fbpx Η προοπτική σπουδών στην Κύπρο, έναρξη και τον Φεβρουάριο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η προοπτική σπουδών στην Κύπρο, έναρξη και τον Φεβρουάριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου
Πανεπιστήμια
Πανεπιστήμιο

Ο "Χ" συνομιλεί με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Παντελή Σκλιά, αναφορικά με το τοπίο σπουδών στην Κύπρο και την δυνατότητα εξ αποστάσεως προγραμμάτων

Διονύσης Βοργιάς

Ημέρα γνωριμίας διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Κομοτηνή, όπου παρουσίασε τα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Σε ανοιχτή εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης 15/1 στο ξενοδοχείο Ανατόλια, παρασχέθηκαν πληροφορίες για όλα τα προγράμματα σπουδών, μεταπτυχιακά και προπτυχιακά, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα των αποφοίτων, την ζωή στην Κύπρο, και μία σειρά από άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Αντίστοιχες πληροφορίες μπορεί να βρει, όποιος το επιθυμεί, στο nup.ac.cy.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο "Χ" είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρύτανη του ιδρύματος καθηγητή Παντελή Σκλιά. "Κάνουμε μία ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο, η οποία αποσκοπεί στην προσπάθειά μας να φέρουμε πιο κοντά τους πολίτες της Ροδόπης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις δυνατότητες και στις προοπτικές που προσφέρει το πανεπιστήμιό μας", ενημέρωσε αρχικά ο πρύτανης, σημειώνοντας, αναφερόμενος στο πανεπιστήμιο, "είναι ένα αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο πανεπιστήμιο τόσο από την Κυπριακή Δημοκρατία όσο κι από τις αντίστοιχες αρχές στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει, ότι οι απόφοιτοι του πανεπιστημίου έχουν επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα αντίστοιχα με αυτά των αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων, και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ".

Πέντε σχολές και πολλά προγράμματα
Το πανεπιστήμιο αποτελείται από πέντε σχολές (Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Νομικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας, Αρχιτεκτονικής - Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών - Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών), που προσφέρουν περισσότερα από είκοσι προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το πανεπιστήμιο προωθεί την καινοτομία στη μάθηση και την έρευνα, και έχει δημιουργήσει νέες προοπτικές σε διάφορους τομείς γνώσης, ώστε οι φοιτητές του να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη των μελλοντικών τους επαγγελματικών στόχων.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για προπτυχιακά προγράμματα όπως Νομική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Ψυχολογία, Αρχιτεκτονική, Πολ. Μηχανικός, Αρχιτεκτονική Τοπίου, Πληροφορική, Real Estate και μεταπτυχιακά προγράμματα όπως MBA, Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά, Δημόσια Διοίκηση, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Εκπαιδευτική Ψυχολογία,  Εκπαιδευτική Διοίκηση, Διεθνές Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Αρχιτεκτονική Τοπίου, Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση, Θεολογία, Ιστορία, Διαχείριση Κατασκευών, Real Estate, Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις και Διοίκηση Αειφορίας, Πληροφοριακά Συστήματα, Ψηφιακή Κινηματογραφική Παραγωγή κά.

Ο πρύτανης χαρακτηρίζει την επιλογή του πανεπιστημίου "σημαντική" και "αξιοπρεπέστατη τόσο από την πλευρά της ποιοτικής παροχής σπουδών στην ανώτερη εκπαίδευση όσο κι από την οικονομική διάσταση της όλης διαδικασίας". Όπως εξηγεί "προσφέρουμε ποιοτικά προγράμματα σπουδών, υπάρχει επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο είναι άρτια καταρτισμένο, ενώ διαθέτουμε και άρτιες εγκαταστάσεις. Ως εκ τούτου οι φοιτητές μας αποκτούν όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται για μία επιτυχημένη μελλοντική επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία".

Σύνδεση με αγορά εργασίας
Κατά τον πρύτανη κο Σκλιά "σκοπός μας είναι στα τέσσερα έτη σπουδών ο φοιτητής να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία και πλέον να είναι απόφοιτος, για να διεκδικήσει την πορεία που θέλει να ακολουθήσει. Προσφέρουμε όλες εκείνες τις δυνατότητες ώστε να υπάρχει άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας". Αυτό, πιο συγκεκριμένα, επιτυγχάνεται καθώς "έχουμε υιοθετήσει και ενσωματώσει προγράμματα πρακτικής άσκησης σπουδών, ενώ υπάρχει και γραφείο ανταλλαγής φοιτητών erasmus. Έχουμε ένα ιδιαίτερα δυναμικό γραφείο αποφοίτων το οποίο τους παρακολουθεί και συνεισφέρει στην δικτύωσή τους, ενώ και το ίδιο το πανεπιστήμιο είναι μέρος ενός ιδιαίτερα δυναμικού και σημαντικού ομίλου επιχειρήσεων που σχετίζεται με την διαχείριση ακινήτων, την διαχείριση γης, στον χώρο της ιδιωτικής υγείας, της εκπαίδευσης, της διαχείρισης ξενοδοχείων κοκ. Είμαστε έτσι κι αλλιώς μέρος της οικονομικής ζωής της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου, κι όχι μόνο".

Προγράμματα ξεκινούν και τον Φεβρουάριο
Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης, ο πρύτανης ενημερώνει τον "Χ" για το εξής: "Υπάρχει δυνατότητα άμεσης εγγραφής φοιτητών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με έναρξη τον Φεβρουάριο, με ιδιαίτερη έμφαση στα εξ αποστάσεως προγράμματα, κυρίως σε διοίκηση επιχειρήσεων, σε δημόσια διοίκηση με τρεις κατευθύνσεις, σε εκπαιδευτική ψυχολογία, σε σύγχρονη και νεότερη ιστορία, που είναι εξ αποστάσεως προγράμματα που δεν απαιτούν παρουσία στην Κύπρο και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στην Ελλάδα".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προσπαθούμε όπως όλοι οι εχέφρονες Έλληνες με τη στοιχειώδη νοημοσύνη, να αντιληφθούμε τους πραγματικούς  λόγους, που οδήγησαν  στην απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις