fbpx Η Ελληνική κοινωνία εμπιστεύεται την ΕΛ.ΑΣ. το μήνυμα της ορκωμοσίας 308 δοκίμων αστυφυλάκων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 2016 - 11:00
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η Ελληνική κοινωνία εμπιστεύεται την ΕΛ.ΑΣ. το μήνυμα της ορκωμοσίας 308 δοκίμων αστυφυλάκων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ορκωμοσία
Δόκιμοι Αστυφύλακες
Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Παρόντος του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη η τελετή

 

 

Εν πλήρη τάξη διεξήχθη η τελετή ορκωμοσίας των 308 δοκίμων αξιωματικών της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή. Την τελετή, την οποία ευλόγησε ο μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελεήμων παρακολούθησε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης που έδωσε στους σπουδαστές 4 μέρες τιμητική άδεια. Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν χθες το χώρο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής για να παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσίας των 308 πρωτοετών δοκίμων που ξεκίνησαν τις σπουδές τους στην ακαδημία. Συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών άκουσαν τους οικείους τους να «ορκίζονται πίστη στην πατρίδα» σε μία τελετή που ξεκίνησε με μεγάλη συνέπεια, μερικά λεπτά μετά τις 11, ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί.


Τους σπουδαστές, οι οποίοι «πέρασαν» στη σχολή πριν από δύο χρόνια υποδέχτηκαν ο διοικητής της  Σχολής  Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ Πέτρος Δεμερτζίδης.
Κατά την ανάγνωση της «ημερήσιας διαταγής», ο κος Δεμερτζίδης καλωσόρισε τους πρωτοετείς σπουδαστές και τους συνεχάρη για την απόφασή τους να επιλέξουν τη Σχολή Αστυφυλάκων, παρόλο που θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει ένα άλλο αντικείμενο σπουδών. Έσπευσε δε, να διαβεβαιώσει τους γονείς και τους συγγενείς των σπουδαστών ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι «η νέα οικογένεια των σπουδαστών, μέσα στην οποία είναι ασφαλείς». 


ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος στην τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων, παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης. 


Απευθυνόμενους προς τους πρωτοετείς ο κος Αναγνωστάκης χαρακτήρισε «σπουδαία» την απόφασή τους να ενταχθούν στους κόλπους της Αστυνομίας και τους διαβεβαίωσε ότι ξεκινούν μία «λαμπρή καριέρα προσφοράς στο συνάνθρωπο που δοκιμάζεται». Ο γενικός γραμματέας κάλεσε τους δόκιμους να προσφέρουν τις δυνάμεις τους στην ελληνική αστυνομία που κι αυτή με τη σειρά της συνδράμει στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση και τους χαρακτήρισε ως «νέο πνεύμα, στο οποίο εναποτίθενται οι ελπίδες των παλαιότερων γενεών που δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά».

Ο κος Αναγνωστάκης έκλεισε τον χαιρετισμό του προς τους δόκιμους αποδίδοντας τους 4 ημέρες τιμητικής άδειας. Στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης συνεχάρη τη διοίκηση της Σχολής Αστυφυλάκων για την άψογη τελετή και την εν γένει λειτουργία της σχολής, ωστόσο δεν μπόρεσε να απαντήσει με βεβαιότητα στο αν θα βλέπουμε κάθε χρόνο τέτοιου είδους τελετές στην Σχολή Αστυφυλάκων της πόλης μας.

Όλοι θυμόμαστε τη διακοπή λειτουργίας της σχολής προ ολίγων ετών και ερωτώμενος επ’ αυτού ο γραμματέας είπε ότι «η κυβέρνηση ελπίζει ότι δεν θα έχουμε μεγάλα διαλείμματα στη λειτουργία των σχολών αστυφυλάκων, επειδή αυτές είναι απαραίτητες και για την ελληνική αστυνομία και για την τοπική κοινωνία». Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι δόκιμοι που ξεκίνησαν φέτος τη φοίτησή τους στη σχολή αστυφυλάκων εισήχθησαν σε αυτήν με τις πανελλήνιες εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-2015.


Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης στο χαιρετισμό του προς τους δόκιμους αστυφύλακες υπογράμμισε την αποδοχή της Αστυνομίας από την κοινωνία. Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στα ΜΜΕ, για το που στήριξε αυτόν τον ισχυρισμό, ο κος Αναγνωστάκης επικαλέστηκε δύο έρευνες γνώμης – η μία εκ των οποίων μάλιστα δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα. 
Η πρώτη έρευνα στην οποία αναφέρθηκε ο κος Αναγνωστάκης έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πέρυσι και έδειξε ότι το ποσοστό αποδοχής της ΕΛ.ΑΣ. στην κοινωνία είναι 65%. Η δεύτερη που δημοσιεύτηκε προ ολίγων ημερών στην εφημερίδα «Έθνος» κατατάσσει την Αστυνομία στην 3η θέση – η έρευνα αφορούσε την εκτίμηση και την αποδοχή των σωμάτων ασφαλείας από την κοινωνία και 1ος αναδείχθηκε ο Στρατός.  Επικαλούμενος λοιπόν αυτά τα στοιχεία, ο κος Αναγνωστάκης τόνισε ότι «αποτελούν πρόκληση για την αστυνομία, ώστε να συνεχίσει να κάνει καλά τη δουλειά της» και αναφερόμενος στους υπηρετούντες σε αυτήν είπε: «όσοι και όσες υπηρετούν στην ελληνική αστυνομία, υπηρετούν με αυταπάρνηση. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι ελάχιστοι που αμαυρώνουν την αστυνομία παραβαίνοντας το καθήκον τους, όμως εντοπίζονται τιμωρούνται και περιθωριοποιούνται. Εγώ όμως, μένω στο θετικό που είναι η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στους αστυνομικούς και οι οποίοι τους ζητούν να κάνουν περισσότερα», κατέληξε ο κος Αναγνωστάκης. 


ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ 
Στην τελετή παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, και Μουσταφά Μουσταφά, ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης  Κυριαζίδης, ο  περιφερειάρχης Ανατολικής Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και διοικητής 29ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ Ταξίαρχος Νικόλαος Νιζάμης, ο διοικητής της 21ης ΤΘΤ ταξίαρχος Κοσμάς Μόσχος, ο διοικητής 10ου Σ.Η.Ε. αντισμήναρχος (ΤΤΗ) Ευάγγελος Μπαχαράκης, ο διοικητής 2ης Μ.Σ.Ε.Π. επισμηναγός (Ε.Α.) Φώτιος Καράμπελας, ο υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Επιπυραγός Αθανάσιος Αραμπατζίδης, ο διοικητής Σ.Μ.Ε.Β.Ε. αστυνομικός υποδιευθυντής Διονύσης Κούγκας, ο διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης αστυνομικός διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο διευθυντής της Δ.Α. Ξάνθης αστυνομικός υποδιευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, ο Β΄ υποδιευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης αστυνομικός υποδιευθυντής Λάμπρος Τσιάρας, ο διοικητής του Α.Τ. Κομοτηνής Αστυνομικός υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Λουκάς, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ Γιώργος Ζιώγας, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ Σταύρος Βαργεμετζίδης, καθώς και πολλούς εκπροσώπους συνδικαλιστικών και άλλων φορέων της  Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συγγενείς και οι φίλοι των ορκισθέντων πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων ξεπέρασαν τα 1000 άτομα. Η τελετή ξεκίνησε με τη δοξολογία που τέλεσε ο μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελεήμων, ακολούθησε η ορκωμοσία των δοκίμων, η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής και ο χαιρετισμός του κου Αναγνωστάκη. Η αποχώρηση της σημαίας από το χώρο της τελετής έδωσε το σήμα της λήξης της και τόσο οι σπουδαστές όσο και οι επίσημοι μεταφέρθηκαν στο χώρο της αναμνηστικής φωτογραφίας. Στη συνέχεια του προγράμματος μία διμοιρία επιδείξεων απέσπασε θερμό χειροκρότημα και η τελετή έκλεισε με την καθιερωμένη παρέλαση των πρωτοετών. 
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελετής σημειώθηκαν και δύο λιποθυμίες δοκίμων, που δεν άντεξαν το άγχος και την ορθοστασία. 
Οι σπουδαστές θα είναι στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας προς στελέχωση των τμημάτων της σε δύο χρόνια. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποιος,  η τι φταίει που φτάσαμε να φορτωθεί σε τέτοια μεγάλα ποσοστά επιδημιολογικά η χώρα μας, αλλά  και ο νομός Ροδόπης,  προφανώς είναι ένα δύσκολο ερώτημα για να απαντηθεί.