fbpx Η ομιλία του πλαστικού χειρουργού Ανδρέα Φουστάνου γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2017 - 10:31
Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ELSA

Η ομιλία του πλαστικού χειρουργού Ανδρέα Φουστάνου γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ELSA Κομοτηνή
Νομική
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Παντεπιστημιούπολη
Ανδρέας Φουστάνος
Υγεία

Ανδρέας Φουστάνος: «Είναι μύθος ότι οι άνθρωποι ζητούν από τους πλαστικούς χειρουργούς παράξενα πράγματα»

Αναφερόμενος στο πελατολόγιο των πλαστικών χειρουργών, ο κος Φουστάνος είπε ότι αυτό αποτελείται κατά 70% από γυναίκες και κατά 30% από άνδρες

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τον μύθο ότι όσοι επισκέπτονται τους πλαστικούς χειρουργούς «ζητούν παράξενα πράγματα» θέλησε να καταρρίψει μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο διάσημος πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ίσως έχει δημιουργηθεί και ένας μύθος ότι όταν πάει να κάνει κάποιος μια επέμβαση πλαστικής μπορεί να ζητάει παράξενα πράγματα. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που πλησιάζουν την ειδικότητα είναι νορμάλ, συνήθως θέλουν να διορθώσουν μια δυσμορφία που τους ενοχλεί, δεν είναι ότι ζητούν ένα παράξενο πράγμα.

Είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που τους απασχολεί και ψάχνονται. Εκεί χρειάζεται η πείρα του γιατρού για να μπορέσει να τους αποτρέψει γιατί οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κατασταλάξει και δεν έχουν πραγματικά δει τι είναι αυτό που τους ενοχλεί και ψάχνονται να αλλάξουν κάτι έτσι για να το αλλάξουνε δεν θα είναι και ποτέ ικανοποιημένοι με αυτό που κάνουνε. Λειτουργούμε και συμβουλευτικά και προστατευτικά πολλές φορές»


Ο κος Φουστάνος βρέθηκε στην Κομοτηνή ως ομιλητής σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε η ELSA Komotini και είχε ως θέμα την αντιμετώπιση της πλαστικής χειρουργικής από τη Δικαιοσύνη. Επί του θέματος της εκδήλωσης, ο κος Φουστάνος σημείωσε: «Υπάρχουν υποθέσεις που φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων, όχι πολλές αλλά υπάρχουν και είναι λογικό. Πάντα στην άσκηση ενός επαγγέλματος θα υπάρχουν και προβλήματα νομικά που προκύπτουν και καταλήγουν στα δικαστήρια. Τώρα το ποιο είναι σφάλμα και το ποιο δεν είναι αυτό θέλει πολύ συζήτηση, υπάρχουν τα δεδομένα τα οποία όταν συμβούν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και υπάρχουν και τα αμφισβητούμενα αυτά που συνήθως είναι υποκειμενικά να πούμε. Βέβαια στην άσκηση της ιατρικής είναι πολύ δύσκολο να ξεκαθαρίσει κανένας τι είναι ιατρικό σφάλμα και τι είναι επιπλοκή εάν δεν γίνει και μια επιστημονική ανάλυση του θέματος και το δει καθαρά νομικά.


Είναι γενικά στην άσκηση της ιατρικής δεν είναι μόνο στην πλαστική χειρουργική γιατί και η πλαστική είναι μια ιατρική πράξη. Άρα δεν πρέπει να την ξεχωρίσουμε έχει την ίδια αντιμετώπιση. Αυτό για το οποίο στην ουσία κατηγορείται ένας γιατρός είναι η αμέλεια, δεν είναι το αν θα κάνει τεχνικά σωστά την δουλειά του, είναι η αμέλεια που μπορεί να δείξει σε έναν ασθενή και να οδηγηθεί ο ασθενής σε μια βλάβη σωματική λόγω της αμέλειας που έδειξε ο γιατρός».


Μεταξύ άλλων ο διάσημος επιστήμων, που ασκεί την ιατρική εδώ και 40 χρόνια και την πλαστική χειρουργική 30, παρατήρησε ότι ο αριθμός των συναδέλφων του στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αυξημένος (υπάρχουν 330 πλαστικοί χειρουργοί) και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει καλύτερη οργάνωση των ιατρικών ειδικοτήτων στη χώρα, ώστε να μην υπάρχουν άνεργοι γιατροί. Είπε ακόμη και ότι η πλαστική χειρουργική έχει υποστεί ζημίες, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα: «Η οικονομική κρίση σίγουρα επηρεάζει διότι μειώνεται η οικονομική δυνατότητα αυτών που θέλουν να πλησιάσουν τον χειρουργό να κάνουν ένα χειρουργείο. Να πούμε ότι και η προηγούμενη κατάσταση ήταν υπερβολική, περάσαμε μια εικοσαετία η οποία ήταν εκτός πραγματικότητας άρα μπορούμε να πούμε ότι σήμερα πλησιάζουμε σε μια εξισορρόπηση της κατάστασης.

Ήρθε η αλλαγή από την υπερβολή στην νορμάλ κατάσταση αυξήθηκε και ο αριθμός των γιατρών και σίγουρα έχει δημιουργήσει προβλήματα επαγγελματικά ειδικά στους νέους γιατρούς».


Αναφερόμενος στο πελατολόγιο των πλαστικών χειρουργών, ο κος Φουστάνος είπε ότι αυτό αποτελείται κατά 70% από γυναίκες και κατά 30% από άνδρες, ενώ ερωτώμενος αν έχει χρησιμοποιήσει το νυστέρι του και σε πολιτικούς απάντησε ως εξής: «Έχουν και αυτοί το μερίδιό τους αναλογικά όπως και οι υπόλοιποι».


Το αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής ήταν κατάμεστο από κόσμο, φοιτητές, ανάμεσα τους και γιατροί της περιοχής μας όπως οι κ.κ. Μπαμπαλής και Χατζηκωνσταντίνου.  

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανεξήγητη,  βιαστική και συνάμα αναιτιολόγητη και ανεύθυνη,   η απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων στη Νυμφαία,  που έφερε δικαίως οργή και αγανάκτηση στον επιχειρηματικό κόσμο και τους κατοίκους της περιοχ