fbpx Η απροσεξία οδηγού έστειλε τον ίδιο, συμπολίτη του και ένα παιδί στο νοσοκομείο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η απροσεξία οδηγού έστειλε τον ίδιο, συμπολίτη του και ένα παιδί στο νοσοκομείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τροχαίο
Κομοτηνή
Ατύχημα
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Σισμανόγλειο Κομοτηνής

Στη διασταύρωση Υψηλάντου και Απόλλωνος οδηγός ΙΧ παραβίασε την πινακίδα STOP


Καιρός να προσέχουμε περισσότερο στις καθημερινές μας μετακινήσεις, προτού συμβεί το μοιραίο

Διονύσης Βοργιάς

Μεσημέρι Τετάρτης κι ένα ακόμη τροχαίο σημειώνεται στην Κομοτηνή. Για μια ακόμη φορά η σήμανση είναι επαρκής, η προσοχή του οδηγού όμως ανεπαρκής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης οι σφοδρές υλικές ζημίες σε δυο αυτοκίνητα αλλά και η παραπομπή δυο ενηλίκων κι ενός ανηλίκου στο νοσοκομείο.


Πιο συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη περί των 14:30, στην Κομοτηνή σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Απόλλωνος. Και οι δυο οδηγοί είναι άντρες, ενώ στο ένα όχημα επιβαίνει και ανήλικο παιδί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο οδηγός που κινούνταν επί της οδού Απόλλωνος παραβιάζει την πινακίδα STOP, με αποτέλεσμα ο οδηγός που κινούνταν επί της οδού Υψηλάντου να συγκρουστεί μαζί του.  Η σύγκρουση είναι τόσο σφοδρή, ώστε το ένα αυτοκίνητο να καταλήξει πάνω στο πεζοδρόμιο και το άλλο στη μέση του δρόμου. Γρήγορα επεμβαίνουν στο σημείο η τροχαίο και το ΕΚΑΒ, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας. 


Στη συνέχεια, το ΕΚΑΒ εξέτασε, αν οι οδηγοί και ο επιβάτης παρουσίαζαν κάποια σοβαρά τραύματα. Ευτυχώς, μπορεί οι υλικές ζημιές να ήταν σφοδρές, δεν υπήρξε όμως κάποιος μοιραίος τραυματισμός. Παρόλα αυτά, εντοπίστηκαν κάποια ελαφρά τραύματα, γι' αυτό και οι επιβάτες οδηγήθηκαν στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής, προκειμένου να τους παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική θεραπεία. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διενεργήθηκαν όλες οι τυπικές εξετάσεις, για να εξεταστεί η ύπαρξη κάποιας εσωτερικής αιμορραγίας. Έγιναν αξονικές εξετάσεις και υπέρηχοι, για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο.


Εμείς βρεθήκαμε στο σημείο, όπου οι κάτοικοι μας προσέγγισαν, άλλοι με απορίες για τα αίτια της σύγκρουσης, άλλοι πάλι υποδεικνύοντάς μας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τροχαίο ατύχημα σε αυτό το σημείο. Πράγματι, τόσο στη συμβολή Υψηλάντου-Απόλλωνος, όσο και σε πολλούς ακόμη δρόμους της Κομοτηνής, καθημερινά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, αίτιο των ατυχημάτων αυτών δεν είναι η ελλιπής σηματοδότηση, αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας.


Επομένως, καλούμαστε να επιδεικνύουμε τη δέουσα προσοχή κατά την οδήγηση, προφανώς τηρώντας τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ένα αυτοκίνητο ή οποιοδήποτε άλλο μηχανοκίνητο αποτελούν δυνάμει ...όπλα. Κι ακόμη κι αν αδιαφορούμε για την κατάσταση του οχήματός μας, ακόμη κι αν πιστεύουμε ότι στους τέσσερις ή στους δύο τροχούς είμαστε άτρωτοι, η καθημερινότητα αποδεικνύει πως τα τροχαία ατυχήματα ευθύνονται για ένα μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας ή και σοβαρών ή ελαφρών τραυματισμών.


Την επόμενη φορά λοιπόν που θα παραβιάσετε ενσυνείδητα μια πινακίδα ή ένα φανάρι, σκεφτείτε τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά ή τους γονείς σας σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Την επόμενη φορά που οδηγάτε απρόσεκτα, συγκεντρωθείτε ή αφήστε το όχημα σας για μια άλλη μέρα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλώς πράττουν και διαμαρτύρονται οι Ομοσπονδίες στον υπουργό Ανάπτυξης και στον περιφερειάρχη,  για να μη φορολογηθούν για τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων,  όπως στη μη επιστρεπτέα ενίσχυση, με δεδ