fbpx Χτύπησε ξανά το κουδούνι σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021 - 09:00
ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ο ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Χτύπησε ξανά το κουδούνι σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Κωνσταντινίδης Μαρίνος
Μαίρη Κοσμίδου

Τι είπαν οι κ.κ. Κοσμίδου, Κωνσταντινίδης στην συνάντησή τους με τον βουλευτή

Ανδρέας Αγελαρίδης

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης με αφορμή την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό Ροδόπης βρέθηκε χθες 01/02 το πρωί στο κτίριο που στεγάζονται οι δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού και συνομίλησε με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Μαρίνο Κωνσταντινίδη και την διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Μαίρη Κοσμίδου.

Ευρ. Στυλιανίδης: «Αντιμετωπίσθηκαν με αποτελεσματικό τρόπο τα κρούσματα»
Ο κος Στυλιανίδης είχε συνάντηση και ενημερώθηκε από τους δύο διευθυντές εκπαίδευσης του νομού μας. Στην συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις μαζί με τους διευθυντές.

«Ενημερώθηκα για τα δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νομό Ροδόπης. Το είναι το θέμα της υγειονομικής κρίσης και του τρόπου που αυτή αντιμετωπίσθηκε στην πρώτη και στην δεύτερη φάση της πανδημίας και το δεύτερο είναι το θέμα των υποδομών και πρωτοβουλιών που μπορούμε να αναπτύξουμε από κοινού και να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους για την εκπαίδευση στον νομό Ροδόπης», είπε προλογικά ο βουλευτής ν. Ροδόπης.

Σύμφωνα με τον κο Στυλιανίδη ο χώρος της εκπαίδευσης στην περιοχή μας διαχειρίστηκε με αποτελεσματικό τρόπο το υγειονομικό σκέλος. «Αντιμετωπίσθηκαν με αποτελεσματικό τρόπο κρούσματα. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Κωνσταντινίδης η πρωτοβάθμια λειτουργεί χωρίς κανένα θέμα και υπάρχει συνεχή ενημέρωση και των εκπαιδευτικών και των γονέων», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι από την ενημέρωση που έλαβε από την κα Κοσμίδου για την Δευτεροβάθμια λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να υπάρξει μια εύρυθμη λειτουργία.  «Όπου είχαμε κρούσματα συνήθως ήταν κρούσματα που δεν μεταδίδονταν εσωτερικά, αλλά ‘ερχόντουσαν’ από έξω», τόνισε μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο βουλευτής Ροδόπης.

Για τις υποδομές
Ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στο θέμα των υποδομών των σχολικών μονάδων για το οποίο έλαβε σχετική ενημέρωση. «Υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πιο σταθερές υποδομές. Οικόπεδα χωροθετούνται, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε κονδύλια», πληροφόρησε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι διεκδίκηση της περιοχής η δημιουργία ενός πειραματικού σχολείου στον νομό, «που θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την ιδιαιτερότητα της περιοχής για να μπορέσουμε να δώσουμε ευκαιρίες και στα παιδιά μας και σε άξιους εκπαιδευτικούς με την στήριξη του πανεπιστημίου μας».

Μ. Κωνσταντινίδης: «Είχαμε μόνο ένα κρούσμα σε εκπαιδευτικό»
Ως «ελπιδοφόρα μέχρι αυτήν την στιγμή» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αναφορικά με το υγειονομικό σκέλος ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Μαρίνος Κωνσταντινίδης. «Δεν είχαμε κανένα κρούσμα σε μαθητή. Είχαμε μόνο ένα κρούσμα σε μια εκπαιδευτικό και σήμερα λήγει η καραντίνας της», είπε.

Αναφορικά με το θέμα των σχολικών υποδομών δήλωσε: «Εάν και ανακαινίστηκαν πάρα πολλές σχολικές μονάδες και στην πόλη της Κομοτηνής, αλλά και στον ορεινό όγκο, παρόλα αυτά χρειάζονται και άλλες υποδομές. Τα πρώτα ζητήματα εντοπίζονται στην προσχολική εκπαίδευση. Οι πρώτες αίθουσες προκάτ που στήθηκαν δείχνουν το πρόβλημα αυτό». Επεξήγησε μάλιστα ότι στα νηπιαγωγεία εντοπίζεται το πρόβλημα με το όριο των 25 μαθητών και συγκεκριμένα στην πόλη της Κομοτηνής, «όπου υπάρχουν 5-6 νηπιαγωγεία που εξαντλούν τον αριθμό 25».

