fbpx Η εταιρία Interplast δείχνει το καλό παράδειγμα στις εξαγωγές
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ISH ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Η εταιρία Interplast δείχνει το καλό παράδειγμα στις εξαγωγές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΙΠΕ Κομοτηνής
Interplast
Επιχειρήσεις
Επιχειρηματικότητα
Τάσος Ριζόπουλος

Διευθύνων σύμβουλος Τάσος Ριζόπουλος: «Στην Ελλάδα μια έκθεση θεωρείται επιτυχημένη με 250 εκθέτες. Εδώ υπάρχουν ...2500!»


Το 30% του τζίρου της Interplast είναι σε εξαγωγές

Διονύσης Βοργιάς

Σε παγκόσμιας φήμης έκθεση συμμετέχει από την Τρίτη 14 ως και το Σάββατο 18 Μαρτίου, η εταιρία Interplast το εργοστάσιο της οποίας εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, η Interplast συμμετέχει στην έκθεση ISH στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Πρόκειται για μια διεθνή έκθεση, που συγκεντρώνει τα βλέμματα από όλο τον κόσμο, αναφορικά με την τεχνολογία κτιρίων και ενέργειας, είδη υγιεινής, τεχνολογία θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού.


Το μέγεθος της έκθεσης είναι τέτοιο που ξεπερνάει, κατά δεκαπλάσιες συμμετοχές, εκθέσεις αντίστοιχου περιεχομένου στην Ελλάδα. "Όταν στην Ελλάδα μια έκθεση θεωρείται επιτυχημένη, αν έχει στον αντίστοιχο κλάδο 250 συμμετέχοντες, αν και συνήθως συγκεντρώνονται περί των 150, εδώ με σχεδόν 2.500 εκθέτες, αυτό σημαίνει πως όλος ο κόσμος του κλάδου βρίσκεται στην έκθεση", μας ενημερώνει σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τάσος Ριζόπουλος. Για του λόγου το αληθές, στην έκθεση συμμετέχουν 2.480 εκθέτες, άλλοι με μακροετή παρουσία στον χώρο και την έκθεση, όπως η Interplast, κι άλλοι που δοκιμάζουν τα όριά τους για πρώτη φορά. 


Μια τέτοια έκθεση, που συγκεντρώνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, έχει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη προβολή των προϊόντων. "Η εταιρία μας συμμετέχει ανελλιπώς από το 2001, δηλαδή σχεδόν από την ίδρυση. Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζουμε το σύνολο των προϊόντων μας, αλλά δίνουμε μεγάλη βάση στο καινούργιο -πατενταρισμένο- προϊόν που είναι ο προμονωμένος σωλήνας και στην ενδοδαπέδια θέρμανση", μας πληροφορεί ο κ. Ριζόπουλος αναφορικά με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει στήσει η Interplast προσεγγίζοντας τους επισκέπτες της έκθεσης. Στόχος της εταιρίας είναι το "άνοιγμα" προς την Ανατολική Ευρώπη, μια αγορά στην οποία δεν είναι ισχυρός "παίκτης". Η έκθεση αποτελεί ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα και προς νέες χώρες. "Είμαστε μια εταιρία που κάνουμε πολλές εξαγωγές, προς Δυτική Ευρώπη και Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Φέτος, έχουμε στόχο να ανοιχτούμε προς την Ανατολική Ευρώπη και να αυξήσουμε τον όγκο των εξαγωγών μας. Αυτή τη στιγμή το 30% του τζίρου μας είναι οι εξαγωγές", εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος.


H Interplast παράγει ολοκληρωμένα συστήματα ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού και αποχέτευσης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα στους τομείς της οικοδομής, των τεχνικών έργων και των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.


H κεντρική διοίκηση του ομίλου εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου συντονίζονται καθημερινά όλες οι παραγωγικές δράσεις των βιομηχανικών μονάδων. Στη BI.ΠE. Κομοτηνής, σε έναν χώρο 40.000 τ.μ., πραγματοποιείται η παραγωγή πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων και στο Mενίδι Aττικής σε έναν χώρο 6.000 τ.μ. στεγάζονται η Διεύθυνση Νοτίου Ελλάδας της Interplast και η μονάδα παραγωγής ορειχάλκινων εξαρτημάτων της θυγατρικής της, ELVIOM.


Στην έκθεση της Φρανκφούρτης υπάρχουν κι άλλες ελληνικές εταιρίες, οι οποίες είδαν τα θετικά αποτελέσματα που είχε στην Interplast κι ακολούθησαν το παράδειγμα.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Στο προσχέδιο νόμου του υπουργείου  Παιδείας,  διευκρινίζεται πλήρως με  όρους και προϋποθέσεις και   ποιοι έχουν το δικαίωμα των μετεγγραφών.  Τα κριτήρια βέβαια σε πολλούς είναι γνωστά.