ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χριστουγεννιάτικη παράσταση εμπνευσμένη από κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
παράσταση

Νέοι από τις ενοριακές συνάξεις και στελέχη των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης, απέδωσαν κείμενα των Καρκαβίτσα, Ξενόπουλου, Τσίρκα και άλλων

Μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη παράσταση βασισμένη σε κείμενα Καρκαβίτσα, Ξενόπουλου και άλλων σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών, παρακολούθησαν το απόγευμα της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου, όσοι βρέθηκαν στο χειμερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Εκεί παρουσιάστηκε η φετινή θεατρική παράσταση της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής ενόψει των εορτών της Θείας Επιφανείας.

Συγκεκριμένα, νέοι από τις ενοριακές συνάξεις και στελέχη των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης, απέδωσαν κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών και συγκεκριμένα από τα έργα «Θανάσης Μέρτικας» του Κωστή Μπαστιά, «Χριστουγεννιάτικη νύχτα» του Γρηγόριου Ξενόπουλου, «Θείον όραμα» του Ανδρέα Καρκαβίτσα, «Τα κάλαντα» του Στρατή Τσίρκα, και «Η καμπάνα της Χριστουγεννιάτικης νύχτας» του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου.

Οι θεατές είχαν την ξεχωριστή ευκαιρία να "ταξιδέψουν" στην ηθογραφία της θάλασσας και της επαρχιώτικης κοινωνίας, στην ατμόσφαιρα του αθηναϊκού αστικού κόσμου, αλλά και στον μακρινό ορίζοντα του ξενιτεμένου Έλληνα. Μέσα από τα λογοτεχνικά οι ερασιτέχνες νεαροί ηθοποιοί κατάφεραν να ζωντανέψουν μπροστά στο κοινό τους ήρωες των έργων και να πείσουν για τον εσωτερικό τους αγώνα να ξορκίσουν τις δυσκολίες της ζωής, αναδύοντας το φως της ελπίδας που σημαίνει η γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων παρακολούθησε την παράσταση και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την άψογη εκδήλωση και ευχαρίστησε τις παριστάμενες προέδρους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ.κ. Σοφία Μενεσελίδου και Νατάσα Λιβεριάδου αντιστοίχως, τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο της παράστασης Θεόδωρο Βρουζέλη, τις καθηγήτριες Ελένη Μαργαρίτη και Ελισάβετ Γιαλαντζή για την επιμέλεια των κειμένων, τον αφηγητή Δημήτριο Προυσινούδη, και φυσικά τους ερμηνευτές Χρήστο Αραμπατζόγλου, Γεώργιο Κελεσίδη, Σοφία Κουκουρή, Μαρία Τσεκμέζογλου, Πασχάλη Γρηγορούδη, Άγγελο Καραγιάννη, Νικόλαο Ζουγανέα καί Μαρία Ιωάννου.

Ο επίσκοπος που χαιρέτισε όλους τους συντελεστές ανεβασμένος στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., καταληκτικά προέτρεψε τους πάντες "να κρατήσουν στις καρδιές τους τα πολλαπλά μηνύματα της εορτής των Χριστουγέννων και να έχουν τη χαρά της ελεύσεως του Χριστού ανάμεσά μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τώρα που  ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τις πύλες για να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες και προφανώς να πλημμυρίσει τη χώρα μας,  προάγγελος του τι μέλλει να  συμβεί, είναι η πολιτική που θέλει να εφα