Επιπροσθέτως, ενημέρωσε ότι δρομολογείται η ανέγερση του 1ου νηπιαγωγείου, η μετεγκατάσταση του 11ου νηπιαγωγείου και η ανέγερση του 14ου δημοτικού σχολείου. Ο κος Κωνσταντινίδης στον επίλογό του αναφορικά με τα τεστ σε εκπαιδευτικούς που γίνονται σημείωσε ότι «και οι δήμοι έχουν πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για να γίνονται τεστ σε εκπαιδευτικούς και θεωρώ ότι και σε αυτό το επίπεδο είμαστε σε καλό σημείο. Με βάση τον τελευταίο μήνα λειτουργίας (της Πρωτοβάθμιας) θεωρώ ότι θα πάμε καλά».

Μ. Κοσμίδου: «Δεν είδαμε μέσα στο σχολείο να μεταδίδεται ο ιός»
Σε δηλώσεις που παραχώρησε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας κα Κοσμίδου σχετικά και με την επαναλειτουργία των σχολείων της δευτεροβάθμιας στον νομό μας τόνισε ότι: «Δεν είδαμε μέσα στο σχολείο να μεταδίδεται ο ιός. Το πρώτο σχολείο που έκλεισε στην δευτεροβάθμια Ροδόπης ήταν το 3ο Γυμνάσιο με ένα κρούσμα μέσα σε ένα τμήμα. Από εκεί και πέρα το συγκεκριμένο σχολείο δεν παρουσίασε κανένα άλλο κρούσμα».

Μάλιστα είπε ότι επισκέφτηκε τα σχολεία και διαπίστωσε ότι τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα. «Ότι ήρθε (ως κρούσματα) στα σχολεία ήρθε από έξω και ενδεχομένως από τα φροντιστήρια για αυτό και η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα φροντιστήρια, γιατί εκεί οι μαθητές αναμειγνύονται από διαφορετικές περιοχές και από διαφορετικά σχολεία», δήλωσε.

Σχετικά με τη διεκδικούμενη λειτουργία Πειραματικού Γυμνασίου στην περιοχή μας η διευθύντρια σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό σε μια περιοχή που έχουμε γλώσσες και πολιτισμούς. Να μπορούμε να στηρίξουμε και να συνεργαστούμε και με τους εκπαιδευτικούς μας».

Στην συνέχεια του λόγου της παραδέχθηκε «πως έχουμε τα κτιριακά μας προβλήματα. Μόλις τελείωσε μια παρέμβαση στο 1ο Λύκειο/ 2ο ΕΠΑΛ, όπως και στο 1ο ΕΠΑΛ. Εξακολουθούμε όμως να έχουμε θέματα στέγασης».

Στο… περίμενε ακόμα τα πανεπιστήμια
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς ακόμα είναι στον «πάγο» και τουλάχιστον προς το παρόν φαίνεται ότι και το εαρινό εξάμηνο θα γίνει εξ αποστάσεως. Ο βουλευτής επί του θέματος, δήλωσε πως «το πανεπιστήμιο δεν έχει την δομή και την πειθαρχία που έχει το σχολείο, γιατί τα παιδιά είναι ενήλικα. Τα άτομα είναι κοινωνικά. Δεν είμαι ειδικός στο να κρίνω, αλλά οι ειδικοί ξέρουν καλύτερα. Ένα αμφιθέατρο της νομικής με 600 φοιτητές το έτος και οι 200 να έρθουν αντιλαμβάνεστε ότι η επικινδυνότητα είναι πολύ υψηλή, γιατί αυτοί οι 200 έρχονται από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος και κουβαλάει ο καθένας διαφορετικό ιικό φορτίο», τόνισε ο βουλευτής.

Ως καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, δήλωσε: «υπάρχει τεχνολογικά η δυνατότητα και βοηθήθηκαν οι φοιτητές ώστε να κάνουν ακόμα και τις εξετάσεις τους αξιόπιστα μέσω τηλεκπαίδευσης».

Βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υπομονή μέχρι το Πάσχα για να μπορέσουμε να κρατηθούμε αλώβητοι, ξεπερνώντας το σκόπελο των μετακινήσεων και των συναθροίσεων με την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση, για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι