fbpx Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ροδόπης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓΙΑΣΜΟΙ, ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ροδόπης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγιασμός
Σχολείο

Πίσω στα θρανία οι μαθητές, αρωγοί δηλώνουν όλοι οι πολιτικοί κι εκπαιδευτικοί φορείς, ευχές για μία καλή σχολική χρονιά

Διονύσης Βοργιάς

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ροδόπης, όπως και πανελλαδικά. Το «τεμπελιό» των μαθητών τελείωσε κι η νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 ξεκίνησε με χαμόγελα, ευχές και υποσχέσεις, από τις οποίες αναμένουμε να δούμε πόσες θα τηρηθούν μέσα στην χρονιά.

Παρουσίες
Στην Κομοτηνή, οι επίσημοι αγιασμοί έλαβαν χώρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής ώρα 9:00 και στο 1ο Γενικό Λύκειο– 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κομοτηνής. Τους αγιασμούς τέλεσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων. Παρέστησαν και στις δύο τελετές ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Μπαντίκος, ο προϊστάμενος μειονοτικής εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Βασίλης Συμεωνίδης, ο αν. οργανωτής Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού ΑΜ-Θ Νίκος Τσουρής.

Στο 5ο Δημοτικό παρέστη επίσης ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» Στέφανος Μακρυγιάννης κι ο διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Τζιώτζιος. Στο 1ο Γενικό Λύκειο – 2ο Επαγγελματικό Λύκειο παρέστησαν επίσης η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου, η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Γραμμάτα Καϊοπούλου, ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Σταμάτης Κιουτσούκης, η διευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής Μαίρη Δαργινίδου. Παρέστησαν, επίσης, πλήθος εκπροσώπων ενόπλων δυνάμεων, πλήθος κόσμου, μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, γονείς.

Χαιρετισμοί
«Οργανώστε καλά τον χρόνο σας», συμβούλευσε τους μαθητές ο περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος, ευχόμενος «καλή επιτυχία και καλή δύναμη» σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «η περιφέρεια θα είναι αρωγός σας».

«Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά», ευχήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Τσαλικίδης, εκφράζοντας την υπόσχεση «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην σας λείψει τίποτα». Τόνισε πως «με αρχές και αξίες ως εφόδια δεν έχετε να φοβάστε τίποτα».

Λακωνικός ο δήμαρχος Γ. Γκαράνης ευχήθηκε «καλή και δημιουργική χρονιά» και υποσχέθηκε πως «ο Δήμος Κομοτηνής είναι εδώ για να γίνει το έργο των παιδιών και των δασκάλων πιο εύκολο».

«Δεύτερο σπίτι», χαρακτήρισε το σχολείο ο περιφερειακός διευθυντής Κ. Μπαντίκος, ευχόμενος «υγεία και δύναμη» στους μαθητές. Καλωσόρισε, ιδιαίτερα, τα πρωτάκια του δημοτικού, ενώ παραίνεσε όλους τους μαθητές να αγαπούν και να σέβονται ο ένας τον άλλο. Απευθυνόμενος προς τους γονείς τούς χαρακτήρισε «συμπαραστάτες του αγώνα που γίνεται για την μόρφωση των παιδιών», αλλά τους εξήγησε ότι οι εκπαιδευτικοί ξέρουν πως να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Μετέφερε την στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης στις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Κωνσταντινίδης ζήτησε από τους φορείς να είναι κοντά στα σχολεία και ο Δήμος να κάνει όσα του αναλογούν. «Να ενώσουμε δυνάμεις για μια γόνιμη εκπαιδευτική χρονιά», ζήτησε.

«Σεβασμό στον άνθρωπο, την οικογένεια, τους δασκάλους, την πολιτεία, τις αξίες, τα ήθη, τον θεσμό της εκπαίδευσης και του σχολείου», ζήτησε από πλευράς της η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Κοσμίδου, ευχόμενη τα καλύτερα στους μαθητές.

«Καλή δύναμη και καλή επιτυχία», ευχήθηκε ο Ν. Τσουρής, εξηγώντας ότι Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης και συντονιστές είναι έτοιμοι στο πλευρό των εκπαιδευτικών «για το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας».

Τις παιδικές μνήμες από τα σχολικά χρόνια, ανακάλεσε ο Στ. Μακρυγιάννης πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ν. Ροδόπης, ευχόμενος μια «χαρούμενη χρονιά περιπέτειας» και ζητώντας από τα παιδιά «να κατανοήσουν τον κόσμο, για να μπορέσουν στο μέλλον να τον αλλάξουν».

Το μήνυμά του μέσω επιστολής μετέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής, περιφερειακός σύμβουλος, Μανώλης Ταπατζάς, ευχόμενος «η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει ένα ακόμα ωφέλιμο και παραγωγικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, της πνευματικής καλλιέργειας και της προσωπικής ολοκλήρωσης, ώστε (οι μαθητές) να διαμορφώσουν τις καλύτερες δυνατές προοπτικές στη ζωή τους. Στους εκπαιδευτικούς υπομονή, δύναμη και κουράγιο στη δύσκολη και υπεύθυνη διαδικασία μετάδοσης της γνώσης στους μαθητές. Στους γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια των μαθητών και να αποτελούν πρότυπα συμπεριφοράς, αξιών και μάθησης για τα παιδιά τους».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε