αρκετές δεκάδες έδειξαν την ανθρωπιά τους σπεύδοντας στην Αιμοδοσία του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, για να αιμοδοτήσουν.

Οργανωμένα ή αυθόρμητα, με κινητήριο δύναμη την ανθρωπιά, οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν από την Τρίτη κιόλας να αιμοδοτήσουν, ενώ οι ροές ήταν ακόμη πιο αυξημένες την Τετάρτη. Ενδεικτικό είναι πως μέχρι τις 11μιση, χθες το πρωί, καταγράφηκαν περίπου 35 άνθρωποι που πέρασαν να δώσουν αίμα για τους πληγέντες. Η κινητικότητα συνεχίστηκε μέχρι και τις βραδινές ώρες, ενώ μέχρι τις 10:00 το βράδυ θα λειτουργεί η Αιμοδοσία του Σισμανογλείου σήμερα και αύριο. 
Η διοίκηση έχει ενισχύσει το προσωπικό, ύστερα κι από την πρώτη μέρα "αιφνίδιας" υψηλής ζήτησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Έτσι το πρωί της Τετάρτης που βρέθηκε ο "Χ" στην Αιμοδοσία περί τα 15 λεπτά ήταν ο μέγιστος χρόνος αναμονής, την ίδια ώρα που στα νοσοκομεία της Αττικής περίμεναν ακόμη και 2-3 ώρες, όπως είναι και λογικό λόγω του πλήθους αιμοδοτών.

Γ. Φιλιππίδης: "Συγκινητική η προσέλευση του κόσμου"
Παρών στην Αιμοδοσία το πρωί της Τετάρτης ήταν και ο διοικητής του Σισμανογλείου Γιώργος Φιλιππίδης. "Μετά τα τραγικά συμβάντα που έγιναν στο λεκανοπέδιο Αττικής, η προσέλευση του κόσμου - κυρίως νέων ανθρώπων - είναι πραγματικά συγκινητική. Από χθες (σ.σ. Τρίτη) έρχονται δεκάδες συμπολίτες μας και προσφέρουν εθελοντικά αίμα, ώστε να παρασχεθεί στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και νοσηλεύονται κυρίως στα νοσοκομεία της Αττικής", είπε και κατέθεσε την ευχή "να μην υπάρξει ξανά τέτοια τραγωδία στην χώρα μας". 

Διευκρίνισε επίσης πως "όσο αίμα κι αν δοθεί, θα μπει σε τράπεζες αίματος και θα αξιοποιηθεί και για άλλες ανάγκες που υπάρχουν και σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο". 

Μητροπολίτης και ιερείς έσπευσαν άμεσα να αιμοδοτήσουν
Το Σισμανόγλειο από κοινού με τη μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής αποφάσισαν μία έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία. Έτσι, ιερείς και άνθρωποι παρακινούμενοι μεταξύ άλλων και από την πίστη τους, έδωσαν αίμα. Μεταξύ τους και ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, έδωσε το καλό παράδειγμα. "Η μητρόπολή μας κάλεσε τους ανθρώπους και τους ιερείς να δώσουν αίμα. Γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ με κάποιους ιερείς μας - και οι υπόλοιποι που μπορούν να δώσουν θα έρθουν τις επόμενες ώρες - και είμαστε πραγματικά συγκινημένοι γιατί βλέπουμε τόσους νέους ανθρώπους που ήρθαν να δώσουν από το αίμα τους", σημείωσε στον "Χ" ο μητροπολίτης.


Σε πρώτο πλάνο οι αγρότες
Συλλογικό κι αυθόρμητο ήταν και το παρών των αγροτών της Κομοτηνής. Σχετικό κάλεσμα, μέσω social media, απηύθυνε ο αγροτικός σύλλογος Δήμου Κομοτηνής "Σπάρτακος". "Δεν ήταν κάτι οργανωμένο, αλλά παροτρύναμε μέλη, φίλους και γνωστούς μας να έρθουν. Δεν χρειάστηκε πολύ, γιατί ήθελαν και οι ίδιοι να έρθουν. Είναι άλλωστε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτούς τους ανθρώπους.


Το καλό είναι πως υπάρχει ακόμη ανθρωπιά, αλληλεγγύη και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο", θα σχολιάσει στον "Χ" ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Κυριαζής, για να σημειώσει πως "ο καθένας βοηθάει με τον τρόπο του, σίγουρα αυτοί που είναι λίγο πιο κοντά στα όρια της φτώχειας έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κάθε φορά που παρουσιάζεται οποιαδήποτε  διαδικασία αξιολόγησης που  αφορά δημοσίους  και δημοτικούς υπαλλήλους, όπως και τώρα με τους εκπαιδευτικούς,  πάντα αντιδρούν οι συνδικαλιστικές τους  οργανώσεις και