fbpx Η δικαιοσύνη κρίνει τον ανάδοχο έργου 11,8 εκ. ευρώ στην παραλιακή ζώνη Δήμου Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΑΡΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕΣΗΣ

Η δικαιοσύνη κρίνει τον ανάδοχο έργου 11,8 εκ. ευρώ στην παραλιακή ζώνη Δήμου Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βιολογικός Φαναρίου
Αρωγή
Μέση
Έργα

Μέχρι τέλος του έτους η έκδοση της απόφασης, η διάρκεια των έργων είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η δικαιοσύνη θα κρίνει τον ανάδοχο έργου 11,8 εκ. ευρώ στην παραλιακή ζώνη Δήμου Κομοτηνής. Πρόκειται για την κατασκευή δικτύων ακαθάρτων Φαναρίου-Αρωγής και παραλίας Μέσης του Δήμου Κομοτηνής, ένα έργο πνοής για την παραλία που "ξεκόλλησε" μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων και χάρη στην επισταμένη προσπάθεια που έγινε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Σήμερα η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τον λόγο να έχει η δικαιοσύνη, όπου προσέφυγε έχοντας εκ του νόμου το δικαίωμα, ενδιαφερόμενη εταιρεία. 

Στον διαγωνισμό που είχε διενεργηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου του 2017 το ενδιαφέρον εκ μέρους τεχνικών εταιρειών ήταν μεγάλο και μεταφράστηκε στην κατάθεση 17 προτάσεων, εκ των οποίων προκρίθηκαν οι 14. Προσωρινός ανάδοχος από τη διαγωνιστική διαδικασία, αναδείχθηκε η εταιρεία Εργομπετόν με έδρα την Κομοτηνή. Προσφέρθηκαν εκπτώσεις που κυμάνθηκαν από 39% έως 65%. Το έργο έχει κόστος 11.833.705,9 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 9.543.311,21 ευρώ).  Όμως η συνέχεια του διαγωνισμού δόθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Προδικαστική προσφυγή με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στην επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με το Νόμο 4412 του 2016, κατέθεσε η εταιρεία ΑΛΤΕΚ Α.Ε. από την Αθήνα, εκ των ενδιαφερομένων για το έργο. 

Η τελευταία εξέλιξη αφορά στην εκδίκαση προσφυγής την περασμένη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018. Σχετικά μας ενημερώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου "ο βιολογικός Φαναρίου είναι από τα πρώτα έργα που βγήκε με την καινούργια νομοθεσία και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά καινούργια νομοθετήματα, με καινούργιες προδιαγραφές στην δημοπράτηση των δημοσίων έργων, αλλά και τα ίδια τα δικαστήρια που εξετάζουν τις ενστάσεις των υποψηφίων αναδόχων. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της εκδίκασης των ενστάσεων και γι' αυτό υπάρχει μια καθυστέρηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Έγινε το τελευταίο δικαστήριο μεταξύ των δυο υποψηφίων εταιρειών που είναι ο πρώτος και ο δεύτερος και ένας από τους δυο θα κριθεί από τη δικαιοσύνη ως ο ανάδοχος του έργου. Συμμετοχή είχαν δηλώσει πολλές εταιρείες.

Την Τετάρτη εκδικάστηκε το τελευταίο δικαστήριο των ενστάσεων και όποια απόφαση βγάλει το δικαστήριο, αυτή θα κρίνει φυσικά και τον ανάδοχο. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με αυτή την απόφαση και θα καταλήξουμε με την βοήθεια των δικαστικών αποφάσεων στον τελικό ανάδοχο". Εκτίμηση του κου Καρασταύρου είναι πως "η απόφαση θα βγει πριν το τέλος του έτους", ενώ σημειώνει πως "με το που θα βγει η απόφαση εμείς κατευθείαν υπογράφουμε σύμβαση. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα 18 μήνες και με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινάει ο εργολάβος". 

Όσον για το ίδιο το έργο, αυτό αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στα Τοπικά Διαμερίσματα Φαναρίου, Αρωγής και Παραλία Μέσης, μαζί με τους εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς λυμάτων και τα αναγκαία αντλιοστάσια για την μεταφορά λυμάτων προς την ΕΕΛ Φαναρίου.

Το έργο περιλαμβάνει συνολικά 38.413m αγωγών αποχέτευσης εκ των οποίων τα 27.5730m διατομής Φ250-500 είναι αγωγοί βαρύτητας στα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των οικισμών, ενώ τα 10.840m αφορούν καταθλιπτικούς αγωγούς μεταφοράς λυμάτων από τους οικισμούς προς την ΕΕΛ μαζί με 10 αντλιοστάσια αποχέτευσης. Τα έργα θα παραδοθούν πλήρη μαζί με τα τεχνικά τους έργα και αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων σε πλήρη και κανονική λειτουργία σύμφωνα με την ΑΕΠΟ. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ). Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Η διάρκεια των έργων είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;