fbpx Η πρόταση Χαριτόπουλου για το κτίριο της πρώην ΔΟΥ Σαπών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΠΩΝ

Η πρόταση Χαριτόπουλου για το κτίριο της πρώην ΔΟΥ Σαπών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ντίνος Χαριτόπουλος
ΔΟΥ Σαπών
Δήμος Μαρωνείας Σαπών

Το περασμένο διάστημα ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση στο αίτημα του δήμου Μαρωνείας - Σαπών για παραχώρηση του κτιρίου της πρώην ΔΟΥ Σαπών

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στο αίτημα του δήμου Μαρωνείας - Σαπών ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση το περασμένο διάστημα, παραδίδοντας το κτίριο της πρώην ΔΟΥ Σαπών, προς τον εν λόγω δήμο. Το ζήτημα μεταξύ άλλων είχε αναδείξει και ο πρώην δήμαρχος Σαπών και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Ντίνος Χαριτόπουλος.


Ο κος Χαριτόπουλος, κληθείς να καταθέσει τη δική του άποψη αναφορικά με την αξιοποίηση του κτιρίου, φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87,5fm. Ο ίδιος ανέδειξε την πρόταση, ότι δηλαδή το κτίριο πρέπει να αναμορφωθεί και να αξιοποιηθεί ως ένα σύγχρονο διοικητήριο "καθιστώντας την πόλη εκ νέου, διοικητικό κέντρο της επαρχίας και της ευρύτερης περιοχής Σαπών", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον ίδιο "το διοικητήριο των Σαπών θα μπορεί να στεγάσει αρχικά τουλάχιστον γραφείο αντιπεριφερειάρχη, κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων, κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών, κέντρο κοινότητας, γραφείο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ), κτηματολογικό γραφείο (πρώην υποθηκοφυλακείο), γραφείο επιμελητηρίου-ΓΕΜΗ. Με όλες αυτές τις υπηρεσίες το διοικητήριο θα είναι ένας σύγχρονος, ελκυστικός και αποτελεσματικός χώρος εξυπηρέτησης δεκάδων πολιτών και φορέων απ' όλη την επαρχία καθημερινά και θα συμβάλει στην ανάπτυξη των Σαπών και στην τόνωση της τοπικής αγοράς".


Σε αυτό το πλαίσιο, ίσως ο δήμος Μαρωνείας - Σαπών να έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που δίνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 στη Δράση "Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας" του Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)".


Σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Ντίνος Χαριτόπουλος ανακαλεί τις ενέργειες που είχε μεθοδεύσει η δική του διοίκηση, ώστε το κτίριο να μην αποδειχθεί χαμένο χαρτί. "Από το 1998 που κινδύνεψε να κλείσει εντελώς η ΔΟΥ στις Σάπες έγιναν ενέργειες από την τότε δημοτική αρχή και κατορθώσαμε να κατασκευαστεί ένα κτίριο όπου εκεί στεγάστηκαν οι υπηρεσίες της ΔΟΥ. Κατασκευάστηκαν όμως σε οικόπεδο δημοτικό, το τότε δημοτικό συμβούλιο", αλλά δεν είναι επικριτικός προς αυτό ως προς την παρούσα διοίκηση του δήμου, αναγνωρίζοντας ότι "η σημερινή δημοτική αρχή ορθώς έπραξε, κίνησε τις ενέργειες και πήραμε πάλι το κτίριο".


ΜΑΡΑΖΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΠΕΣ
Παρόλα αυτά, στρέφει τα "πυρά" του αναφορικά με την γενικότερη αφαίμαξη των Σαπών. "Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε ότι οι Σάπες υφίστανται μια αφαίμαξη από διοικητικές δημόσιες υπηρεσίες. Η μια υπηρεσία πίσω από την άλλη κλείνουν. Από το 1945 που ιδρύθηκε ο δήμος Σαπών ήταν το διοικητικό κέντρο μιας ευρύτερης περιφέρειας της επαρχίας Σαπών, γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε σιγά-σιγά να ξανακαταστεί διοικητικό κέντρο, αν όχι στο βαθμό που ήταν, τουλάχιστον σε ένα σημαντικό βαθμό".


Ο κος Χαριτόπουλος υπογράμμισε ότι οι Σάπες είναι "μία προβληματική περιοχή", γι' αυτό και χρειάζονται "μία διοικητική ώθηση". Αυτή ακριβώς είναι και η πρόταση της παράταξής του προς την κοινωνία των Σαπών και ευρύτερα προς το δήμο Μαρωνείας - Σαπών. 
"Καταθέτουμε την πρότασή μας στην κοινωνία, γιατί το δημοτικό συμβούλιο είναι πολύ εύκολο να πάρει μια απόφαση. Χρειάζονται όμως και οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, τα επιμελητήρια. 


Όλοι οι φορείς του νομού πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση διότι ο στόχος είναι να μη μαραζώσουν οι Σάπες και να καταστεί και πάλι αυτή η περιοχή διοικητικό κέντρο μιας ευρύτερης περιφέρειας", είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Ντίνος Χαριτόπουλος. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πάνω από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας,  βιώνουμε πρωτόγνωρες  καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα, με  παγκόσμιες διαστάσεις, αρκετούς πειραματισμούς, λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, αλλά δυστυχώς και αλληλοσυγκρ