fbpx Η διασταύρωση των τροχαίων, η έκκληση γονέων τριών σχολείων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Η διασταύρωση των τροχαίων, η έκκληση γονέων τριών σχολείων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τροχαίο
Ατύχημα
ΚΟΚ
Κυκλοφορία

Η διασταύρωση στις οδούς Κουρτίδη και Θάσου στην Κομοτηνή αναδεικνύεται σε "πονοκέφαλος" για τους γονείς τριών σχολείων, που καταγράφουν ατυχήματα και φοβούνται για το χειρότερο

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων αυξάνει διαρκώς, ενώ ακόμα και μετά την περαιτέρω σήμανση της διασταύρωσης, δηλαδή σε διάστημα περίπου ενός μήνα, σημειώθηκαν δύο τροχαία. Η διασταύρωση των οδών Κουρτίδη και Θάσου στην Κομοτηνή αναδεικνύεται σε "πονοκέφαλος" για τους γονείς τριών σχολείων, που καταγράφουν συνεχώς ατυχήματα και φοβούνται για το χειρότερο. Γι' αυτό και ζητούν τη λήψη μέτρων. Δεν μπορεί φυσικά να παραβλεφτεί ταυτόχρονα το πρόβλημα της έλλειψης κυκλοφοριακής συνείδησης εκ μέρους οδηγών με συνέπεια τη μη τήρηση του ΚΟΚ και την πρόκληση ατυχημάτων. 


Το τελευταίο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Μαρτίου, με τον "Χ" να καταγράφει το συμβάν, υλικών ζημιών. Παράλληλα καταγράφουμε τις ενέργειες των ανθρώπων παρακείμενων σχολείων, που δεν είναι σημερινές, αλλά ανάγονται τουλάχιστον μία διετία πριν όταν απευθύνονταν με επίσημο έγγραφό τους προς τον Δήμο Κομοτηνής. 


Τις ενέργειες εκ μέρους των γονέων των σχολείων περιγράφει στον "Χ" ο Νίκος Γιαννακίδης πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου καθώς και του 2ου γυμνασίου: "Οι τρεις σύλλογοι, από το 5ο δημοτικό, το 5ο νηπιαγωγείο και το 2ο γυμνάσιο, στείλαμε επίσημο έγγραφο στον Δήμο με το οποίο ζητούσαμε από τον δήμαρχο να μας τοποθετήσει φανάρι ή σαμαράκια, στην διασταύρωση Κουρτίδη με Θάσου. Στο επόμενο δρόμο που είναι η Ρίτσου δεν έχουμε πρόβλημα γιατί και το πρωί και το απόγευμα υπάρχει σχολικός τροχονόμος".


Από την εμπειρία του ο κος Γιαννακίδης διαπιστώνει πως "από τότε που ο δρόμος αυτός έγινε ο δρόμος που ενώνει Βουλγαρία- Κομοτηνή η κίνηση είναι αφάνταστη. Τα προβλήματα, βέβαια, ξεκίνησαν από τότε που έγινε η διαπλάτυνση της Θάσου. Από τότε τα αυτοκίνητα τρέχουν πάρα πολύ και δεν σταματάνε στη διασταύρωση". 


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής ακόμα από το δεύτερο τροχαίο ατύχημα που έγινε μετά τη διαπλάτυνση της Θάσου, δηλαδή πριν δύο χρόνια, απέστειλε έγγραφο προς τον Δήμο Κομοτηνής με το οποίο "ζητούσαμε να μπουν είτε σαμαράκια είτε φωτεινός σηματοδότης. Η απάντηση που πήραμε από τον Δήμο είναι ότι δεν μπορούν να βάλουν φανάρι γιατί πρέπει να περάσει από κάποιο ειδικό συμβούλιο και ότι θα συζητούσανε να γίνει κάτι άλλο.

Δεν έγινε τίποτα", σημειώνει ο ίδιος.  Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου επανήλθε πριν τα περασμένα Χριστούγεννα και μαζί με τον πρόεδρο γονέων και κηδεμόνων του 5ου νηπιαγωγείου επισκέφτηκαν τον δήμαρχο για το ίδιο θέμα. "Του δείξαμε φωτογραφίες από όλα τα ατυχήματα και του εξήγησα ότι είναι επικίνδυνα, ειδικά στις 8 το πρωί και το μεσημέρι που σχολάνε όλα τα παιδιά μαζί. Αν γίνει ένα ατύχημα και φύγουν πάλι τα αυτοκίνητα εκτός δρόμου, γιατί στα περισσότερα ατυχήματα που έχουν γίνει τα αυτοκίνητα έχουν φύγει πάνω στα πεζοδρόμια, μπορεί να σκοτωθούν παιδιά".


Ένα μήνα μετά τη συνάντηση αυτή η αρμόδια αντιδημαρχία με εντολή του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη προχώρησε στην περαιτέρω σήμανση στη διασταύρωση Κουρτίδη και Θάσου στην Κομοτηνή. Στο σημείο παρά την ευρεία ορατότητα του σημείου και τις σαφείς σημάνσεις που υπάρχουν, συχνά οι οδηγοί παραβιάζουν τα στοπ με μοιραίο αποτέλεσμα τις συγκρούσεις οχημάτων. Υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Μουρτίδη, συνεργεία του Δήμου έβαψαν με έντονο χρωματισμό στο οδόστρωμα επί της οδού Θάσου, ευμεγέθες STOP με σκοπό την έτι μεγαλύτερη εγρήγορση των οδηγών. 


Όμως ένα μήνα μετά την παρέμβαση αυτή του Δήμου καταγράφουμε τουλάχιστον δύο ατυχήματα, με το τελευταίο μόλις το περασμένο Σάββατο. Γι' αυτό το αίτημα των γονέων για κάποιου άλλου είδους παρέμβαση προβάλλει επιτακτικά. "Το πρόβλημα δεν λύνεται, αφού φαίνεται ότι συνεχίζονται τα ατυχήματα και είμαστε τυχεροί μέχρι τώρα που δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό ατύχημα και δεν έχει χτυπήσει κανένα παιδί γιατί τώρα που καλοκαιριάζει τα περισσότερα παιδιά θα φεύγουν με τα πόδια", μας λέει ο κος Γιαννακίδης. 


Οι γνωρίζοντες την περιοχή μας θυμίζουν ότι στο παρελθόν υπήρχε αστυνόμευση στη διασταύρωση των οδών Κουρτίδου με Θάσου με τον τροχονόμο να πιάνει δουλειά στο σημείο κάθε πρωί. "Αυτό όμως έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια", μας λένε, επισημαίνοντας και την απουσία αστυνόμευσης. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Και στοιχειώδη νοημοσύνη να διαθέτει κάποιος, μπορεί να αντιληφθεί  το σκεπτικό για τη άδικη  απόφαση  του   υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για τη Ροδόπη και ότι  δεν πρόκειται να κάνουν  πίσω, παρά τις δια