fbpx Η παρέα φοιτητών που ανέβηκε στον Όλυμπο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ

Η παρέα φοιτητών που ανέβηκε στον Όλυμπο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ορειβασία
Όλυμπος
ΤΕΦΑΑ

"Το κομμάτι του τουρισμού και της εναλλακτικής μορφής άσκησης είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό, αλλά λιγότερο στην Ελλάδα", μας λέει ο φοιτητής ΤΕΦΑΑ Παύλος Δημοσθένους

Μία παρέα φοιτητών αποφάσισε να ανέβει στον Όλυμπο, και τελικά τα κατάφερε. Μαζί με τους φοιτητές και δύο καθηγητές τους, πραγματοποίησαν όλοι μαζί μία εκδρομή -ανεξάρτητη από τις ακαδημαϊκές δράσεις του πανεπιστημίου. 


Οι φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. που συμμετάσχουν στην ειδικότητα Αθλητικός Τουρισμός και Αναψυχή, δίνουν το μήνυμα ενός ...διαφορετικού αθλητισμού, που συμβαίνει στη φύση και συνδυάζεται με μαγευτικά τοπία και τουρισμό. 


Μεταξύ τους ο Παύλος Δημοσθένους και η Δήμητρα Μουλά, ενώ μαζί τους στην ανάβαση και οι καθηγητές ΤΕΦΑΑ Γιώργος Κώστα και Κωνσταντίνος Αστραπέλλος. 


"Ανεβήκαμε μέχρι τα 2.760 μέτρα", μας λέει ο Παύλος Δημοσθένους, φοιτητής κι ένας εκ των δεκαπέντε τολμηρών αναβατών, και διευκρινίζει: "Δεν ήταν μία δράση μέσα από το πανεπιστήμιο, δηλαδή ήταν μία δράση δική μας, όμως καταφέραμε και πήγαμε μαζί όλα τα παιδιά της ειδικότητας, μαζί με δύο καθηγητές μας".


Όπως μας πληροφορεί ο φοιτητής σχετικά με την εμπειρία "στην ειδικότητα κάνουμε διάφορες δράσεις, σε ποτάμια και βουνά. Ήταν ένα ρίσκο να πάμε στον Όλυμπο και το καταφέραμε χωρίς να έχουμε κάνει ιδιαίτερη προπόνηση. Για όλους μας ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία".


Ο ίδιος επέλεξε την συγκεκριμένη ειδικότητα, καθώς "το κομμάτι του τουρισμού και της εναλλακτικής μορφής άσκησης είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό, αλλά λιγότερο στην Ελλάδα κι ακόμη λιγότερο στην Κύπρο. Γι' αυτό σκέφτηκα πως είναι ένας κλάδος που θα ήθελα να εξερευνήσω", όπως μας εξηγεί.


Ως "μία ξεχωριστή εμπειρία" χαρακτηρίζει την ανάβαση η Δήμητρα Μουλά, και προσθέτει: "Δεν ξέρω αν ποτέ θα ανέβουμε σε υψηλότερο βουνό. Η ανάβαση ήταν αρκετά δύσκολη, κουραστική κι επίπονη αλλά ήταν μία ωραία εμπειρία".


Η φοιτήτρια μας πληροφορεί και για τις διάφορες δράσεις της ειδικότητας. "Κάνουμε ράφτινγκ, καγιάκ, ορειβασία, αλλά κάθε φορά είναι ξεχωριστή, γιατί βλέπουμε καινούργια μέρη. Μέσα από αυτές τις δράσεις γνωρίζεις τον εαυτό σου, το περιβάλλον και μαθαίνεις να συνεργάζεσαι με τους άλλους", αναφέρει.


Μαζί τους και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αστραπέλλος ο οποίος μας διηγείται το "χρονικό" της απόφασης, ότι δηλαδή "ως μία παρέα πήραμε μια απόφαση στιγμής και όλοι μαζί υπερβήκαμε τους εαυτούς μας. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να φτάσουμε μέχρι την κορυφή στα 2.918 μέτρα, όμως δε μπορείς να τα βάλεις με τον καιρό".


Για την εμπειρία της ανάβασης στο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, καταθέτει το σχόλιο πως "είδαμε όλες τις εποχές του χρόνου. Ξεκινήσαμε με ήλιο, είδαμε συννεφιά, μας έπιασε βροχή και το πρωί ξυπνήσαμε με χιόνι και μείον τέσσερις βαθμούς". 
Επόμενη στάση; 


Η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει  ειδικότητα και γενικότερα το ΤΕΦΑΑ! "Αυτή είναι η 19η εθελοντική αιμοδοσία στη σχολή μας", μας λέει η Δήμητρα Μουλά και, καταλήγει, στο πως οι φοιτητές συμμετέχουν σε αυτή: "Σαν ειδικότητα, με τη βοήθεια της καθηγήτριας Έφης Τσίτσκαρη και του καθηγητή Κώστα Αστραπέλλου. Οι καθηγητές μας δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές, κι εμείς κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνει η αιμοδοσία, π.χ. επικοινωνούμε με το νοσοκομείο".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επαίρεται ο υπουργός Εργασίας  για το   τολμηρό και εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο του, που προσαρμόζεται στις τεχνολογικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις,  όπως το χαρακτηρίζει,  παρόλο που αλλάζει άρδην