fbpx Η νέα κοσμήτορας προωθεί την ίδρυση πειραματικού σχολείου στην Κομοτηνή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΜΠΑΚΗ-ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΠΘ

Η νέα κοσμήτορας προωθεί την ίδρυση πειραματικού σχολείου στην Κομοτηνή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας
Τμήμα Φιλολογίας

Στήριξη των τμημάτων της σχολής, συνεργασία με την τοπική κοινωνία και όλο και μεγαλύτερη εξωστρέφεια του παραγόμενου, στη Σχολή, έργου

Δήμος Μπακιρτζάκης

Η καθηγήτρια Πηνελόπη Καμπάκη–Βουγιουκλή είναι η νέα κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.
Την καθηγήτρια εξέλεξαν τα μέλη της Σχολής μετά τη διαδικασία που διεξήχθη την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου. Οι εκλογές έγιναν μετά την αποχώρηση της Ζωής Γαβριηλίδου από τη θέση λόγω της ανάληψης των καθηκόντων αντιπρυτάνεως του Δ.Π.Θ. από 1-09-2018. Δύο ήταν οι υποψήφιοι η Πηνελόπη Καμπάκη–Βουγιουκλή και ο καθηγητής Γρηγόριος Παπαγιάννης.

 Από την κάλπη εξελέγη η κ. Καμπάκη–Βουγιουκλή με 33,35 ψήφους (οι ψήφοι των μελών ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ υπολογίζονται με τύπο μια και ανήκουν σε διαφορετική εκλεκτορική ομάδα) με τον κ. Παπαγιάννη να λαμβάνει 20,52 ψήφους.

Η νέα κοσμήτορας θα βρίσκεται στην θέση για το υπόλοιπο της θητείας, δηλαδή έως τις 31-08-2021.
Με αέρα ανανέωσης, αλλά και πατώντας πάνω στα σωστά βήματα των προκατόχων της, η κα Καμπάκη–Βουγιουκλή αναδεικνύει τον σχεδιασμό της, που περιλαμβάνει την στήριξη των τμημάτων της σχολής, την συνεργασία τους με την τοπική κοινωνία και την όλο και μεγαλύτερη εξωστρέφεια του παραγόμενου, στη Σχολή, έργου.

Καταρχήν παραδέχεται, φιλοξενούμενη στο ράδιο Χρόνος 87,5fm πως "ο προϋπολογισμός είναι πενιχρός", όμως σημειώνει ότι "αν κάνεις μια σωστή διαχείριση αυτών των χρημάτων που έχεις ακόμη και ο πενιχρός λογαριασμός μπορεί να κάνει πράγματα. Κυρίως βέβαια να διατεθεί στα τμήματα της σχολής για να στη ριχθούν κάποιες καινοτόμες δράσεις εξωστρέφειας".

Ως ιδιαίτερα σημαντικό για την ίδια "είναι να ασχοληθεί με την εξωστρέφεια όλων των τμημάτων της σχολής και να προσπαθήσει να τα συνδέσει με την πόλη και να συνεισφέρει στην πόλη. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τέτοια διάθεση, έχουν γίνει και κάποια συνέδρια, είναι και τα μαθήματα που είχε ξεκινήσει η κα Γαβριηλίδου με τους φοιτητές του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο κοινωνικό φροντιστήριο, μαθήματα στην βιβλιοθήκη της Κομοτηνής τα οποία έχουν διπλό κέρδος και τα παιδιά μαθαίνουν και εξοικειώνονται με την πρακτική τους και προσφέρουμε και στην πόλη".

"Θα συνεχίσω στην ίδια γραμμή", διαβεβαιώνει η νέα κοσμήτορας και αποκαλύπτει τα νέα σχέδια περί λειτουργίας ενός πειραματικού σχολείου στην Κομοτηνή. "Σκεφτόμαστε να ιδρύσουμε ένα πειραματικό σχολείο που λείπει από την Κομοτηνή. Πειραματικά σχολεία υπάρχουν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, είναι σχολεία που εξυπηρετούν το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές, αλλά συγχρόνως δίνουν στα παιδιά την δυνατότητα να δοκιμάσουν καινούργιες μεθόδους, πιλοτικά προγράμματα και φυσικά οι εκπαιδευτικοί που είναι εκεί έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να μαθαίνουν και αυτοί καινούργια πράγματα και να έχουν διαρκή ενημέρωση.

Νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό". Ήδη, όπως μας ενημερώνει η  Καμπάκη–Βουγιουκλή "το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας το έχει περάσει αυτό το θέμα και νομίζω ότι μαζί με την πρόεδρο του τμήματος και με τις δικές μου προσπάθειες θα μπορούμε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που θα είμαι κοσμήτορας να γίνει το πειραματικό σχολείο"

Τέλος, η κοσμήτορας δεν θα παραλείπει να αναφερθεί στον σχεδιασμό που υπάρχει για τις νέες υποδομές στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, για όσα τμήματα συνεχίζουν σήμερα να λειτουργούν μέσα σε προκάτ. "Πρέπει κατά κάποιο τρόπο να ασκούμε πιέσεις για να γίνουν γρήγορα και να εγκατασταθούμε", καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε