fbpx Γυρνούν την Ευρώπη με μηχανές!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Γυρνούν την Ευρώπη με μηχανές!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μηχανές
Τουρισμός
Ελλάδα
Κομοτηνή

"Γιατί τόσα μαγαζιά είναι κλειστά στην Κομοτηνή;" μας ρώτησαν

Τους αρέσει η χώρα μας και το ελληνικό ...κρασί

Διονύσης Βοργιάς

Τους συναντάμε σε ένα γευστικό διάλλειμα στην Κομοτηνή. Συζητάμε για λίγο. Μας ρωτούν γιατί τόσα μαγαζιά είναι κλειστά στην Κομοτηνή. Τους απαντάμε σε ...άπταιστα αγγλικά, ότι η ελληνική οικονομία είναι "να την κλαίνε και οι ρέγκες".


Είναι οι έξι Ουκρανοί τουρίστες, που γνωρίσαμε στην Κομοτηνή, σε μια από τις στάσεις τους στον γύρο της ανατολικής Ευρώπης. Έξι φίλοι, λάτρεις των μηχανών, επιλέγουν να ταξιδεύουν σε πολλές χώρες, με συνοδούς τις μηχανές τους, λίγες αποσκευές και πολύ διάθεση! Εμείς τους προσεγγίζουμε και μας βάζουν κατευθείαν στη συζήτηση.  Πέρασαν από Ουκρανία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, και τώρα διασχίζουν τη Βόρεια Ελλάδα, κινούμενοι από το επαρχιακό οδικό δίκτυο και γνωρίζοντας τόπους, ανθρώπους και γεύσεις.


"Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα, με ξεχωριστά τοπία και ωραίο ...κρασί", μας λέει ο Σέργιος, όπως τον ονομάσαμε εμείς "μεταφράζοντάς" τον στα ελληνικά. Πάντα με μέτρο όμως το κρασί, γιατί τα ταξίδια είναι πολύ μεγάλα! Στην Κομοτηνή πέρασαν μόνο για μεσημεριανό φαγητό, γιατί άκουσαν ότι είναι η κατάλληλη περιοχή για μεζέδες, ενώ στη συνέχεια τους αφήσαμε για ...Καβάλα, όπου τους προτείναμε και μια βουτιά στην θάλασσα. Έτσι, τους βρήκαμε χαρούμενους από τις γευστικές επιλογές σε ταβέρνα του πεζόδρομου Μ.Μ. Βασιλείου. 


"Οι μηχανές είναι το χόμπι και το πάθος μας. Η αίσθηση ενός ταξιδιού πάνω σε δίκυκλο είναι μοναδική, γι' αυτό ταξιδεύουμε με αυτό τον τρόπο", μας εξηγεί ο τουρίστας, επιδεικνύοντας παράλληλα τη μηχανή του, μάρκας BMW, και κάνοντας πλάκα προς τους φίλους του ότι είναι σαφώς ανώτερη από τις υπόλοιπες ...Honda. Όλοι τους γελούν και μετά τους φωτογραφίζουμε μπροστά στις μηχανές τους.


Εκτός από το κρασί τους εντυπωσίασε κι ένα άλλο στοιχείο στην περιοχή, το γιατί τόσα μαγαζιά παραμένουν κλειστά και το λόγο που ο κόσμος δεν βγαίνει στις ταβέρνες για φαγητό. "Γιατί τόσα μαγαζιά είναι κλειστά στην Κομοτηνή;" με ρωτούν, κι άντε να εξηγήσεις στους φίλους Ουκρανούς στα Αγγλικά, τι έχει συμβεί στην οικονομία της χώρας από την αλλαγή της χιλιετίας κι έπειτα. Εδώ καλά-καλά δεν τα καταλάβουμε στα ελληνικά! Πάντως, οι μοτοσικλετιστές αντιλαμβάνονται με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, και ιδίως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Παρηγορητικά μας απαντούν ότι "κι εμείς έχουμε άλλα προβλήματα", θίγοντας εμμέσως πλην σαφώς την εμπόλεμη ζώνη στην οποία βρίσκεται η Κριμαία.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η διαχείριση μεγάλων κρίσεων,  μεταναστευτικό στις Καστανιές,  κορωνοϊός,  αλλά και μικρότερων όπως το διασυνοριακό στις Φέρες όταν δεν καταλήγουν αρνητικά,  φέρνουν συνήθως θετικό πρόσημο σε όσους κυβερνούν