fbpx Χρονιά "Ορόσημο" στην εκπαίδευση και το 2018
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
2ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2001 - ΟΡΟΣΗΜΟ

Χρονιά "Ορόσημο" στην εκπαίδευση και το 2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο
συνέδριο
Εκπαίδευση

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεδρίες καταπολέμησης του άγχους με ψυχολόγο, εγκαίνια αίθουσας επιστημών "Νίκος Λυγερός", οδηγός καλής συμπεριφοράς και διδασκαλίας εκπαιδευτικού

Εκμεταλλεύτηκαν την αργία των Τριών Ιεραρχών, οι άνθρωποι του φροντιστηρίου 2001 - Ορόσημο, διοργανώνοντας το πρωί της Τρίτης 30 Ιανουαρίου το 2ο οργανωτικό συνέδριο συνεργατών φροντιστηρίου, στο ξενοδοχείο "Χρήστος κι Εύη" της Κομοτηνής.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έγινε και η ετήσια κοπή βασιλόπιτας, στην οποία τυχερός αναδείχθηκε - όπως δήλωσε για πρώτη φορά στα 63 του χρόνια - ο αγαπητός ιδρυτής του φροντιστηρίου Σάκης Λιπορδέζης. 
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EXTRA ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε από τον Σάκη Λιπορδέζη η φετινή νέα καινοτομία του φροντιστηρίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα EXTRA παροχών υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, το οποίο προέκυψε από τις μελέτες των συνεργατών για τρόπους λειτουργίας πρότυπων ευρωπαϊκών κολλεγίων, που θα εφαρμοστεί το σχολικό έτος 2018 – 2019.
Ο κος Λιπορδέζης σχολίασε: "Αυτές θα είναι επιπλέον ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης με πολύ χαμηλό κόστος, τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει ο μαθητής κατά την εγγραφή του". Για παράδειγμα οι υπηρεσίες αφορούν συμβουλευτική για το ποια σχολή να επιλέξει ο μαθητής βάσει κλίσεων-δεξιοτήτων και πάνω από όλα αγάπης, διαρκείς επαφές με την ψυχολόγο Βιβή Πετμεζά εν μέσω της σχολικής χρονιάς για αντιμετώπιση μαθησιακών προβλημάτων, άγχους, οικογενειακών καταστάσεων που επιβαρύνουν την επίδοση, και άλλες πολλές EXTRA παροχές εκπαίδευσης.
Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
Η Μαρία Λιπορδέζη παρουσίασε τον τελικό πίνακα που περιέχει τα όσα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ο καθηγητής στην τάξη και τα όσα ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ο καθηγητής στην τάξη, μετά από τον διάλογο και τις προτάσεις που κατέθεσαν πέρυσι οι συνεργάτες στο οργανωτικό συνέδριο συνεργατών. Αυτή τη φορά η συζήτηση ήταν ενδελεχής, καθώς κατατέθηκαν πενήντα ιδέες καθηγητών!
Επίσης, ακολούθησε διάλογος με τους συνεργάτες για τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και κατάθεση ιδεών και προτάσεων για το 2018, αλλά και ο απαραίτητος σχεδιασμός επανάληψης – διαγωνισμάτων – ενημέρωσης γονέων και άλλων δράσεων όπως πειράματα, εκδρομή, συνεδρίες μαθητών με την ψυχολόγο, μέχρι τον Μάιο.
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Όπως μας ενημέρωσε ο Σάκης Λιπορδέζης, το φροντιστήριο ετοιμάζει κι ένα μεγάλο τριήμερο εκδηλώσεων 16-18 Μαρτίου, το "τριήμερο των επιστημών". Ο κος Λιπορδέζης εξηγεί: "Η Παρασκευή θα είναι αφιερωμένη στα μαθηματικά, όπου θα έχουμε καλεσμένο τον Νίκο Λυγερό ενώπιον του οποίου θα κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια της αίθουσας Νίκος Λυγερός, ενώ θα παίξει για πέντε ώρες με τα παιδιά παιχνίδια ευφυΐας. 


Το Σάββατο θα είναι η μέρα των φυσικών επιστημών, με πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη όσα διδάχθηκαν. Την Κυριακή θα είναι η μέρα γλώσσας, πολιτισμού και ιστορίας, όπου η ομάδα των φιλολόγων θα επιμεληθεί παιχνίδια μέσα από την ύλη των θεωρητικών μαθημάτων".


ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ
Ένα από τα κορυφαία ζητήματα που ταλανίζει μαθητές και γονείς, ιδίως τη χρονιά των πανελλαδικών, είναι το άγχος της επίδοσης. Γι' αυτό το φροντιστήριο έχει φροντίσει για την αποφόρτιση των μαθητών του.


"Από τον Απρίλιο και μετά θα γίνουν ειδικές ημερίδες και συνεδρίες με τα παιδιά από την ψυχολόγο μας Βιβή Πετμεζά, για την ενίσχυση την αυτοπεποίθηση των μαθητών και την καταστολή του άγχους. Το κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, όπου διαπιστώσαμε καλή εφαρμογή και μετρήσιμα αποτελέσματα", μας ενημερώνει ο κος Λιπορδέζης.
 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
Τέλος, στο πλαίσιο του οργανωτικού συνεδρίου εξήχθησαν τα αποτελέσματα για την βράβευση των τριών πρώτων επιδόσεων μαθητών της Γ' Λυκείου από τις εξετάσεις προσομοίωσης που διενεργήθηκαν το περασμένο διάστημα.

Τα βραβεία:

  • 1ο βραβείο 
    XIAOMI REDMI 4X 4G 32GB (SNAPDRAGON) DUAL SIM BLACK 

 

  • 2ο βραβείο 
    Δωροεπιταγή αξίας 50€ από το κατάστημα Public
  • 3ο βραβείο 
    Xiaomi Mi Power Bank 2 10000mAh

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ορισμένοι,  συνήθως έχοντες  παρωπίδες,  τους δείχνουν το φεγγάρι,  αλλά αυτοί κοιτάζουν πάντα  το δάχτυλο, εστιάζοντας την  κριτική τους μόνο  σε δηλώσεις ακραίων,  για να αντιπαρατίθενται με εύκολα  επιχει